Keskiviikkoillan ratoksi vieraita Kymenlaaksosta

16.01.2018

Keskiviikkoillan ratoksi vieraita Kymenlaaksosta

Kymenlaakson herruuden tällä hetkellä hallussaan pitävä Kouvolan Kouvot on Korihaiden seuraava koetinkivi. Viimeksi näiden joukkueen kohtaamisen jälkeen tapahtui suuria muutoksia Korihaiden puolelta, kun Marius Van Andringa poistui Saksaan ja valmentaja Jarno Nikula päätti kolmen ja puolen vuoden valmennusperiodinsa Korihaissa. Jotain erilaista toivotaan nytkin, mutta tällä kertaa pelin aikana ja positiiviseen suuntaan.

Jyri Lehtosen luotsaamien Kouvojen viimeiset pelit ovat noudattaneet erikoista linjaa. Nimittäin viisi viimeistä koitosta ovat kaikki päättyneet vierasvoittoon. Kotikentällä joukkue on hävinnyt kolme viimeistä koitosta, mutta vastaavasti matkapeleissä Kouvot noukki sarjapinnat pois ennen joulua niin Kotkasta kuin Espoostakin.

Siinä missä Korihait on pelannut tämän vuoden puolella jo kolme kertaa, Kouvoilla on vasta yksi sarjamatsi takana.

Korihait kohtaa Kouvot keskiviikkona Pohitullissa. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Korihait oli Joensuussa pahasti alakynnessä korin alla ja nyt on tulossa sitten vielä kaliiberia isompi joukkue vastapuolelle. Kouvoilla on heittää parketille Jamie Skeen, Ville Kaunisto ja Thomas Gibson III. Etenkin viimeksi mainittu on rehellinen iso sentteri, joka tulee ahteri etunenässä lähemmäs koria ja pistää siitä hyvillä liikkeillä palloa sisään.

Joukkue päätyi laittamaan James Sinclairin pihalle ei-pelillisten syiden takia ja 201-senttinen Brannen Greene debytoi joukkueessa huomenna Poharilla. Greene tuo vielä lisää kokoa Kouvojen tiimiin.

Haileirissä on tärkeä viikko. Joensuussa palaset eivät vielä loksahtaneet kohdalleen ja nyt murskatappioiden jatkuvat virta olisi tyrehdytettävä. Suurin kysymysmerkki onkin, miten petokala saa tukittua oman korinalustan. Levypallopeli on jälleen isossa roolissa.

Matsi alkaa kello 18.30.