Korihailla onnistunut Oulun reissu

24.01.2015

Korihailla onnistunut Oulun reissu

Korihaiden rankka reissu Pohjois-Suomeen sai onnistuneen päätöksen, kun joukkue haki kauden 20. voittonsa ja varmisti samalla pudotuspelipaikkansa, kun runkosarjaa on jäljellä vielä 11 ottelun verran. Oulun NMKY:n ja Korihaiden välinen ottelu oli ensimmäisen puoliajan tasainen, mutta Korihaiden irtiotto kolmannella neljänneksellä siirsi vierailijat johtoon, eikä kotijoukkue päässyt enää taistelemaan tosissaan ottelun voitosta. Korihaiden voittolukemat kirjattiin molempien joukkueiden iloisen heittopelin jälkeen lukemin 91 – 105 (42-41).

Ottelun ensimmäiset minuutit oli Korihaiden hallintaa ja viiden minuutin pelin jälkeen oltiin lukemissa 7-14. Tämän jälkeen myös kotijoukkue sai pelijuonesta kiinni ja siirtyi 11-0 jaksolla ensimmäisen kympin jälkeen kahden pisteen johtoon. Toinen neljännes mentiinkin sitten tasatahtiin, molempien johtaessa vuorollaan parilla pisteellä ja puoliajalle siirryttiin Oulun johtaessa yhdellä pisteellä.

Kolmannen jakson alkuun Korihait upotti Mikko Jalosen, Adrien Colemanin ja Nigel Mooren toimesta neljä kolmosta peräkkäisissä hyökkäyksissä ja siirtyi yhdentoista pisteen johtoon. Aikalisänsä jälkeen Oulu kavensi hieman, mutta taas edellä mainittu kolmikko upotti kaukoheitot ja ero kasvoi 14 pisteeseen. Viimeiseen erään lähdettäessä Korihaiden johto oli 12 pistettä, mutta kotijoukkue ei ollut vielä antaunut. Heti neljänneksen alussa ONMKY tuli seitsemän pisteen päähän, mutta Mikael Herbertin kolmonen kasvatti eron takaisin kymmeneen. Tämän jälkeen kentän kunkuksi nousi Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen, joka piti muutaman minuutin kotijoukkueen puolustusta pilkkanaan ja upotti heittonsa vastustamattomasti sukkaan. Ja silloin harvoin kun Jalonen epäonnistui, korin alla hääri Marcus Van, joka noukki hyökkäyslevypallot ja pisti pallon koriin. Viisi minuuttia ennen loppua Korihaiden johto oli turvallisen tuntuinen (77-95), mutta Oulu tuli vielä kerran. Kotijoukkue veti parin minuutin jakson 11-0 ja ero kutistui seitsemään pisteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Tässä vaiheessa tuli ottelun lopullinen ratkaisu. Mikko Jalosen heittäessä kolmosen ohi, huitaisi Cedric Latimer Jalosta törkeästi vatsaan ja tuloksena oli kolme vapaaheittoa pahasti vatsaansa pidelleelle Jaloselle. Kylmähermoisesti Jalonen säkitti kaikki heittonsa ja ero kasvoi kymmeneen pisteeseen. Tämän jälkeen kotijoukkeen heitot kolisivat rautoihin ja Korihait poistui ottelusta voittajana neljäntoista pisteen erolla. Ottelun lopussa nähtiin vielä epämiellyttävä tilanne, kun koko pelin Mikael Herbertin pihdeissä ollut Melvin Baker rikkoi epäurheilijamaisesti Herbertiä. Onneksi Herbert, kuten Jalonen ja ensimmäisellä jaksolla vatsaansa kyynerpäästä tahallisen iskun saanut Marus Van selvisivät säikähdyksellä.

Korihaiden ylivoimainen ykköspistemies ottelussa oli Mikko Jalonen joka säkitti peräti 36 pinnaa, seitsemän kolmosen siivittämänä. Myös Nigel Mooren heittokäsi oli kunnossa ja tuloksena 20 pinnaa. Marcus Vanin saaliiksi muodostui 15 pistettä ja 14 levypalloa, jonka lisäksi yli kymmenen pisteen pääsivät Mikael Herbert (12) ja Adrien Coleman (11). Jälleen pirteästi pelanneen Hunter Gibsonin saldoksi tuli seitsemän pinnaa, Niko Malisen tehdessä neljä pistettä.

Myös kotijoukkue esiintyi tasaisesti ja peräti kuusi oululaista pääsi kaksinumeroisille pisteille, parhaina Mark Hill (20) ja Cedric Latimer sekä Jari Vanttaja, jotka heittivät 14 pistettä.

Korihaiden pelit jatkuvat torstaina 29.1. kun Pohitulliin saapuu Tampereen Pyrintö.

Mikko Jalonen oli kentän kunkku peräti 36 pisteellään (FotoMika).

Mikko Jalonen oli kentän kunkku peräti 36 pisteellään (FotoMika).