Kobrat keskiviikon koetinkivi

23.01.2017

Kobrat keskiviikon koetinkivi

Parin viikon paussin jälkeen keskiviikkona pannaan Pohari taas priimakuntoon ottelutapahtumaa varten. Haiparvi saa vastaansa joukkueen, jonka kanssa sarja-avaus sujui loisteliaasti ja vieraskentällä taas voitto lipui käsistä viimeisen neljänneksen sulamisen takia.

Lapuan Kobrat on sarjassa sijalla viisi. Voittoja joukkueella on kymmenen. Suurin osa näistä on kotikentällä, mutta sarjasijoitus on näin hyvä ennen kaikkea vierasonnistumisten takia. Voittoja matkapeleistä on komeat neljä.

Sarja-avauksessa Korihait pöllytti Pohjanmaan poikia komeasti 85-63. Lapuallakin näytti pitkään hyvältä, mutta lopussa suunta oli vain toiselle korille ja Kobrat pääsi lopussa juhlimaan.

Korisliiga-ikoni, Pyrinnöstä Lapualle siirtynyt Damon Williams on jo 43 vuotta, mutta tossu irtoaa parketista edelleen. Williams ei enää loista pistetilastoissa, mutta jakaa passeja (4,7 per peli) kiitettävästi ja tuo joukkueeseen jotain sellaista, mitä varmasti meilläkin tarvittaisiin. Tämä mies tietää, mitä voittaminen vaatii. Eikä ikä paina peliaikaakaan katsellessa, Williams pelaa keskimäärin yi 30 minuuttia ottelua kohden.

Lapualaiset luottavat ennen kaikkea neljään mieheen, joista yksi on Williams. Jamal Jones johtaa sarjan pistetilastoa 22,5 paunan keskiarvolla. Mario Edwards hoitelee pelintekoa ja jakaa palloa. Dom Morris vääntää korin alla ja pistää palloa pussiin. Koko kvartetti on peliajassa mitattuna 12 eniten pelaavan pelurin joukossa koko Korisliigassa.

Korihaiden viimeisestä voitosta on pian kaksi kuukautta. Yhdeksän pelin tappioputki sisältää selkeitä häviöitä, mutta myös pari todellista trilleriä joissa oli ukilaisittain nähtynä ikävä loppu.

Haileirin uusin jäsen Gary Johnson saapuu uuteen kotikaupunkiinsa pelipäivänä ja hyvällä tuurilla pääsee näkemään Kobrat-matsia ainakin toisen puoliajan verran. Petokala tarvitsee nyt enemmän pisteitä myös isoilta pelaajilta. Emmanuel Holloway ja Mikko Jalonen ovat toistaiseksi olleet joukkueen pisterohmut.