Korihailla kahden vieraspelin viikonloppu

13.11.2014

Korihailla kahden vieraspelin viikonloppu

Kahdeksan tappiottoman pelin jälkeen sarjakärjessä keikkuva Korihait kohtaa viikonloppuna kaksi paikallisvastustajaansa. Ensin perjantaina bussi suuntaa Forssaan, jossa vastaan asettuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella FoKoPo ja sunnuntaina matkataan Nokialle, jossa kohdataan sarjakolmonen BC Nokia.

FoKoPo on tällä hetkellä sarjassa tasapisteissä neljän joukkueen kanssa sijoilla 6-9. Forssalaisten kausi alkoi synkästi neljällä murskatappiolla, joukkueen tuskaillessa yhden jenkin peliluvan kanssa. Anthony Jonesin saatua peliluvan, joukkue otti selkeät voitot sekä Lappeenrannasta että Porvoon Tarmosta.

FoKoPon alkukauden tehot ovat levänneet pitkälti kolmen jenkkivahvituksen harteilla. Joukkueessa on kaksi peräti 208 senttistä korinalustornia, jotka ovat tehtailleet yli 20 pinnaa per peli. Heistä toinen, Brett Roseboro on napsinut myös yli 15 levypalloa ottelua kohden, kun kaksoistornin toisen osapuolen, Anthony Jonesin levyrikeskiarvo on 7,2. Kolmas jenkki on takamies Jamie Stewart (193 cm), jonka pistekeskiarvo 16,1 ja syöttöjä hän on jakanut vajaat neljä per peli. Kotimaisten pelaajien tehot on jakautunut tasaisesti, sillä neljä pelaajaa on tehnyt pisteitä yli viiden pisteen keskiarvolla. Heistä parhaana takamies Janne Kinnunen 7,8 pisteen keskiarvollaan.

Korkealta ja kovaa donkkaava Marcus Van ja Korihait  joutuu viikonloppuna kovaan testiin (FotoMika).

Korkealta ja kovaa donkkaava Marcus Van, sekä Korihait joutuu viikonloppuna tiukkaan testiin (FotoMika).

Sunnuntaina on sitten vuorossa uusintaottelu BC Nokiaa vastaan. Nokialaiset ovat Korihaille kärsityn avaustappion jälkeen kulkenut voitosta voittoon, kunnes edellisellä kierroksella joukkue kärsi jatkoaikatappion Järvenpäässä. BC Nokian joukkue on hieman muuttunut edellisestä kohtaamisesta, sillä joukkue laittoi vaisusti esiintyneen Josh Clyburnin vaihtoon ja tilalle tuli viime kaudelta tuttu laituri Daniel Bailey (196 cm). Bailey on pelannut nyt kolme ottelua tehoin 13/6. Joukkueen kaksi muuta ulkomaalaista ovat serbialaiset Nikola Jeftic (19/9) ja Petar Sparovic (9/3). Nokian kotimaiselta osastolta löytyvät Korisliiga-konkarit Henri Hirvikoski, Eldar Skamo ja Joni Harjula. Heistä sekä Hirvikoski että Skamo ovat heittäneet keskiarvoikseen 11,9 pinnaa, Harjulan vastaavan ollessa 8,7 pinnaa per peli. Tehokkain kotimainen pelaaja on kuitenkin ollut 19-vuotias Shawn Hopkins, joka on tehtaillut peräti 15 pinnaa per peli, ollen Mikko Jalosen jälkeen sarjan toiseksi paras kotimainen pistemies.

FoKoPo – Korihait ottelu käydään Forssan Feeniksissä perjantaina klo 18.30 alkaen ja BC Nokia – Korihait Nokian palloiluhallilla sunnuntaina klo 17 alkaen. Molempien otteluiden kulkua voi seurata Korihaiden kotisivuilta aukevasta Live-ottelut ikkunasta tai Korihaiden Twitteristä.