Korihaiden runko hahmottumassa, Moore palaa ja Nikula valmentaa

19.06.2014

Korihaiden runko hahmottumassa, Moore palaa ja Nikula valmentaa

Uudenkaupungin Korihaiden pelaajarunko sekä valmennusjohto tulevalle kaudelle on hahmottumassa, sillä Korihait on solminut viisi pelaaja- sekä kaksi valmentajasopimusta. Joukkueen päävalmentajaksi on kiinnitetty entinen huipputakamies ja pitkän päivätyön Korihaiden junioripuolella tehnyt Jarno Nikula, joka saa aisaparikseen viime kauden valmennusryhmään kuuluneen, myös entisen liigapelurin Marko Vehniäisen. Ensimmäisenä jenkkivahvistuksena Korihaiden riveihin liittyy neljättä kauttaan Suomessa aloittava laituri Nigel Moore. Jatkosopimukset puolestaan ovat allekirjoittaneet seuran omat kasvatit Jalmari Salaterä, Aleksi Peltonen ja Roope Tammi, sekä Eurasta Korihaihin viime kaudella siirtynyt Elias Valtonen. Nikulan ja Mooren sopimukset ovat kahden pelikauden mittaiset ja muilla puolestaan yksivuotiset.

Jarno Nikula pelasi vuonna 2006 päättyneellä pelaajaurallaan UU:n ja Korihaiden paidassa yli kolmesataa Korisliigaottelua, jonka lisäksi hän edusti liigatasolla Salon Vilpasta ja Espoon Honkaa. Lisäksi Nikula pelasi yhden kauden ammattilaisena Itävallan Mattersburgissa. Pelaajauransa jälkeen Nikula on toiminut usean vuoden ajan Korihaiden juniorivalmentaja, sekä yhden kauden Korisliigajoukkueen apuvalmentajana ja ollut aktiivisena jäsenenä Korihaiden juniorikoripallon taustoilla. Jarno Nikulan on käynyt Koripalloliiton 2-tason koulutukset, kuten myös nyt toisen kauden apuvalmentajana aloittava Marko Vehniäinen. Vehniäisen pelaajaura huipputasolla päättyi vuonna 2008, yli 200 ottelua pelanneena. Myös Vehniäinen on toiminut Korihaiden organisaatiossa juniorivalmentaja, valmentaen mm. A-pojat kahtena vuonna peräkkäin valtakunnalliseen ykkösdivariin.

 

Jarno Nikula siirtyy Korihaiden penkin päähän.

Jarno Nikula siirtyy Korihaiden penkin päähän.

”On mukavaa ja toisaalta haastavaa hypätä valmennushommiin”, kertoo Korihaiden tuore päävalmentaja Jarno Nikula tyytyväisenä. ”Tulemme pelaamaan yritteliästä ja aktiivista peliä, jossa mennään vauhdilla päästä toiseen. Näen että peli on kuitenkin pelaajia varten, enkä usko liialliseen askelmerkki-koripalloon”, tiivistää Nikula valmennusfilosofiaansa.

”Meillä oli muutama vaihtoehto päävalmentajaksi, mutta Jarno Nikula valikoitui ykkösvaihtoehdoksi jo aikaisessa vaiheessa ja sopimus on ollut pöytälaatikossa jo usean viikon ajan”, valottaa Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen. ”Sekä Jarno että Nisu (Vehniäinen) olivat loppujen lopuksi helppoja valintoja ja halusimme antaa oman kylän pojille mahdollisuuden näyttää kyntensä valmentajina ja johdattaa Korihait takaisin Korisliiga-kartalle. Pelaajat ovat ottaneet tiedon mielissään vastaan ja uskon että tämä näkyy ensi kaudella pelikentällä joukkueen otteissa ja sitä kautta myös Pohitullin katsomossa”, jatkaa Vuorinen.

Ensimmäisenä ulkomaalaisvahvistuksena joukkueeseen liittyvä 32-vuotias Nigel Moore (195 cm ja 90 kg) palaa Korihaihin kahden vuoden tauon jälkeen, pelattuaan edelliset kaudet Islannissa ja Ranskassa. Moore edusti Korihaita kaksi kautta vuosina 2010-2012 tehden keskiarvoikseen reilut 14 pinnaa, seitsemän levypalloa, vajaat kolme syöttöä ja reilut kaksi riistoa ottelua kohden. Lisäksi Moore on edustanut Korisliigassa Karkkilan Team Componentaa. Yleisön suosikkipelaajaksi edellisellä viisitillä nousseen Mooren vahvuutena voidaan pitää ehdottomasti monipuolisuutta, sillä hän pystyy liigatasollakin pelaamaan lähes kaikilla pelipaikoilla.

