Korihaiden ja Hunter Gibsonin tiet eroavat

9.10.2015

Korihaiden ja Hunter Gibsonin tiet eroavat

Miesten 1A-divisioonassa pelaava Korihait ja amerikkalaistakamies Hunter Gibson ovat yhteistymmärryksessä purkaneet kauden 2015-2016 loppuun kestäneen pelaajasopimuksen.

Hunter Gibson heitti lauantaina Ynniä vastaan 17 pistettä (FotoMika).

Hunter Gibson heitti lauantaina Ynniä vastaan 17 pistettä (FotoMika).

Hunter Gibson (192 cm ja 24 v) siirtyi Korihaiden riveihin tammikuussa Porvoon Tarmosta, jossa hän pelasi alkukauden 2014-2015. Tarmossa miehen pistekeskiarvo oli 9,8 pinnaa per peli ja Korihaiden riveissä pelatuissa 22 ottelussa syntyi keskimäärin 4,3 pistettä ottelua kohden. Gibson oli mukana johdattamassa Korihaita viime kauden finaaleihin, ja hän pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa kolmannessa finaalissa, ollen ratkaisevassa roolissa Korihaiden voitossa. Tämän kauden kolmessa ottelussa syntyi puolestaan keskimäärin 8,7 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

”Nämä ovat aina vaikeita päätöksiä, varsinkin kun kyseessä on äärimmäisen mukava tyyppi ja tunnollinen harjoittelija”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Meillä on kuitenkin samalla pelipaikalla sarjan parhaat takamiehet, jonka lisäksi omat kasvattimme ovat menneet suurin harppauksin eteenpäin ja tällä ratkaisulla taataan, että heillekin riittää ansaittua peliaikaa myös jatkossa”, jatkaa Nikula.

”Haluamme kiittää Hunter Gibsonia hänen panoksestaan ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa”, kiittelee Korihaiden toiminnanjohtaja Marko Ruohola. ”Korihait tähtää Korisliigaan kaudelle 2016-2017 ja tämä ratkaisu on osa joukkueen pitkäaikaista rakentamista ja ennen kaikkea seuran junioripelaajien kehittämistä ja valmistautumista Korisliigaan”, päättää Ruohola.

”Haluan kiittää Korihaita lyhyestä ajasta, jonka sain olla seurassa ja erityisesti kiitän hienoja faneja, jotka kannustivat meitä varsinkin viime kauden pudotuspeleissä”, kiittelee puolestaan Hunter Gibson. ”Tavoitteeni on löytää uusi seura Suomesta ja jatkaa näin ollen pelaamista Suomessa”, kertoo Gibson, joka on pelannut aikanaan A-junioreissa Namika Lappeenrannassa, joten häntä ei lasketa joukkueen ulkomaalaiskiintöön, vaan saa pelata suomalaisstatuksella. ”Toivotan Korihaiden joukkueella hyvää loppukautta”, päättää Gibson.

Korihait viettää tällä hetkellä reilun viikon mittaista pelitaukoa, jonka jälkeen joukkue pelaa kymmenessä päivässä neljä ottelua. Seuraava ottelu on sunnuntaina 18.10., jolloin Pohitulliin saapuu Nigel Mooren johtama Porvoon Tarmo.