Korihailla runkosarjan viimeinen kotipeli perjantaina

10.03.2016

Korihailla runkosarjan viimeinen kotipeli perjantaina

Korihait pelaa perjantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun Pohitulliin saapuu HoNsU Basket Jyväskylästä. Ottelu on molemmille käytännössä merkityksetön, sillä Korihait on varmistanut runkosarjan voiton ja HoNsU puolestaan varmisti sarjapaikkansa edellisellä kierroksella ja se tulee sijoittumaan sarjassa joko viidenneksi tai kuudenneksi.

Nicolai Andersen kohtaa perjantaina entiset joukkuekaverinsa (FotoMika).

Nicolai Andersen kohtaa perjantaina entiset joukkuekaverinsa (FotoMika).

Vaikka Korihait voi pelata vapautuneesti ja avainmiehiä säästellen se tulee varmasti taistelemaan täysillä viime aikoina voimakkaasti joukkuetta kannustaneen kotiyleisön edessä. Korihailla on myös hieman kalavelkoja maksettavana HoNsU:lle sillä edellisellä kerralla jyväskyläläiset hakivat sarjapisteet Pohitullista lukemin 78-88. Joulukuun puolivälissä pelattu ottelu kääntyi vierasjoukkueelle toisella puoliajalla ja isossa roolissa oli viimeisen ottelunsa HoNsU:ssa pelannut, nyt Korihaita edustava Nicolai Andersen, joka pussitti 20 pistettä. Kahdesta Jyväskylässä pelatusta ottelusta Korihait on puolestaan hakenut voitot 18 ja 19 pisteen erolla.

HoNsU:n kausi on koostunut pitkistä voitto- ja tappioputkista ja nyt menossa on vuorostaan selkeästi parempi vaihe, sillä edellisestä neljästä pelistä jyväskyläläiset ovat ottaneet kolme voittoa. Edellisessä kahdessa pelissään HoNsU on kaatanut kotikentällään Korihaiden perässä sarjataulukon toisena ja kolmantena olevat FoKoPo:n ja JKS:n ja varmistanut samalla sarjapaikkansa. Isossa roolissa viime aikoina on ollut tammikuussa joukkueeseen liittynyt jenkkilaituri Germaine Watson, joka on pussittanut 25 pinnaa ja jakanut 5,6 korisyöttöä per peli. Molemmat lukemat oikeuttaisivat koko sarjan kakkostiloille, mikäli Watsonilla olisi tarpeeksi pelejä plakkarissaan. Suomalaisosastolta joukkueen paras pistemies on sarjan ahkerin kolmospyssy Topias Kuukkanen, joka on heittänyt 17,2 pinnaa per peli. Lisäksi joukkueesta löytyy edelliskaudella Korihaita edustanut Sami Mäntymaa (8/5).

Korihaiden runkosarjan viimeinen kotiottelu käydään siis perjantaina kello 18.30 alkaen. Seuraava kotiottelu on vuorossa välierien ensimmäisessä osaottelussa torstaina 24.3. jolloin vastaan asettuu Porvoon Tarmo.