Korihaille finaalipaikka katkolla keskiviikkona

28.03.2016

Korihaille finaalipaikka katkolla keskiviikkona

Korihait ja Porvoon Tarmo kohtaavat keskiviikkona Pohitullissa välierien kolmannessa osaottelussa. Korihait on voittanut kaksi ensimmäistä ottelua selvin numeroin, joten sillä on keskiviikkona mahdollista varmistaa toinen perättäinen paikka 1A-divarin finaaleissa.

Mikael Herbertin Korihailla on finaalipaikka katkolla keskiviikkona (kuva: Aki Laulajainen)

Mikael Herbertin Korihailla on finaalipaikka katkolla keskiviikkona (kuva: Aki Laulajainen)

Korihait voitti pienen alkutahmeuden jälkeen ensimmäisen ottelun lukemin 98 – 71. Tarmo vei ottelua hienokseltaan toisen neljänneksen puoliväliin saakka, kunnes Korihait nykäisi ja meni menojaan selkeään voittoon. Korihailta Mikko Jalonen (21 p) ja Reggie Bratton (20 p) olivat kovimmat pistenikkarit ja Tarmon ylivoimainen ykkönen oli peräti 35 pistettä hyvillä prosenteilla pussittanut Julian Boyd. Toinen ottelu sunnuntaina Porvoossa oli aluksi tasainen, mutta jälleen toisen neljänneksen puolivälissä Korihait otti ottelun haltuunsa. Torstaina Pohitullissa Korihait teki ratkaisevan nykäisyn tehokkaalla hyökkäyspelillään, mutta sunnuntaina joukkueen puolustus oli ratkaisevassa roolissa. Korihait piti Tarmon puoliajan molemmin puolin yhteensä lähes kymmenen minuuttia vain kolmessa pisteessä ja kasvatti eron 29 pisteeseen. Neljännen erän alussa Tarmolla oli  kasassa vain 35 pistettä, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana joukkue pussitti peräti 38 pinnaa ja kavensi lopulliseksi eroksi yhdeksän pistettä. Korihaiden voitto kirjattiin lukemin 73-82 ja vierasjoukkueen tehokkain oli 20 pistettä, 14 levyriä ja 5 syöttöä tehtaillut Marcus Van. Tarmon paras oli puolestaan tehokkaasti pelannut Nigel Moore (22/6/5 s/6 r).

Otteluparin korikunkku on tähän mennessä ollut 24 pisteen keskiarvolla Tarmon Julian Boyd. Koko kaudella Boyd on tehtaillut Korihaita vastaan 28 pinnaa per peli kuudessa ottelussa. Sunnuntain pelissä Boyd paimennettiin vain 13 pisteeseen, joka oli ensimmäinen kerta kun hän ei ollut joukkueensa paras pistemies Korihaita vastaan. Korihaiden puolustuksen onnistumisesta kertoo Boydin heittotarkkuus, sillä mies yritti peräti 21 pelitilanneheittoa, mutta osui vain kuudesti. Vapariviivalle Boyd ei päässyt kertaakaan. Korihaiden pisteen ovat kahdessa pelissä jakaantuneet tasaisesti sillä viidellä pelaajalla on kaksinumeroinen pistekeskiarvo. Marcus Vanin keskiarvot (19 p ja 12,5 lp) oikeuttavat molemmissa joukkueen kärkisijalle. Vanin perässä tulevat Mikko Jalonen (15 p), Reggie Bratton (14 p), Mikael Herbert (12 p) ja James Crowder (11 p). Eero Lehtosen keskiarvo on 7, Nicolai Andersenin 5,5, Vesa-Pekka Laineen 4,5 ja Jaakko Lahden kaksi pistettä.

Meneekö Korihait keskiviikkona finaaleihin vai vieläkö Tarmo onnistuu venyttämään ottelusarjaa neljänteen peliin selviää Pohitullissa 30.3. kello 18.30 alkaen.