Korihait avaa kevätkauden torstaina Helsingissä

6.01.2016

Korihait avaa kevätkauden torstaina Helsingissä

Miesten 1A-divarin toiselta sijalta joulutauolle lähtenyt Korihait avaa runkosarjan jälkimmäisen puoliskon torstaina Helsingissä, kun se kohtaa HBA-Märskyn. Hyvin kauden avannut Märsky puolestaan on valahtanut sarjataulukossa viidennelle sijalle. Korihaiden peli oli takkuista ennen kolmen viikon taukoa, sillä se kärsi kolme tappiota peräkkäin ja tipahti sarjan kärkipaikalta kakkoseksi, yhden voiton kolmosena olevan JKS:n edelle. Korihaiden alamäkeä vauhditti Marcus Vanin sairastuminen ja siitä seurannut kuukauden mittainen pelitauko, mutta nyt Van on jälleen pelikunnossa ja on saanut kaivattua treeniä joulutauon aikana.

Mikko Jalonen ja Elias Valtonen olivat joukkueidensa parhaita pelaajia kun Korihait murskasi HBA:n viimeksi Pohitullissa (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Elias Valtonen olivat joukkueidensa parhaita pelaajia kun Korihait murskasi HBA:n viimeksi Pohitullissa (FotoMika).

”Vietimme lyhyen joululoman ja jenkit piipahtivat nopeasti kotimaassaan. Sen jälkeen olemme harjoitelleet laadukkaasti joka päivä viime viikon alusta lähtien”, valottaa Korihaiden valmentaja Jarno Nikula joulutauon ohjelmaa. ”Pitkän tauon jälkeen pelitemmon löytäminen voi aluksi olla hankalaa, mutta uskon että olemme valmiita kevätkauden koitoksiin”, päättää Nikula.

Jos oli Korihaiden syyskauden lopetus murheellinen, niin vielä synkempi se oli HBA-Märskylle. Nuori joukkue aloitti sarjan vahvasti ja voitti kuusi ensimmäistä otteluaan, mukana myös murskavoitto kotikentällä Korihaita vastaan. Hienon alun jälkeen tahti muuttui ja seuraavasta kolmesta pelistä oli tuloksena tappio, viimeisimmän tullessa Korihaiden käsittelyssä Pohitullissa peräti 39 pisteen erolla. Tämän jälkeen Märsky voitti kotikentällään Oulun selvin numeroin, mutta sen jälkeen on jälleen tullut viisi tappiota peräkkäin, kaikki tosin vieraskentällä. Tällä hetkellä HBA on sarjataulukossa siis sijalla viisi, tasapisteissä neljäntenä olevan HoNsUn kanssa, saldonaan seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota. HBA:n joukkue koostuu Suomi-koriksen tulevaisuuden lupauksista, suurimpina tähtinään Lauri Markkanen (211 cm ja 18 v.) ja Edon Maxhuni (186 cm ja 17 v.) sekä Korihaiden kannalta mielenkiintoisimpana nimenä Elias Valtonen (196 cm ja 16 v.). Markkanen (20,3) ja Maxhuni (18,7) ovat joukkueen ykköspyssyt, mutta myös Joonas Tahvanainen (12,5), Fiifi Aidoo (12,2), Remu Raitanen (11,5), Samuli Nieminen (11,2) ja Lassi Nikkarinen (10,1) ovat pussittaneet kaksinumeroisen pistekeskiarvon. Elias Valtosen pistekeskiarvo on 6,9 pinnaa ottelua kohden.

HBA-Märskyn ja Korihaiden välinen kamppailu käydään torstaina kello 18.30 alkaen ja ottelua voi seuravat basket.fi-sivustolta ja Korihaiden sosiaalisen median kanavilta.