Keskiviikkona jälleen kärkikamppailu Pohitullissa

23.11.2015

Keskiviikkona jälleen kärkikamppailu Pohitullissa

Korihait saa jälleen keskiviikkona vastaansa joukkueen divarin kärjestä, kun tällä hetkellä kolmantena oleva Forssan Koripojat saapuu Pohitulliin. FoKoPo on pelannut kahdeksan ottelua, joista se on voittanut kuusi ja on voittoprosentein tarkasteltaessa sarjakakkonen, sillä yhden voiton päässä edellä oleva HBA on pelannut kaksi ottelua forssalaisia enemmän.

Mikko Jalonen johtaa Korihait kasvattajaseuraansa FoKoPoa vastaan (FotoMika).

Mikko Jalonen johtaa Korihait kasvattajaseuraansa FoKoPoa vastaan (FotoMika).

FoKoPo jäi viime kaudella miesten 1A-divarissa viimeiseksi, mutta on tällä kaudella noussut ryminällä sarjan kärkikamppailuun. Forssalaiset solmivat tälle kaudelle farmisopimuksen Korisliigan Loimaan Bisonsin kanssa ja pistivät samalla koko joukkueensa uusiksi. Viime kauden joukkueesta jäi vain kolme omaa kasvattia ja valmentajakin vaihtui, kun joukkueen päävalmentajaksi siirtyi Bisonsin apuvalmentajan pallilta Joonas Iisalo. FoKoPo:ssa pelaa tällä hetkellä kaksi jenkkiä, takamies Remon Nelson ja sentteri Shane Hayward. Vajaa 180 senttinen Nelson on ollut joukkueen paras korintekijä 20,5 pisteen keskiarvollaan, jonka lisäksi hän on jakanut neljä korisyöttöä ottelua kohden. Parimetrinen Hayward puolestaan on pussittanut 18,0 pistettä ja napsinut 12,3 levypalloa ottelua kohden. Joukkueen tasaisen kotimaisen osaston muodostavat Bisonsinkin riveissä esiintyvät nuoret laiturit Aapeli Alanen (15 p), Henri Niemistö (9,3 p), Eero Aaltonen (7,5 p) ja Juho-Matti Henttonen (6,9 p).

Korihait ja FoKoPo kohtasivat edellisen kerran kuukausi sitten Pohitullissa, jolloin vierasjoukkue johti tasaisena käytyä ottelua aina toisen puoliajan alkupuolelle saakka. Tämän jälkeen Korihait siirtyi Marcus Vanin, Vesa-Pekka Laineen ja Mikko Jalosen johdolla rinnalle ja ampaisi samalla kaksinumeroiseen johtoon. Viimeisellä neljänneksellä Korihait meni menojaan ja aiheutti forssalaisille kauden ensimmäisen tappion lukemin 89-71. Korihaista Mikko Jalonen (25p) ja Marcus Van (23p), sekä FoKoPosta Aapeli Alanen (24p) heittivät yli kaksikymmentä pistettä.

Korihait joutuu antamaan tällä kertaa forssalaisille roimasti tasoitusta, sillä koko sarjan tehokkain pelaaja ja levyritilaston ylivoimainen ykkönen Marcus Van on varmuudella sivussa ottelusta. Torstaisessa HBA-ottelussa vaisusti pelannut Van oli viikonloppuna tarkemmissa tutkimuksissa ja alustavan tiedon mukaan sentterijässikälle on tulossa ainakin kuukauden mittainen huili tositoimista. Tarkempaa tietoa Vanin tilasta ja pelitauon pituudesta saadaan lähiaikoina, mutta todennäköisesti mies nähdään peliasussa vasta joulutauon jälkeen.

”Marcuksen poisjäänti aiheuttaa tietysti lisähaasteita pelaamiseemme, mutta nyt on tärkeintä hänen terveytensä”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Tämä tarkoittaa, että muiden pelaajien on otettava suurempaa vastuuta eritoten levypallopelaamisesta”, jatkaa Nikula. ”Viime viikolla joukkueeseen liittynyt Devin Chambers on nyt osallistunut muutamiin treeneihin ja hänen tilannettaan seuraataan myös seuraavien päivien aikana. On jopa mahdollista, että hän on keskiviikkona pelaavassa kokoonpanossa”, päättää Nikula.

Korihaiden ja FoKoPo:n kamppailu sarjapisteistä käydään Pohitullissa keskiviikkona 25.11. kello 18.30 alkaen. Liput otteluun maksavat 8-12 euroa ja lippuja voi ostaa ennakkoon Yhteispalvelupiste Passarista ja Korihaiden toimistolta. Ottelussa esiintyy jälleen Hai Five-tanssiryhmä ja junnujoukkueista esitellään tällä kertaa 2007-2008 syntyneet mikropojat.