Korihait haki voiton myös Oulusta

19.10.2014

Korihait haki voiton myös Oulusta

Perjantaisen Honsu-voiton jälkeen Korihait joutui tuleen heti lauantaina puolen päivän aikaan Oulussa paikallista NMKY:tä vastaan. Pienen alkukankeuden jälkeen Korihait hallitsi ottelua ja haki kauden viidennen voittonsa ja kolmannen vierasvoittonsa lukemin 104-109 (52-53).

Korihait ja Mikko Jalonen karkasivat Oululta ja Cedric Latimerilta.

Korihait ja Mikko Jalonen karkasivat Oululta ja Cedric Latimerilta.

Korihait siirtyi ottelussa 0-4 johtoon Mikael Herbertin koreilla, jonka jälkeen kotijoukkue otti tahtipuikon haltuunsa. Oulu tuli nopeasti rinnalle ja ohi. Neljän minuutin kohdalla oltiin tilanteessa 15-10, jonka Korihait kuittasi nopeasti ja nousi uudelleen johtoon. Kun erää oli pelaamatta reilu minuutti oli kotijoukkue hankkinut Lawrence Wrightin kolmosilla ottelun suurimman johtonsa (25-19). Korihait tuli kuitenkin Nigel Mooren kahdella kolmosella aivan erän lopussa vielä tasoihin. Toisen neljänneksen aluksi Wright siirsi kotijoukkueen johtoon, mutta Mikael Herbertin kahdella korilla ja Mikko Jalosen kolmosella Korihait siirtyi viiden pisteen johtoon ja Oulu oli pakotettu ensimmäisellä aikalisälle. Aikalisän jälkeen Oulu kavensi eron nopeasti yhteen pisteeseen. Erän puolivälissä Korihaille ilmaantui synkkiä pilviä kun hyvän pelin pelannut Nigel Moore sai iskun leukaansa ja hänen oli lähdettävä sairaalaan tikattavaksi. Korihait ei Mooren puuttumisesta pahemmin hätkähtänyt vaan hankkiutui jälleen pienelle karkumatkalle. Oulu tuli vielä erän lopussa tasoihin, mutta edelle se ei enää päässyt, vaan puoliajalle lähdettiin Korihaiden johtaessa yhdellä pisteellä.

Toisen puoliajan alku mentiin vielä tasatahtiin, mutta kolmannen erän puolivälissä Mooren puuttuessa koko erän pelannut Elias Valtonen nosti kolmella peräkkäisellä korilla Korihait kuuden pisteen johtoon. Kotijoukkue tasoitti vielä tämänkin johdon, mutta erän lopussa Korihait siirtyi kentän hahmojen, Mikko Jalosen ja Marcus Vanin koreilla jo ratkaisevan tuntuiseen kahdentoista pisteen johtoon. Myös Nigel Mooren leuka oli saatu paikattua ja hän palasi riveihin juuri ennen viimeisen neljänneksen alkua. Neljännen jakson ensimmäiset kahdeksan minuuttia mentiin Korihaiden johtaessa koko ajan noin kymmenellä pisteellä ja kun kellossa oli aikaa vain vajaat kaksi minuuttia Korihait siirtyi Mikko Jalosen kakkosella 94-103 johtoon. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Jussi Eskola upotti vaikean kolmosen kaukaa viivan takaa ja toi joukkueensa kuuden pisteen päähän. Tämän jälkeen Nigel Moore epäonnistui heitossaan ja Melvin Baker kuittasi nopeasti toiseen päähän ja ero kutistui neljään pisteeseen ja oli Korihaiden vuoro ottaa aikalisä. Aikalisän jälkeen Korihait pelasi pallon Marcus Vanille korin alle, jolle kuitenkin vihellettiin erittäin kyseenalainen hyökkääjän virhe ja pallo siirtyi kotijoukkueelle. Tässä vaiheessa myös ottelun pelikellonkäytössä oli jotain häikkää ja kaikkien hämmästykseksi peliaikaa lisättiin lähes kymmenellä sekunnilla. Pisteeksi iin päälle Melvin Baker upotti uskomattoman kolmosen kulmasta levyn kautta ja kotijoukkue tuli pisteen päähän (102-103). Tässä vaiheessa ratkaisijan viitan otti harteilleen hienon pelin pelannut Mikael Herbert, joka upotti kolmosen Mikko Jalosen vapauttavasta syötöstä. Tämän korin jälkitilanteessa tapahtui sitten ottelun lopullinen ratkaisu. Koko ottelun erittäin kuumana käynyt Oulun Jussi Eskola löi Marcus Vania vatsaan ja sai teknillisen virheen. Mikko Jalonen kasvatti virheen jälkeen eron vapaaheittoviivalta kuuteen pisteeseen ja kruunuksi riisti vielä pallon Mark Hilliltä ja ottelu oli ratkennut. Näin ollen Korihait pääsi raskaan pelireissun päätteksi tuulettamaan toista voittoaan vajaan vuorokauden sisällä, tällä kertaa lukemin 104-109.

Nigel Moore sai haavan leukaansa, mutta palasi lyhyen sairaalareissun jälkeen riveihin.

Nigel Moore sai haavan leukaansa, mutta palasi lyhyen sairaalareissun jälkeen riveihin.

”Jo reilusti ennen ottelun alkua joukkueesta oli aistittavissa, että tällä kertaa oltiin täysin erilaisella ilmeellä liikkeellä kuin perjantaina Jyväskylässä”, iloitsi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Meiltä onnistui oikeastaan jokainen pelaaja, mutta esimerkiksi Elias Valtonen pelasi hienon kolmannen neljänneksen ja Adrien Coleman puolestaan ehkä parhaan pelinsä koko kaudella vaikkei tällä kertaa pisteillä mässäillytkään”, kertasi Nikula.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin tiukoilla hetkillä vastuuta ottanut kapteeni Mikko Jalonen, joka naulasi peräti 31 pistettä. Marcus Van puolestaan piti oululaisia pilkkanaan korin alla ja noukki 23 pisteen ohella peräti 20 levypalloa, joista yhdeksän hyökkäyspäässä. Kolmas kahdenkymmenen pisteen kerhoon päässyt pelaaja oli Mikael Herbert, joka heitti 75 prosentin tarkkuudella myös 23 pistettä. Adrien Coleman teki hyvän puolustuksen lisäksi tasapainoiset tilastot (13/7/5 s). Pikaviisitin sairaalaan tehnyt Nigel Moore ei enää leuka kuudella tikillä paikattuna yltänyt omalle tasolleen, mutta ensimmäisessä erässä syntyneet 11 pistettä nostivat myös hänet kaksinumeroisille pisteille. Kokonaisuudessa Mooren tikkien määrä oli myös kaksinumeroinen, sillä hän kävi Niko Malisen kanssa tikattavana myös keskiviikkona Uudessakaupungissa, harjoituksissa sattuneen yhteentörmäyksen jälkeen. Tästä johtuen käsi paketissa pelannut Malinen ei saanut heittoaan kohdalleen, mutta noukki kuitenkin seitsemän levypalloa. Elias Valtosen pistemääräksi tuli kuusi ja Jalmari Salaterä heitti kaksi pistettä. Oulun paras pelaaja ja pisteykkönen oli 28 pistettä tykittänyt Lawrence Wright. Mark Hill puolestaan pussitti 22 pistettä ja jakoi 12 korisyöttöä.

Korihaiden ottelut jatkuvat torstaina, kun Pohitulliin saapuu sunnuntaina kovan vierasvoiton Järvenpäästä hakenut Tampereen Pyrintö.