”Olen iloinen että saan palata tuttuun paikkaan ja tuttujen ihmisten pariin. Lisäksi Uudessakaupungissa asiat ovat hoituneet hienosti ja myös fanit olivat loistavia ja ottivat minut hyvin vastaan,” kertoo Nigel Moore kaksivuotinen sopimuspaperi kädessään. ”Minulla on kova usko valmentajaan ja siihen, että saamme joukkuepelin kulkemaan ja kauden tavoitteena ei voi olla mikään muu kuin sarjan voitto ja nousu takaisin Korisliigaan”, päättää Moore.

”Nigel oli jenkkivahvistuksista meille ehdottomasti ykkösvaihtoehto ja oli hieno että saimme hänet riveihimme, vaikka esimerkiksi Islannista oli tarjottu monivuotista jatkosopimusta”, kertoo Ville Vuorinen. ”Nigelin monipuolisuus ja kentän ulkopuoliset asiat olivat tärkeässä roolissa ja Nigel tulee osallistumaan pelaamisen ohella myös mm. juniorivalmennukseen ja haemme hänestä myös johtohahmoa joukkueelle ja ennenkaikkea muille ulkomaalaisvahvistuksille. Yritimme saada Nigelia jo kahtena edellisenäkin kautena, mutta silloin hänen palkkaaminen ei ollut mahdollista erinäisistä syistä johtuen”, valottaa Vuorinen.

Nigel Moore palaa haipaitaan kaksivuotisella sopimuksella.

Nigel Moore palaa haipaitaan kaksivuotisella sopimuksella.

Jatkosopimukset tehneistä Korihaiden kasvateista takamies Jalmari Salaterä (22-v, 187 cm ja 78 kg) ja laituri Aleksi Peltonen (20-v, 196 cm ja 84 kg) ovat pelanneet Korihaiden paidassa neljä kautta, kun taas takamies Roope Tammella (19-v, 183 cm ja 78 kg) on edessään kolmas kausi haipaidassa. Salaterä on lisäksi pelannut yhden kauden Namika Lahdessa. Salaterä sai viime kaudella vastuuta vajaan kahdeksan minuutit verran ottelua kohden, Peltosen sarakkeeseen tuli reilut kuusi minuuttia per peli ja Tammen peliajaksi muodostui pari minuuttia ottelussa. Euran Veivin kasvatti, vasta yläkoulu-ikäinen Elias Valtonen (191 cm ja 75 kg) siirtyi viime kaudeksi ensin Korihaiden B-poikiin ja loppukaudeksi hän nousi myös edustusjoukkueen rinkiin. Valtonen pelasi Korisliigassa viisi ottelua ja avasi pistetilinsä vierasottelussa Kauhajokea vastaan.

”Oli hieno homma että saimme myös nuoret pelaajamme jatkamaan ja sitoutumaan nousuprojektiin jo aikaisessa vaiheessa. Pojat ovat harjoitelleet kauden päättymisen jälkeen ahkerasti ja vastuuta tullee jokaiselle huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin, ” kertoo Ville Vuorinen. ”Elias Valtosen perässä oli moni lähiseura, joten olemme tyytyväisiä, että hän päätti valita Korihait myös tulevaksi kaudeksi. Valtosen vaakakupin Korihaihin käänsi loppukädessä maajoukkuevalmentajan suositukset sekä tyytyväisyys siihen miten viime kaudella asiat hoituivat,” valottaa Vuorinen Valtosen päätöksen taustoja.

Jalmari Salaterä veivasi viime kaudella piste-ennätykseen kahdeksan pinnaa (FotoMika).

Jalmari Salaterä veivasi viime kaudella piste-ennätyksekseen kahdeksan pinnaa (FotoMika).

Korihailla on ennestään sopimus Niko Malisen kanssa ja pelaajaneuvottelut jatkuvat jälleen Juhannuksen jälkeen. Tällä hetkellä neuvottelut ovat kesken kolmen viime kauden pelaajan, muutaman mielenkiintoisen paluumuuttajan sekä parin täysin uuden pelaajan kanssa. Lisäksi edustusjoukkueeseen tullaan nostamaan seuran A-poikia. Näistä tullaan tiedottamaan kun asiat etenevät, toivottavasti positiiviseen suuntaan.

Korihait toivottaa kaikille hauskaa Juhannusta!