Korihait hakee revanssia Karhuvuoresta

1.12.2016

Korihait hakee revanssia Karhuvuoresta

koris_1061

Korihait hakee ensimmäistä vierasvoittoaan perjantaina Kotkasta. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Jos on Pohari legendaarinen paikka, niin samaa voi sanoa KTP:n koripallopyhätöstä. Sponsorin nimellä nykyään kulkeva halli on edelleen monien suissa Karhuvuoren urheiluhalli ja tätä kohti on Korihaiden bussin suunta perjantaina.

Joukkueet kohtasivat Uudessakaupungissa 13.päivä lokakuuta, jolloin KTP antoi oppitunnit intensiivisestä koriksesta laiskanpullealle haiparvelle. Ray Ailuksen suojatit hakivat vieraspisteet lukemin 66-85. Tämä on ainoa KTP:n vierasvoitto tällä kaudella. Korihait metsästää edelleen ensimmäisiä vieraspinnoja.

-Heilläkin on kova voitto (Kauhajoki) alla ihan niin kuin meilläkin. Nyt pitää pystyä vastaamaan siihen pelikovuuteen, mitä heillä viimeksi oli. Aika pienellä ryhmällä he pelaavat, mutta joukkueessa on neljä tosi kovaa jenkkiä, Korihaiden ykkösluotsi Jarno Nikula analysoi.

Roolijako Junnu Vainion kotiseuduilla on harvinaisen selkeä. 34-vuotias Sherman Gay on 21,4 pisteen keskiarvolla sarjan ykkönen. Moneya Pratt on sarjan levyritilastonen nelonen (9,1) ja syöttötilaston kakkonen (7,2). William Walker ja tuorein hankinta, BC Nokiasta aiemmin tuttu Daniel Bailey täydentävät vaarallisen kvartetin. Heidän takanaan eniten urakoivat Joni Herrala ja Villematti Kopio.

KTP:n ottelukohtainen pistekeskiarvo on vain 74,4, mikä on ylivoimaisesti heikoin Korisliigassa. Haiparven vastaava lukema on tasan 81. Näiden valossa korisukat viuhuvat tavallista harvemmin. Kotkan kolmosprosentti oikeuttaa myöskin liigan jumbosijaan (28,5%). Toisaalta kakkosprosenteissa pohjimmaisena on Korihait 47,8 prosentin tarkkuudella.

Korihait lähtee kamppailuun kauden ensimmäisestä voittoputkesta. Peräkkäisiä voittomerkintöjä on kaksi, mutta laskettakoon se jo putkeksi. Joukkueet ovat siis ennen koitosta tasapisteissä. Samaan paikkaan sarjataulukossa on myös tunkenut Tampereen Pyrintö. Tosin Pyrinnöllä on kaksi peliä enemmän pelattuna kuin petokalalla.