Korihait haki voiton myös Järvenpäästä

1.12.2014

Korihait haki voiton myös Järvenpäästä

Korihait matkasi sunnuntai-iltapäiväksi Järvenpäähän, jossa se kohtasi vahvana kotijoukkueena tunnetun JKS Basketin. JKS oli ennen Korihaiden kohtaamista rökittänyt kotikentällään kärkijoukkueista Oulun ja Nokian, joten helppoa iltapuhdetta ei Korihaillekaan ollut tiedossa. Ottelusta tuli lopulta juuri pelätyn vaikea, mutta neljännessä erässä tapahtunut nykäisy siivitti Korihait lopulta seitsemän pisteen voittoon lukemin 68 – 75 (37-36).

Korihaiden perjantainen kotiottelu Oulua vastaan oli todellista kori-iloittelua, mutta JKS-kohtaamisesta ei ollut odotettavissa vastaavaa. Ottelu alkoikin Korihaiden kannalta nihkeästi ja vierailijoiden ensimmäinen kori syntyi vasta vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Nigel Moore onnistui kolmosessaan. Kotijoukkue puolestaan onnistui hyökkäyksissään ja neljän minuutin kohdalla JKS johti ottelua kuudella pisteellä (11-5). Tämän jälkeen myös Korihait sai hyökkäyspeliinsä tehoa ja Adrien Colemanin ja Nigel Mooren koreilla ottelu tasoittui. Ensimmäinen neljännes päättyi lopulta yllättävänkin runsaskorisena lukemiin 23-24. Toisen neljänneksen alussa molemmat onnistuivat vielä korinteossa, kotijoukkueen ollessa kuitenkin hieman niskanpäällä. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen JKS siirtyi tehopelaajansa Pierre Jallowin koreilla 34-28 johtoon, mutta Korihait tuli Adrien Colemanin kakkosella ja Mikko Jalosen kolmosella pisteen päähän. Tähän tyrehtyi sitten molempien joukkueiden koritehtailu, sillä erän viimeisen kuuden minuutin aikana molemmat joukkueet onnistuivat vain kertaalleen korinteossa, Sami Syrjälän ja Nigel Mooren onnistuessa kolmosissaan. Menetyksiä puolestaan samassa ajassa tuli yhteensä peräti 12 kappaletta ja näin ollen puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa yhdellä pisteellä (37-36).

Kolmas erä jatkui tasaisena, mutta tällä kertaa Korihait siirtyi johtoasemaan reilun minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Korihait ei päästänyt kotijoukkuetta enää kuskin paikalle, vaan kolmas erä mentiin loppuun Korihaiden ollessa ollessa koko ajan johtoasemassa. Viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa yhdellä pisteellä ja ratkaisun makua alkoi olemaan viimeisen erän alkupuolella. Korihait siirtyi erän alussa taukotilanteesta 55-56 kolmessa minuutissa kymmenen pisteen johtoon. JKS ei kuitenkaan antautunut vaan tuli erän puolen välin jälkeen kuuden pisteen päähän. Vajaa pari minuuttia ennen loppua Korihait kasvatti eron jälleen kymmeneen pisteeseen, mutta kun kellossa oli jäljellä 52 sekuntia Pierre Jallow toi järvenpääläiset jälleen kuuden pisteen päähän. Tämän jälkeen Nigel Moore kasvatti eron vapariviivalta kahdeksaan, mutta JKS tuli onnistuneella kolmosella viiden pisteen päähän vain 17 sekuntia ennen loppua. JKS:n rikkoessa Mikael Herbertiä, tämä viimeisteli loppulukemat (68-75) vapariviivalta ja Korihaille kauden kolmannentoista perättäisen voiton.

”Täytyy ottaa omaan piikkiin se, että valmistautuminen tähän otteluun ei ollut aivan parasta mahdollista luokkaa. Onnistuimme kuitenkin puolustuksessa jälleen hyvin ja jätimme JKS:n 68 pisteeseen heidän kotikentällään”, kertasi ottelua Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

Ottelun odotetuin kaksinkamppailu käytiin korin alla, kun sarjan kaksi tehokkainta pelaajaa, Pierre Jallow ja Marcus Van ottivat toisistaan mittaa. Jallow teki jälleen huimat tilastolukemat, peräti 28 pinnaa ja 13 levypalloa, mutta toisaalta kyseessä olivat hänen pienimmät noteeraukset marraskuun viidessä pelissä. Kovat tehot teki myös Van, sillä kuudentoista pisteen ohella mies repi peräti 24 levypalloa. Korihaiden paras pistemies oli 18 pinnaa heittänyt Nigel Moore. Adrien Colemanin saaliiksi muodostui 14 pinnaa ja Mikael Herbert heitti puolestaan 13 pistettä. Heidän lisäkseen Mikko Jalonen pussitti seitsemän, Niko Malinen viisi ja Elias Valtonen kaksi pistettä.

Nigel Moore oli 18 pisteellään Korihaiden paras pistemies sunnuntaina Järvenpäässä (FotoMika).

Nigel Moore oli 18 pisteellään Korihaiden paras pistemies sunnuntaina Järvenpäässä (FotoMika).

Korihait viettää seuraavat pari viikkoa tehokkaan harjoittelun merkeissä. Ennen kolmen viikon mittaista joulutaukoa on edessä vielä kaksi peliä, kun perjantaina 12.12. matkataan Tampereelle Pyrinnön vieraaksi ja sunnuntaina 14.12. Pohitulliin saapuu Porvoon Tarmo.