Korihaille finaalipaikka tänään katkolla Pohitullissa

7.04.2015

Korihaille finaalipaikka tänään katkolla Pohitullissa

Korihait ja JKS kohtaavat tänään Pohitullissa välierien kolmannessa osaottelussa. Korihait on voittanut kaksi ensimmäistä ottelua, joten sillä on tänään mahdollisuus varmistaa itselleen paikka ensi viikolla alkaviin finaaleihin.

Nigel Moore tekee paluun kokoonpanoon reilun kuukauden huilin jälkeen (Arttu Lehtonen).

Nigel Moore tekee paluun kokoonpanoon reilun kuukauden huilin jälkeen (Arttu Lehtonen).

Korihait voitti ensimmäisen välierän selvin numeroin 106 – 75. Ottelu oli kuitenkin huomattavasti tiukempi mitä loppunumeroista voisi päätellä. JKS johti ottelua ensimmäisellä jaksolla ja vielä puoliajalla kotijohto oli vain kaksi pistettä. Toisella puoliajalla Korihait otti ohjat käsiinsä ja kasvatti eroa tasaisesti kolmenkymmenen paremmalle puolelle. Myös Järvenpäässä käyty toinen välierä kääntyi Korihaiden voitoksi. Ottelu oli ensimmäistä ottelua tasaisempi, mutta Korihait hallitsi ottelua alusta lähtien. Kotijoukkue JKS ei johtanut ottelua missään vaiheessa, mutta oli vielä kolmanennen erän puolivälissä tasalukemissa 49-49.  Kamppailu ratkesi Korihaiden viedessä seuraavan kymmenen minuutin jakson lukemin 28-9 ja ottelu päättyi Korihaiden voittoon pistein 70 – 83.

Otteluparin korikunkku on tähän mennessä ollut Adrien Coleman, joka on molemmissa peleissä naputtanut 26 pinnaa. Myös Marcus Van on ollut oivassa vireessä tehtaillen 23,5 pinnaa ja 19 levypalloa ottelua kohden. Mikko Jalonen on keskittynyt jakelemaan syöttöjä joukkuekavereilleen peräti kymmenen syötön keskiarvolla, pisteitä on syntynyt 13,5 per peli. Mikael Herbert (9 p), Elias Valtonen (8 p), Niko Malinen (6,5 p), Hunter Gibson (6,5 p) ja Eero Lehtonen (3 p) ovat muut korintekijät. JKS:n paras pistemies on ollut HL Coleman, joka nakkasi Pohitullissa 28 pinnaa ja Järvenpäässä 14. Leo Tarjanne oli hyvässä heitossa Pohitullissa, heittämällä neljä kolmosta ja yhteensä 15 pinnaa ja Järvenpäässä puolestaan Oskari Virolainen osui neljä kertaa kaaren takaa, tehden yhteensä 20 pistettä.

Korihait on saamassa kaivattua apua sairaslistalta, kun reilun kuukauden sivussa ollut Nigel Moore palaa kokoonpanoon illan ottelussa.

Korihaiden ja Järvenpään Koripalloseuran kolmas välierä kohtaaminen käydään tänään tiistaina Pohitullissa kello 18.30 alkaen. Lippuja otteluun voi ostaa ennakkoon Korihaiden toimistolta tai Sportiasta. Lippujen hinnat ovat samat kuin runkosarjassakin, eli 8-12 euroa. Ottelun puoliajalla esiintyvät Ella Jalavan johdolla Vakka-Opiston Dance Mix -tanssiryhmä. Ryhmässä koostuu 10-13 -vuotiaista tytöistä, jotka ovat tammikuusta lähtien harjoitelleet ahkerasti esiintymistään. Esiintyminen Dance Mix -ryhmälle on ensimmäinen.

Ottelun puoliajalla esiintyy Vakka-Opiston Dance Mix -tanssiryhmä (Ella Jalava).

Ottelun puoliajalla esiintyy Vakka-Opiston Dance Mix -tanssiryhmä (Ella Jalava).