Korihailla kahden pelin reissu Ouluun

11.02.2016

Korihailla kahden pelin reissu Ouluun

Sunnuntaina divarin jaetulle kärkipaikalle noussut ja viiden ottelun voittoputkessa uiva Korihait matkaa viikonloppuna Ouluun, jossa se kohtaa kahdesti sarjajumbo Oulun NMKY:n. Koko kauden pahoista loukkaantumishuolista kärsinyt ONMKY on saanut pikku hiljaa peliään parempaan kuosiin ja sillä on saaliinaan edellisestä neljästä pelistään kaksi voittoa ja kaksi niukkaa vierastappiota sarjakärki FoKoPo:lle.

Marcus Van johtaa Korihait ONMKY:n kaatoon (FotoMika).

ONMKY sijoittui viime kaudella kolmanneksi ja lähti myös tähän kauteen pudotuspeliodotuksin. Valmentajan pallille siirtyneen Jussi Eskolan harmiksi joukkue on kuitenkin kärsinyt sarjan alusta lähtien loukkaantumisista ja pohjoissuomalaiset ovat majailleet koko kauden sarjajumbona. Viime kierroksilla joukkueen peli on lähtenyt rullaamaan paremmin ja edellisviikolla Ouluun saapui myös kaivattu kolmas jenkkivahvistus Joseph Edwards, joka johdattikin ONMKY:n heti selvään voittoon. Oululaisten kaksi muuta jenkkiä ovat laiturit Trevante Drye (19/12) ja Sherman Blanford (19/11). Joukkueesta löytyy myös lukuisia Korisliigakokemusta omaavia pelaajia, kuten Vesa Heinonen (14/4), joten ONMKY:llä on vielä hyvät mahdollisuudet nousta pois putoajan paikalta.

Korihait ja ONMKY kohtasivat Pohitullissa kahdesti lokakuun alussa ja tuolloin Korihait rökitti junioripitoisella joukkueella liikkeellä olleen ONMKY:n murskalukemin 112-56 ja 109-54. Tällä kertaa vastaavia lukemia ei varmasti ole odotettavissa, joten kahdeksan tunnin bussimatkan kangistamat Korihait joutuvat pistämään parastaan, jotta sarjapisteet lähtevät Oulusta Uuteenkaupunkiin. Viikonlopun ottelut pelataan perjantaina kello 18.30 ja lauantaina kello 13.00. Otteluiden kulkua voi seurata Korihaiden sosiaalisen median kanavilta ja suorana lähetyksenä ravintola Kirstan valkokankaalta.