Korihaille helpot pisteet Tampereelta

11.03.2015

Korihaille helpot pisteet Tampereelta

Korihait kohtasi runkosarjan viimeisessä vieraspelissään kolme kertaa aikaisemmin tiukan vastuksen antaneen Tampereen Pyrinnön. Tällä kertaa Pyrintö antautui helpommin ja Korihait kuittasi ottelusta helpot sarjapisteet lukemin 73-99 (34-46).

Korihait oli saanut edellisen kotipelin jälkeen rivinsä kasaan ja pääsi Tampereelle 12 pelaajan voimin. Pyrinnöllä puolestaan mukana oli ensimmäistä kertaa Korihaita vastaan Korisliigasta saapunut Tyrone Kent. Ottelun alku oli todella tasainen ja ensimmäiset kolmetoista minuuttia mentiin lähes tasatahtiin. Molemmat joukkueet kävivät vuorotellen johtoasemassa, Pyrinnön suurimman johdon ollessa neljä pistettä ja Korihaiden pisteen vähemmän. Ensimmäinen neljännes päättyi Korihaiden pisteen johtoasemassa, mutta kun toista neljännestä oli pelattu kolmisen minuuttia siirtyi Korihait tasatilanteesta 19-19 muutaman minuutin tehojaksollaan 19-31 johtoon. Erän puolivälissä Korihaiden johto kasvoi 14 pisteeseen, mutta kotijoukkue kavensi nopeasti eron kuuteen pisteeseen (29-35). Tämän jälkeen Korihait nykäisi 7-0 jaksollaan eron takaisin kaksinumeroiseksi. Pyrintö kavensi vielä eron kymmeneen pisteeseen, mutta Elias Valtosen kori summerin soidessa kasvatti Korihaiden taukojohdoksi 12 pinnaa.

Toisen puoliajan alussa tuomarin tiukkaan puhutteluun joutunut Adrien Coleman kasvatti siitä sisuuntuneena eroa parilla kakkosella ja yhdellä kolmosella ja kun kolme minuuttia oli pelattu Petteri Ruutiainen nosti eroksi 20 pistettä (39-59). Pyrinnön aikalisä katkaisi vierasjoukkueen kirin hetkeksi, mutta kolmannen erän loppupuolella ero kasvoi lisää ja viimeiselle tauolle lähdettiin Korihaiden 30 pisteen johdossa. Viimeisen neljänneksen alkuun Korihait jatkoi rynnistystään ja suurimmillaan ero kasvoi 38 pisteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Tässä vaiheessa molemmat joukkueet ottivat viimeisetkin aloitusviisikon pelaajat vaihtoon ja viimeiset minuutit mentiin kovaa vauhtia päästä päähän menetysten sävyttämänä. Pyrintö onnistui lopussa hieman kaunistelemaan lukemia ja lopputulokseksi jäi Korihaiden 26 pisteen voitto.

Korihaiden paras pistemies oli hyvällä pelihuumorilla kentällä viilettänyt Adrien Coleman, joka upotti 27 pinnaa, osuen tällä kertaa pari kertaa kolmoskaaren takaa ja myös vaparit upposivat kiitettävästi. Marcus Van hallitsi jälleen korinalustaa ja nappasi 21 pisteen ohella 21 levypalloa. Mikko Jalonen osui viidesti kaaren takaa, keräten yhteensä 17 pistettä ja jakaen toistakymmentä korisyöttöä, joista tilastoihin asti päätyi seitsemän kappaletta. Aloitusviisikon täydentäneet Mikael Herbert (10/4) ja Niko Malinen (12/3) pääsivät myös kaksinumeroisille pisteille. Kaikki 12 pelaajaa pelasivat reilut minuutit ja vaihtomiehistä korinteossa onnistuivat Elias Valtonen (5/5), Hunter Gibson (5/4) ja Petteri Ruutianen (2/1). Pyrinnön parhaat olivat David Jackson (23 p), Tyrone Kent (16 p) ja Kristian Rasinaho (15 p). Yksi Korihaiden voiton avaimia oli Pyrinnön jenkkien pysäyttäminen, joka onnistui varsinkin toisella puoliajalla erinomaisesti, sillä kaksikko teki tauon jälkeen yhteensä vain yhdeksän pistettä.

Adrien Coleman oli ottelun korihai 27 pisteellään (FotoMika).

Adrien Coleman oli ottelun korihai 27 pisteellään (FotoMika).

”Pelasimme tasapainoisen ottelun ja panoksen puuttumisesta huolimatta joukkue näytti ammattimaista asennetta”, kiitteli Korihaiden valmentaja Jarno Nikula joukkuettaan. ”Nyt pidämme lyhyen hengähdystauon, jonka jälkeen alkaa keskittyminen huhtikuuhun ja kauden loppuhuipentumaan”, päätti Nikula viitaten kolmen viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

Korihailla on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi kotiottelua ennen 1.4. alkavia pudotuspelejä. Porvoon Tarmo saapuu Pohitulliin torstaina 19.3. ja siitä viikon päästä torstaina 26.3. runkosarjan päättävässä ottelussa Korihait kohtaa FoKoPon.

Pudotuspelien kausikortit ja pääsyliput tulevat myyntiin ensi viikolla ja niitä voi hankkia Korihaiden toimistolta tai tulevista kotiotteluista.