Taistelu ei riittänyt, Kobrat vahvempi kotikentällään

8.02.2017

Taistelu ei riittänyt, Kobrat vahvempi kotikentällään

Haibussin nokka otti tänään suunnakseen Lapuan ja Kobranpesään suunnattiin toiveikkain mielin. Ehkä tämä helmikuinen keskiviikko päättäisi vihdoin tappioputken ja ketsuppipullo töräyttelisi voittoja kevättä kohti mentäessä.

Kobraryhmä oli kuitenkin päättänyt toisin. Kun edellisessä matsissa lakeuksilla haiparvi johti ensimmäisellä puolikkaalla runsaslukuisesti ja pani kotijoukkueen kirimään lopussa rinnalle ja ohi, otti Kobrat tällä kertaa heti alussa tosissaan. Vajaat puoli jaksoa palloteltiin vuorovedoin, kunne kotijoukkue nykäisi Lawrence Kinnardin ja Marius van Andringan kolmosilla karkumatkalle. Ensimmäinen jakso päättyi numeroihin 23-14.

Ensimmäisellä jaksolla nykäisty johto pysyi käytännössä loppuun asti, seuraavat kolme jaksoa pelattiin tasaista palloa. Noin kymmenen pinnan takaa-ajoasemasta Korihait pelaakin tämän kauden perusteella tasaisinta peliään. Kaverin kymmenen pinnan johtoasema on haipaitojen turvasatama, jossa peli sujuu ihan mallikkaasti. Mutta viimeinen rähinä ja voitonhalu jää useimmiten muutaman pinnan päähän. Niin tänäänkin.

Puoliajalla käytiin lukemissa 35-25 ja ja vaikka kolmannella jaksolla kirittiin hetkellisesti jo kahden pisteen päähän, jakso päättyy lopulta numeroihin 58-48.

Taisteluasenteen puutteesta haipaitoja ei kuitenkaan voi syyttää. Sinnikkäästi joukkue jaksoi pelata loppuun asti ja hätyytteli voittoa viimeisille minuuteille. Viiden pisteen kaula osoittautui kuitenkin liian sitkeäksi purtavaksi ja lopulta Kobrat luikertelee 82-73 voittoon.

Pelipäällä oli haiparvesta erityisesti kotikentälleen palannut Panu Peltokangas 13 pisteellään, saman verran nakutti kapteeni Mikko Jalonen. Kaverilta Jamal Jones ja Dom Morris tykittivät molemmat 20 paunaa. Huomionarvoista lienee myös, että vaikka Marcus Van oli yksittäisten levypallojen kuningas 11 levyrillään, meni kokonaistilasto Kobrille 44/26.

Seuraava peli mitellään taas kotikentällä tulevana lauantaina 11.2. klo 17. Tuolloin vastaan asettuu hallitseva mestari Kouvot.