Kobrien jenkkinelikko juoksi jalat petokalan alta

7.04.2019

Kobrien jenkkinelikko juoksi jalat petokalan alta

Kauden 2018-19 runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa panokset olivat kovat niin kotijoukkueelle kuin vieraaksi Uusikaupunki Areenalle saapuneelle Lapuan Kobrillekin. Sarjataulukon toiseksi viimeistä paikkaa hallussaan pitävä Korihait olisi voitolla vankistanut asemiaan Ura Basketiin nähden ja asettanut kaarinalaiset todennäköisemmin karsimaan sarjassa säilymisestä. Kobrat taistelee puolestaan edelleen tiukasti BC Nokian kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta, ja jokaisella voitolla on kamppailussa suuri merkitys.

Ottelun paine näkyi pelikentällä erityisesti kotijoukkueen otteissa, kun palloa puristettiin aika ajoin niin, ettei se meinannut upota mistään heittopaikasta koriin. Ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin vielä tasaväkisesti, mutta toisessa erässä Kobrat esitteli kikkapankkiaan ja karkasi jo hetkellisesti yhdeksän pinnan etumatkalle. Korihait onnistui kuitenkin vielä taistelemaan parilla onnistuneella hyökkäyksellä itsensä lapualaisten kantaan ja puoliajalla taululla seisoivat lukemat 40-43.

Erityisesti puoliajan jälkeen vierasjoukkueen nopeus ja yksilötaidot nousivat esiin. Yhdellä yhtä vastaan tilanteet kääntyivät lähes poikkeuksetta Kobrien hyväksi ja kun petokalan päässä pallo ei meinannut löytää tietään korisukan läpi, vieraat pääsivät rokottamaan nopeilla vastahyökkäyksillä helppoja pisteitä. Irtopallotkin tarttuivat kerta toisensa jälkeen vieraiden käsiin ja useat pallorallit päättyivät lopulta lapualaisten koriin. Viimeiseen erään lähdettäessä ero oli kasvanut 10 pinnaan, eivätkä keltapaidat onnistuneet enää tosissaan haastamaan Kobria voittopinnoista.

Päätössummerin soidessa Kobrat pääsi juhlimaan kahta sarjapistettä Uusikaupunki Areenalla voittolukemin 80-93.

Vain seitsemän hengen miehistöllä pelanneen lapualaisjoukkueen syömähampaana oli eittämättä tehokas jenkkinelikko, joka viimeisteli lähes kaikki joukkueen pisteet. Suomalaispelaajille jäi jaettavaksi kahdeksan pinnan potti kolmeen pekkaan. Kobrilta pelipäällä oli erityisesti Jaron Hopkins, joka nakutteli taululle 22 pinnaa, 9 levypalloa ja 6 syöttöä.

Korihaiden Chris Jenkins onnistui puolestaan 25 pisteen, 8 levypallon ja 2 syötön verran. Ottelun kaikki tilastot löydät täältä. 

Kobrien valmentaja Nenad Stefanovic arveli paineiden näkyneen Korihaiden pelissä.

– Minun on onniteltava vastustajaa, he taistelivat hyvin. Luulen, että tärkeän pelin luoma paine vei lopulta parhaan terän heiltä, mutta meidän piti pelata tänään ekstrahyvin voittaaksemme, Stefanovic lausui.

Onnitteluja jakeli myös haikoutsi Pedro Monteiro.

– Paljon onnea Kobrille. He ansaitsivat tämän voiton. Me emme ansainneet, Monteiro linjasi.

Ratkaisun hän näki kulminoituneen erityisesti ohiheittoihin.

– Meidän pitää panna pallo koriin. Kun heitimme vapaista paikoista ohi, vastustaja pääsi joka kerta nopeaan vastahyökkäykseen ja teki korin. Jos saamme riiston, meidän pitää kurittaa vastustajaa tekemällä kori. Sitä me ei tehty.

Monteiro aikoo luotsata runkosarjan viimeisiin peleihin taistelevan joukkueen.

– Meillä alkaa olla hyvin ohut rosteri, mutta meillä on edelleen mahdollisuus säilyä sarjassa ilman karsintoja. Meidän pitää taistella. Meidän pitää hyökätä jokaisen irtopallon perään ja taistella ihan loppuun asti.

Seuraavaan taisteluun matkataan tulevana keskiviikkona 10.4. Tampereelle. Pyrintö – Korihait -matsi alkaa klo 18.30.