Kasvojenpesua perjantain kunniaksi

8.12.2016

Kasvojenpesua perjantain kunniaksi

_mg_3719

Haileirissä on tehty katumusharjoituksia Nokialla tehdyn pohjakosketuksen jälkeen. Perjantai-iltana kaivetaan taas taistelutahto pukukaapin ylähyllyltä ja tehdään kasvojenpesu kotiyleisön edessä. Korihaiden vastustajaksi asettuu hallitseva Suomen mestari Kouvolan Kouvot.

Petokala kävi taannoin Kouvojen kotikentällä toteamassa, että joukkueella tossut käy tiuhaan tahtiin. Tuo kamppailu päättyi numeroihin 86-66. Nyt on revanssin paikka.

Syyskausi Korisliigassa on ollut harvinaisen kotipainotteinen voittojen suhteen. Oma kenttä, kotiyleisö ja korit ovat aina olleet isossa asemassa tässä lajissa, mutta nyt se on korostunut.

-Juttelin Nokian valmentaja Ilpo Rantasen kanssa tästä ja kyllä nuo vierasvoitot vain tiukassa ovat. Monella joukkueella on vain yksi vierasvoitto, joillain ei yhtään, hailuotsi Jarno Nikula äimisteli.

Nollan vierasvoiton joukkueet kohtaavat nyt. Korihailla ja Kouvoilla vieraskoitokset ovat menneet kokemuksen puolelle.

Hailuotsi Nikula mainitsi kaksi seikkaa, johon Korihait pyrkii kiinnittämään huomiota. Kouvot on ahkera poppoo heittämään kolmosia ja on myös sarjan paras hyökkäyspään levyritilastossa. Oman pelaajan sulkeminen pois levypallosta on siis erittäin tärkeää.

Nikula huomioi myös, että joukkue on aika tasamittainen. Viime kaudella sarjanousua haiparven kanssa juhlinut Nicolai Andersen palaa nyt Poharille. Andersen on saanut Kouvojen paidassa kasvavassa määrin peliaikaa, sillä loukkaantuneen Ville Kauniston paikka on jollain täytettävä.

Korihait lähtee matsiin ilman kätensä loukannutta Eric McAlisteria. Muutoin joukkueen pitäisi olla iskussa.