Karhu ja Korihait tasapeliin Kauhajoella

8.09.2015

Karhu ja Korihait tasapeliin Kauhajoella

Korihait kohtasi tiistaina vieraskentällä Korisliigan suosikkijoukkueisiin lukeutuvan Kauhajoen Karhun. Korihait hallitsi ottelua ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolikkaalla Karhu tuli väkisin rinnalle. Tiukan väännön jälkeen joukkueet päätyivät 40 minuutin pelin jälkeen tasalukemiin ja nopean palaverin jälkeen valmentajat päättivät, että jatkoaikaa ei pelata. Näin ollen ottelu päättyi lukemiin 95 – 95 (44-52).

James Crowder keräsi Jarno NIkulan kehut.

James Crowder keräsi Jarno NIkulan kehut.

Korihait lähti otteluun lähes täydellä kokoonpanolla, sillä sivussa oli ainoastaan Susijengin otteita paikan päällä Montpellierissä seuraava Eero Lehtonen. Kauhajoki puolestaan pelasi yhdellä amerikkalaisella ja ilman Antti Kanervoa, mutta koko muu nimekäs kotimainen kaarti, vahvistettuna Bojan Sarcevicilla oli mukana.

Korihait tuli ottelun alkuun kovalla sykkeellä ja johti viiden minuutin pelin jälkeen viidellä pisteellä (9-14). Korihaiden rynnistys jatkui koko ensimmäisen neljänneksen ja kymmenen minuutin kohdalla Korihaiden johto oli kasvanut kymmeneen pisteeseen (19-29). Korihaiden hahmot ensimmäisellä kympillä olivat 10 pistettä naulannut James Crowder ja kolme kolmosta upottanut Vesa-Pekka Laine. Toinen neljännes jatkui edelleen vieraiden hallinnalla ja erän puolivälissä eroa oli edelleen kymmenen pistettä ja puoliajalle lähdettäessä eroa oli kahdeksan pinnaa (44-52). Tässä vaiheessa Crowder (15/7) ja Laine (12 p) olivat edelleen korikunkkuja, mutta myös Marcus Van (11/8) oli noussut yli kymmenen pisteen.

Kotijoukkue tuli toisen puolikkaan alkuun valmiimpana ja kavensi eron viidessä minuutissa yhteen pisteeseen (63-64) ja nousi pian myös johtoasemaan. Viimeiseen erään lähdettiin Karhun johtaessa kahdella pisteellä (77-75). Koko neljäs erä mentiin tasatahtiin, johtoaseman vaihdellessa puolin ja toisin. Viisi minuuttia ennen loppua oltiin Karhun johtoasemassa (88-86). Korihait pääsi monesti tasoihin mutta ei enää kyennyt lopussa johtoasemaan. Viimeinen mahdollisuus voittokoriin siunaantui, kun Korihait sai pallon 26 sekuntia ennen loppua. Viimeinen hyökkäys päättyi kuitenkin tuloksettamasti ja näin päädyttiin tasalukemiin 95 – 95.

Korihaiden ja koko pelin ykköspistemies ja tehokkain pelaaja oli James Crowder, joka pussitti hyvillä prosenteilla 24 pinnaa ja noukki 12 levypalloa. Myös Marcus Van pääsi yli kahden kymmenen pisteen ja tuplatuplaa tehoin 20/13. Lopussa Korihaita tuttuun tyyliin kantanut Mikko Jalonen pussitti 16 pinnaa ja takamiespari Vesa-Pekka Laine pisteen vähemmän, kolmoset 5/8. Hunter Gibson ja Mikael Herbert pussittivat yhdeksän pinnaa mieheen, mutta heillä ruuti oli märkää, sillä kaksikko kivitti kolmoset luvuin 2/13, joten parempaa on molemmilta odotettavissa. Kokeneemman kuusikon ohella kentällä viilettivät noin kymmenen minuutin ajan Akseli Mäkelä (2/1) ja Jaakko Lahti.

Kauhajoen ykkönen oli J.D. Weatherspoon 22 pisteellä. Bojan Sarcevic pussitti 18 pinnaa ja jakoi kahdeksan korisyöttöä.

”Toinen tasapainoinen esitys meiltä, havaittavissa oli selvää eteenpäin menoa. James Crowder pelasi erinomaisen ensimmäisen ottelunsa ja myös Vesa-Pekka Laine osoitti olevansa tappavan tarkka kaukoheittäjä”, tiivisti ottelun Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Korihait jatkaa harjoitusotteluita viikonloppuna Tallinnassa ja kotikentällä joukkue esiintyy ensi viikon torstaina, jolloin vastassa Salon Vilpas.