Korihaille kaksi voittoa Tukholmasta

15.09.2014

Korihaille kaksi voittoa Tukholmasta

Korihait matkasi viikonlopuksi Tukholmaan ja kohtasi harjoituspeleissä perjantaina Alvik Basketin ja lauantaina Fryshuset Basketin. Korihait esitti molemmissa peleissä tiukkaa puolustusta ja tasaista joukkuepeliä ja tuloksena oli kaksi selvää voittoa, Alvik kaatui lukemin 64 – 92 (34-51) ja Fryshuset pistein 76 – 94 (39-45).

Ottelu Alvikia vastaan ratkesi jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, jonka Korihait voitti lukemin 9 – 26. Ero säilyi vajaassa parissakymmenessä neljänteen erään asti. Viimeisellä kympillä Korihait laittoi puolustuksessa kotijoukkueen ahtaalle ja ero kasvoi nopeasti yli kolmenkymmenen. Viimeisillä minuuteilla Alvik pääsi vielä hieman kaunistelemaan lukemia ja lopulliseksi eroksi jäi 28 pinnaa.

Koko Korihaiden avausviisikko heitti ottelussa 13 pistettä tai enemmän, kuusi kolmosta upottaneen Nigel Mooren johdolla (20/7/4 s/6 r). Mikko Jalonen (16/1/4 r) ja Adrien Coleman (13/7/4 s) nostelivat pisteitä nopeista hyökkäyksistä ja Mikael Herbert (14/13) ja Marcus Van (15/18) puolestaan hallitsivat korinalustaa. Vaihtopelaajista Jalmari Salaterä heitti seitsemän pistettä, Roope Tammi viisi ja Elias Valtonen kaksi.

Lauantainen kamppailu Fyrshusetia vastaan alkoi myös Korihaiden osalta vauhdikkaasti, mutta Korihaiden virhevaikeuksien ja kotijoukkueen loistavan heittopelin ansiosta ottelu tasoittui ja ensimmäinen erä päättyi lukemiin 22-22. Puoliajalle mentäessä Korihait siirtyi kuuden pisteen johtoon, jonka jälkeen se ratkaisi ottelun kolmannessa erässä. Korihait tiivisti kolmanteen erään puolustustaan ja kuittasi erän pistein 12-32. Kotijoukkue tuli vielä neljännessä erässä kolmentoista pisteen päähän, mutta Korihaiden voittoa se ei päässyt enää uhkaamaan.

Edellisen pelin tapaan pisteet jakautuivat tasaisesti, Adrien Colemanin (24/10/4 s) ollessa tehokkain. Nigel Moore (18/11/5 r), Mikko Jalonen (16/1/7 s) ja Marcus Van (15/8) vastasivat seuraavaksi suurimmista pinnamääristä. Mikael Herbert heitti seitsemän pinnaa ja noukki kuusi levypalloa. Elias Valtonen (8/4) ja Aleksi Peltonen (6/5) heittivät korinsa sadan prosentin tarkkuudella, jonka lisäksi Jalmari Salaterä teki yhden pisteen.

”Perjantain peli oli todella suuri parannus kauden ensimmäiseen peliin verrattuna, erityisen tyytyväinen olen ensimmäisen ja viimeisen erän puolustukseen, joiden aikana vastustaja teki vain 19 pistettä”, kertasi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Lauantainen peli olikin sitten väsyneen porukan vääntämistä, mutta siinäkin kolmannen erän puolustus ratkaisi ottelun meille. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista kohti kolmen viikon päästä alkavaa sarjaa” päätti Nikula.

Korihait haki kaksi voittoa Tukholmasta.

Korihait haki kaksi voittoa Tukholmasta.

Korihaiden harjoituspelit jatkuvat perjantaina 19.9. klo 20 Kaarinassa, jonka jälkeen Salon Vilpas saapuu Pohitulliin perjantaina 26.9. Ensimmäinen sarjaottelu on vuorossa perjantaina 3.10. jolloin vastaan saapuu BC Nokia. Alkavan kauden kausikortteja voi hankkia Korihaiden toimistolta Vuorikadulta, nettisivuilta tai Ville Vuoriselta numerosta 040-5161561.