Karhu raateli Korihait viimeisellä jaksolla

27.02.2014

Karhu raateli Korihait viimeisellä jaksolla
Karhu puristi Korihait ahtaalle keskiviikkona Pohitullissa. (FotoMika)

Karhu puristi Korihait ahtaalle keskiviikkona Pohitullissa. (FotoMika)

Korihait kohtasi keskiviikkona siipirikkoisen Kauhajoen Karhun. Korihait aloitti ottelun hyvin, mutta Karhu tuli peliin mukaan ja käänsi ottelun lopulta itselleen neljännessä erässä ja kuittasi ottelun lukemin 67 – 82 (31-34).

Korihait tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja joukkueen tarkoitus oli pitää vauhtia ja pelata aggressiivisesti molemmissa päissä kenttää.  Aluksi tuo taktiikka toimikin ja Korihait pääsi nopeasti reilun viiden pisteen johtoon. Korihaiden aktiivisen pelitavan ilmentymä oli Chace Stanback joka teki ensimmäisellä kympillä yhdeksän pistettä ja haki komeita levypalloja ja blokkeja, sekä esittti kaksi todella lennokasta donkkia. Korihaiden johto ensimmäisen neljänneksen jälkeen oli viisi pistettä, lukemissa 23-18. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen hyökkäystyöskentely tyrehtyi täysin ja Karhu nousi peliin mukaan. Korihaiden heikosta hyökkäämisestä kertoo jakson aikana kokoon saadut kahdeksan pistettä. Kun Karhu teki vastaavassa ajassa 16 pistettä, niin puoliajalle lähdettiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

Kolmas neljännes pelattiin tasatahtiin Korihaiden noustessa välillä johtoonkin. Erä päättyi kuitenkin lukemiin 19-19 ja viimeiselle neljänneksellä lähdettiin jälleen kolmen pisteen erolla. Neljännessä erässä Karhu kasvatti eroa tasaisesti ja erän puolivälissä se oli karannut jo kymmenen pisteen päähän. Lopullinen ratkaisu tuli muutama minuutti ennen loppua, kun Antwine Williams ja Bojan Sarcevic onnistuivat perättäisissä kolmosissa ja ero kasvoi kuuteentoista pisteeseen. Viimeiset minuutit pelailtaiin vain kellosta pois ja Karhu poistui kentältä voittajana viidentoista pisteen erolla.

”Korihait tuli peliin todella kovalla sykkeellä ja olimme alussa hätää kärsimässä. Onneksi pääsimme ennen puoliaikaa peliin mukaan ja pelasimme lopulta hyvän toisen puoliajan”, tiivisti ottelun kulun Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara.

”Tarkoituksemme oli painostaa Karhun takamiehiä ja hyökätä kovaa korille”, kertoi Korihaiden valmentaja Petri Helminen joukkueen taktiikasta. ”Ensimmäisessä erässä tämä onnistui hyvin, mutta toisella jaksolla Karhu sai puolustettua meidät pois omasta pelistämme ja pääsi toisaalta juoksemaan helppoja koreja nopeista hyökkäyksistä”, jatkoi Helminen.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin Lamont Mack (17/8/3) ja Karhusta Andre Williamson (22/14). Hyvin aloittanut Chace Stanback hiipui hyvän alun jälkeen ja teki yhteensä 15 pistettä ja 9 levypalloa. Williamsonin kanssa korin alla kovaa vääntänyt James Padgett pussitti 19 pistettä ja kaapi 10 levypalloa. Kotimaisesta osastosta Sami Ikävalko teki 7, Mikko Jalonen 6, Niko Malinen 2 pistettä ja Sami Mäntymaa yhden pisteen. Vanhassa kotihallissaan vieraillut Bojan Sarcevic pyöritti Karhun peliä mallikkaasti jakamalla kuusi koriinjohtanutta syöttöä ja heittämällä 10 pistettä. Antwine Williams (19 p) pelasi myös hyvän ottelun, ollen varsinkin ratkaisuvaiheissa joukkueensa selkäranka.

Korihaiden ottelut jatkuvat perjantaina Pohitullissa klo 18.30 sarjakolmosta Joensuun Katajaa vastaan.

Karhun korin alla oli keskiviikkona ahdasta. Sen toteaa Jalmari Salaterä...

Karhun korin alla oli keskiviikkona ahdasta. Sen toteaa Jalmari Salaterä…

... ja James Padgett (FotoMika)

… ja James Padgett (FotoMika)