Korihaille toinen välierävoitto

27.03.2016

Korihaille toinen välierävoitto

Korihait haki sunnuntaina toisen voittonsa Porvoon Tarmosta 1A-divarin välierissä lukemin 73 – 82 (27-42). Samalla Korihait siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon, mikä tarkoittaa sitä että keskiviikon kotiottelussa on Korihaille ensimmäistä kertaa finaalipaikka katkolla.

Mikael Herbert heitti tärkeitä pisteitä neljännellä jaksolla (FotoMika).

Mikael Herbert heitti tärkeitä pisteitä neljännellä jaksolla (FotoMika).

Korihait noudatti ottelun ensi minuuteilla samaa kaavaa kuin Tarmo ja Julian Boyd torstain avausottelussa. Tuolloin Boyd johdatti Tarmon 0-7 johtoon ja nyt Marcus Van teki saman Korihaiden hyväksi. Ja kuten torstaina Uudessakaupungissa niin kotijoukkue tuli hetkessä rinnalle ja tällä kertaa saman tien Connor Donaldsson kolmosella myös ohi (10-9). Nigel Moore siirsi Tarmon vielä kolmen pisteen johtoon, mutta sen jälkeen Marcus Van johti Korihait ensimmäiselle tauolle viiden pisteen johdossa lukemissa 16-21. Torstain vatsataudista selvinneen Vanin saalis tähän mennessä oli 12 pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Toisen neljänneksen alkupuolisko oli tasaista peliä, Korihaiden johtaessa muutamalla pisteellä. Tilanteesta 24-28 Korihait kuitenkin onnistui pitämään Tarmon reilut viisi minuuttia vain kolmessa pisteessä ja erän jälkimmäisen puoliskon mennessä vierasjoukkueelle lukemin 3-14 siirryttiin tauolle turvallisen tuntuisessa 15 pisteen johdossa.

Korihaiden vahva puolustus jatkui myös puoliajan jälkeen ja Tarmon ensimmäinen kori nähtiin vasta kun kolmatta erää oli pelattu yli neljä minuuttia ja tässä vaiheessa Korihaiden johto oli kasvanut jo 23 pisteeseen (27-50). Näin ollen Tarmo teki kymmenessä minuutissa vain kolme pistettä ja Korihait samassa ajassa 22. Nigel Mooren muutama kori kavensi hieman tilannetta, mutta kolmannen erän loppuun Korihait iski uudelleen Nicolai Andersenin, Vesa-Pekka Laineen, Eero Lehtosen ja Mikael Herbertin koreilla 8-0 jakson ja kun Jaakko Lahti pisti vielä neljännen erän alkuun kolmosen pussiin oli vierasjohto kasvanut peräti 29 pisteeseen (35-64). Tämän jälkeen Tarmo aloitti Nigel Mooren ja Connor Donaldssonin johdolla raivoisan kolmostulituksen, mutta Korihait onnistui vastaamaan Mikael Herbertin muutamalla tärkeällä korilla ja kolme ja puoli minuuttia ennen loppua eroa oli vielä yli 20 pistettä. Viimeisillä minuuteilla kotijoukkue kaunisteli lukemat vielä inhimillisiksi, mutta Korihaiden voitto ei ollut missään vaiheessa enää uhattuna ja tärkeä vierasvoitto tuli lopulta yhdeksän pisteen erolla.

Korihaiden paras pistemies oli 20 pistettä ja 14 levypalloa tehtaillut Marcus Van. Normaalien teholukemin lisäksi Van jakoi myös viisi koriinjohtanutta syöttöä, joka on miehen korkein lukema kahden kauden aikana Korihaiden paidassa. Joukkueen tasaisuutta kuvastaa se, että Mikael Herbert (14 p) oli Vanin lisäksi ainoa kaksinumeroisille pisteille päässyt Korihai. Loput pisteet jakautuivat tasaisesti Mikko Jalosen (9/5/5), James Crowderin (9/9), Reggie Brattonin (8/6), Eero Lehtosen (7/4), Nicolai Andersenin (6/2), Vesa-Pekka Laineen (5/3) ja Jaakko Lahden (4/2) kesken. Tarmon paras oli torstaina vaisusti esiintynyt Nigel Moore, joka pussitti 22 pistettä, noukki kuusi levyriä, antoi viisi syöttöä ja riisti kuudesti. Neljä kolmosta pussittaneen Connor Donaldssonin saalis oli 20 pistettä, mutta torstaina peräti 35 pistettä pussittanut Julian Boyd puolustettiin vain 13 pisteeseen.

Ottelusarja jatkuu Pohitullissa keskiviikkona 30.3. ja tuolloin Korihailla on voitolla mahdollisuus lunastaa itselleen paikka divarin finaaleissa. Toisessa otteluparissa FoKoPo otti myös sunnuntaina toisen voittonsa Järvenpään Koripalloseurasta ja myös tuo sarja on keskiviikkona katkolla forssalaisille.