Korihaille itsenäisyyspäivän vieraita Tampereelta

3.12.2015

Korihaille itsenäisyyspäivän vieraita Tampereelta

Miesten 1A-divarin kärkisijalla oleva Korihait saa itsenäisyyspäivän vieraita Tampereelta, kun sarjataulukon seitsemännellä sijalla oleva Tampereen Pyrintö II saapuu Pohitulliin. Ottelu alkaa itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien vuoksi jo kello 15 ja ennen ottelua kuullaan Uudenkaupungin Lauluveikkojen esittämänä Maamme-laulu.

Reginald Bratton on pussittanut kolmessa pelaamassaan ottelussa keskimäärin 25 pistettä (FotoMika).

Reginald Bratton on pussittanut kolmessa pelaamassaan ottelussa keskimäärin 25 pistettä (FotoMika).

Pyrinnön joukkue koostuu pääasiassa seuran omista kasvateista, jotka kaikki ovat syntyneet 1990-luvulla ja joukkueen keski-ikä onkin näin ollen alle 20 vuotta. Nuoren joukkueen ylivoimainen ykköshahmo on 22-vuotias laituri Justus Kilpinen (192 cm), joka on pussittanut peräti 23 pistettä ja repinyt 11 levypalloa ottelua kohden. Kyseisillä saldoilla Kilpinen sijoittuu sarjan korintekijätilastossa toiseksi ja levyritilastossakin hän on kolmantena. Normaalisti jenkkipelaajien hallitsemassa tehotilastossa Kilpinen on toisena, heti Marcus Vanin jälkeen. Justus Kilpisen lisäksi kaksinumeroisen pistekeskiarvon ovat pyssyttäneet laituri Kristian Rasinaho (10,3 p) sekä takamiehet Ville Haapoja (10,8 p) ja Lassi Kilpinen (10,4 p). Lisäksi Pyrinnön riveissä on pelannut nyt viidessä viime ottelussa kokenut, 33-vuotias jenkkisentteri Byron Burnett (206 cm ja 118 kg), jonka tehot ovat 12,6 pistettä ja 10,2 levyriä ottelua kohden.

Pyrintö on kymmenen pelin jälkeen sijalla seitsemän, samoissa pisteissä kuudentena olevan Tarmon kanssa ja yhden voiton perässä viidentenä olevaa JKS-Basketia. Pyrintö on voittanut tähän mennessä kolme ottelua, mutta  seitsemästä tappiosta peräti viisi on tullut alle kymmenen pisteen erolla. Toinen suurinumeroisemmista tappioista on tullut lokakuun lopussa Korihaita vastaan. Tuolloin kotijoukkueena pelannut Pyrintö johti ottelua kolmannen neljänneksen puoliväliin asti, mutta tämän jälkeen Korihait meni menojaan ja kasvatti eroksi lopulta 24 pistettä (89-113). Ottelun paras pistemies oli peräti 32 pistettä pussittanut Justus Kilpinen. Korihailta Marcus Van pussitti 31 pistettä, Mikko Jalonen 22, Mikael Herbert 21 ja Vesa-Pekka Laine 16 pistettä.

 

Korihailta sunnuntain pelistä on edelleen sivussa sentterit Marcus Van ja Akseli Mäkelä, mutta muuten koko miehistö pitäisi olla pelikuntoinen, sillä Valtteri Järvenpää on jo palannut harjoituskokoonpanoon ja Mikael Herbertin Tarmo-pelissä saama kolhu osottautui pelättyä lievemmäksi. Ennen itsenäisyyspäivän juhlia kannattaakin siis suunnata Pohitulliin kello 15 alkavaan otteluun, jossa juuri ennen ottelun alkua kajahtaa Lauluveikkojen kvartetin esittämänä Maamme-laulu. Lisäksi ottelussa aloitetaan hyväntekeväisyyskampanja vähävaraisten perheiden lapsille.Lahjakeräys