Korihait avasi pudotuspelit vakuuttavasti

25.03.2016

Korihait avasi pudotuspelit vakuuttavasti

Korihaiden ja Porvoon Tarmon välierät käynnistyivät torstaina Pohitullissa. Kuten neljä kertaa aikaisemminkin tällä kaudella Korihait osoittautui Tarmolle liian kovaksi vastukseksi ja tällä kertaa kotivoitto kirjattiin lukemin 98 – 81 (50-43).

Mikko Jalonen ja Julian Boyd olivat joukkueidensa parhaat pelaajat (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Julian Boyd olivat joukkueidensa parhaat pelaajat (FotoMika).

Tarmo aloitti ottelun räväkästi ja meni ykköstykkinsä Julian Boydin koreilla 0-7 johtoon ennen kuin Korihait sai pistetilinsä auki. Kotijoukkueen kirin käynnisti puolestaan Reggie Bratton, joka tasoitti tasoitti ottelun parissa minuutissa. Tämän jälkeen jatkettiin tasatahtiin ja Boydin viimehetken korilla Tarmo siirtyi ensimmäiselle tauolle 18-21 johdossa. Toisen neljänneksen alkupuolella vierailijoilla oli etsikkoaikansa kun se siirtyi viiden pisteen johtoon, eikä Korihait onnistunut muutamaan hyökkäykseen korinteossa. Tässä vaiheessa myös Tarmo suti heittonsa rautoihin ja Korihait ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Pikku hiljaa kotijoukkue siirtyi johtoasemaan ja kirmasi samalla muutaman pisteen johtoon. Suurimmilleen johto kasvoi aivan neljänneksen lopussa, mutta Julian Boydin onnistuminen jälleen puoliaikasummerin pärähtäessä kavensi Korihaiden puoliaika johdoksi seitsemän pistettä.

Toisen puoliajan alussa Tarmo kavensi eron yhden korin suuruiseksi, mutta erän puolivälissä kotijoukkue teki ratkaisevaa peräeroa. Ensin Reggie Bratton nosti kolme peräkkäistä koria, jonka jälkeen Mikael Herbert ja Mikko Jalonen naulasivat kolmoset mieheen ja ero kasvoi viiteentoista pisteeseen (70-55). Viimeisen neljänneksen alkupuolella Tarmo tuli vielä Nigel Mooren kolmosella kymmenen pisteen päähän, mutta tämän lähemmäksi Korihait ei vierailijoita päästänyt ja näin ollen ensimmäinen välierävoitto kirjattiin Korihaille lopulta selvällä, seitsemäntoista pisteen voitolla.

”Emme oikein saaneet Julian Boydia kiinni, mutta yksi mies saa juhlia jos muut pidetään kurissa”, kertoi Korihaiden Mikko Jalonen. ”Tarmon erikoinen puolustus aiheuttaa pientä päänvaivaa, kun siihen ei oikein normaalit kuviot pure, mutta heitimme tänään paljon myös vapaita heittoja ohi”, päätti Jalonen.

”Vaikeata oli ja pientä hermostuneisuuttakin oli alussa havaittavissa”, kertoi puolestaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”En ole kuitenkaan huolissani, sillä tästä lähdemme parantamaan seuraavassa pelissä”, päätti Nikula.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin kapteeni Mikko Jalonen, joka heitti joukkueensa suurimman pistemäärän 21 pistettä ja jakoi vielä viisi korisyöttöä. Kahteenkymmeneen pisteeseen pääsi myös Reggie Bratton (20/8). Vatsavaivoista kärsinyt Marcus Van pelasi vain runsaat 20 minuuttia, mutta teki siinäkin ajassa tupla-tuplan (18/11) komeiden donkkien värittämänä. James Crowder (13) ja Mikael Herbert (10/11) pääsivät kaksinumeroisille pisteille ja Vesa-Pekka Laine (4/2/5s), Eero Lehtonen (7/2) ja Nikolai Andersen (5/7) vastasivat lopuista pisteistä. Tarmon paras pelaaja oli eleettömästi 35 pistettä ja 15 levypalloa tehtaillut Julian Boyd, jota parhaiten säestivät Sami Ikävalko (16 p) ja Connor Donaldsson (15 p).

Välieräsarja jatkuu sunnuntaina Porvoossa ja seuraava kotipeli on vuorossa keskiviikkona 30.3. kello 18.30 alkaen.