Korihaille voitto ja tappio Tallinnassa

13.09.2015

Korihaille voitto ja tappio Tallinnassa

Korihait kohtasi viikonloppuna Tallinnassa viime kaudella Viron pääsarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Ülikool Kalevin joukkueen. Joukkueet ottivat yhteen kahdesti ja molemmille kirjattiin tiukkojen vaiheiden jälkeen yhden pisteen voitot. Perjantaina Korihait oli parempi lukemin 95 – 94 (38-45) ja lauantaina Kalev makseli kalavelat lukemin 81 – 80 (38-44).

Mikko Jalonen oli Korihaiden paras pistemies Tallinnassa (FotoMika).

Mikko Jalonen oli Korihaiden paras pistemies Tallinnassa (FotoMika).

Perjantain ottelu alkoi tasaisesti ja kymmenen minuutin pelin jälkeen oltiin Korihaiden kahden pisteen johtoasemassa (20-22). Toinen neljännes mentiin kotijoukkueen komennossa ja puoliaikaa vietettiin seitsemän pisteen kotijohdossa. Korihaiden parhaat pistemiehet tässä vaiheessa olivat yhdeksän pistettä pussittaneet James Crowder, Marcus Van ja Vesa-Pekka Laine. Kotijoukkueen ylivoimainen ykkönen oli reilussa kymmenessä minuutissa peräti 18 pinnaa nakuttanut Janis Vahter.

Kolmennella neljänneksellä Korihait sai uuden vaihteen hyökkäyspeliinsä ja koritykki Vahter puolestaan jätettiin nollille. Korihait vei Crowderin ja Laineen johdolla kolmannen jakson lukemin 21-31 ja siirtyi kuskin paikalle. Viimeinen jakso oli tiukkaa vääntöä ja huikeiden loppusekuntien jälkeen Korihait kuittasi ottelusta yhden pisteen voiton.

Korihaiden tehot ottelussa jakaantuivat aikaisempien harjoituspelien tapaan kokeneemmalle kalustolle, sillä korikunkku Crowderin (23/7/5s) lisäksi kaksinumeroisille pisteille pääsivät Marcus Van (19/15), Vesa-Pekka Laine (19/5), Mikko Jalonen (12/3), Mikael Herbert (12/6) ja Hunter Gibson (10/1). Myös nuorempi kaarti pääsi hakemaan tuntumaa kansainvälisestä vastustajasta mutta pistetili jäi vielä tässä pelissä avaamatta.

Lauantain ottelu eteni päinvastoin kuin perjantain kamppailu. Nyt kotijoukkue vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä viidellä pisteellä (22-17), mutta Korihait kuittasi toisella neljänneksellä (16-27) ja meni kuuden pisteen puoliaikajohtoon. Tällä kertaa kentän ykkönen oli 17 pinnaa naputtanut Mikko Jalonen.

Kolmannella neljänneksellä isäntäjoukkue kavensi eron kahteen pisteeseen ja koko viimeinen neljännes mentiin tasaiseen tahtiin, mutta nyt kotijoukkue oli lopussa pisteen verran terävämpi ja kuittasi näin edellisen päivän tappionsa.

Korihaiden pisteet jakaantuivat tällä kertaa hieman epätasaisemmin, sillä kapteeni Jalosen (29 p), jälkeen parhaat pinnamiehet olivat 13 pinnaa upottanut Crowder ja 12 pistettä mieheen heittäneet Van ja Gibson. Vesa-Pekka Laineen saalis oli kahdeksan pistettä, lähes 15 minuuttia pelanneen Jaakko Lahden kolme, Mikael Herbertin kaksi ja  Akseli Mäkelän yksi piste. Mukavasti peliaikaa saivat myös Jalmari Salaterä, Valtteri Järvenpää ja Valtteri Hyytinen.

Korihaiden harjoituskauden ensimmäinen ja näillä näkymin ainoa kotiottelu käydään torstaina 17.9. kello 18.30, jolloin Pohitulliin saapuu Korisliigajoukkue Salon Vilpas. Sisäänpääsyyn Vilpas peliin oikeuttaa kauden 2015-2016 kausikortit, joita voi hankkia Korihaiden toimistolta tai toiminnanjohtaja Marko Ruoholalta 044-2351574 tai marko.ruohola@korihait.fi. Miesten divarin runkosarja alkaa lauantaina 3.10. jolloin Pohitulliin saapuu viime kauden sarjakolmonen Oulun NMKY.