Kataja hurjana Kreikassa, miten käy Pohitullissa?

19.10.2018

Kataja hurjana Kreikassa, miten käy Pohitullissa?

Korihait yrittää lauantaina pysäyttää Pohitullissa kovakuntoisen Kataja Basketin.

Joensuun Kataja aloitti Korisliigakauden kaatamalla niukasti BC Nokian vieraskentällä. Tämä oli kuitenkin vain vaimeaa alkusoittoa. Todelliset fanfaarit pistettiin ilmoille keskiviikkon Kreikassa. Fiba Europe Cupin lohkovaiheen avausottelu kuuluisaa Aris Tessalonikia vastaan meni suomalaiskomennossa ja päättyi historialliseen 70-79 voittoon. Tämä porukka saapuu lauantaina ukilaisten vieraaksi.

Kun kentälle voi pistää kivenkovia jenkkejä höystettynä maajoukkuemiehillä Ilari Seppälällä ja Topias Palmilla sekä tukulla liigan perinteisiä runkopelaajia, on kokonaisuus kohdillaan. Jopa niin hyvin, että Korihaiden kapteeni Marius Van Andringa ei löydä tällä hetkellä parempaa joukkuetta liigasta.

-Ihan hemmetin hyvä porukka, jossa jokaiselle pelipaikalle löytyy ainakin yksi kova pelimies. Mun mielestä he ovat liigan paras jengi, Van Andringa julisti.

Mitäs sitä kieltämään, kyllä laadussa on eroa. Jokainen peli on silti oma tarinansa. Kun haiparven pelaajat olivat jo keskiviikkoiltana kotiutuneet reissusta ja turvallisesti oma tyyny poskella, Katajan ryhmä oli tuhansien kilometrien päässä kotoa. Myös Van Andringa tietää, millaista hommaa tämä on.

-Olen itsekin ollut europeleissä mukana ja ei se mitään kevyttä ole. Heillä on ensin peli Arisin tasoista joukkuetta vastaan ja myös ensi viikolla kova kansainvälinen matsi. Voi olla vaikeaa keskittyä otteluun meitä vastaan. Siinä on meidän paikka iskeä, Van Andringa uskoi.

Korisliigan avauksessa Susijengin herrat Seppälä ja Palmi takoivat kaksistaan yhteensä 52 pinnaa. Pelintekijä Seppälän jarruttaminen on petokalalle kova haaste.

Kauden toinen kotimatsi alkaa lauantaina Poharilla kello 17.