Korihait Jyväskylään HoNsUn vieraaksi

27.10.2015

Korihait Jyväskylään HoNsUn vieraaksi

Korihait matkaa keskiviikkona Keski-Suomeen ja kohtaa divarin hännillä ilman voittoa olevan HoNsU Basketin kello 19 alkavassa ottelussa Jyväskylän Monitoimitalolla. HoNsU on vielä voitoitta tällä kaudella, sillä se on hävinnut sekä koti- että vieraskentällä kaksi ottelua.

Viime kauden A-divarissa sarjanousijana pelannut ja pahasta loukkaantumissumasta kärsinyt HoNsU jäi pudotuspelien ulkopuolelle vasta aivan kalkkiviivoilla. Viime kauden kokoonpano-ongelmista viisastuneena tällä kaudelle jyväskyläläisillä onkin kasassa varsin laaja ja kokenut porukka. Joukkueesta löytyy Korisliigakokemusta peräti seitsemältä pelaajalta ja suurin osa pelaajista on iältään 25 ikävuoden molemmin puolin. Joukkueen paras pistemies on sarjan ahkerin kolmostykki, takamies Topias Kuukkanen, joka on tykittänyt 16,8 pinnaa ottelua kohden. Korihaiden kannalta mielenkiintoisimmat pelaajat ovat edelliskaudella Uudessakaupungissa pelannut Sami Mäntymaa (16 p ja 9 lp) sekä kaudella 2007-2008 Korihaiden paidassa ihastuttanut, vain 170 senttinen taskuraketti Glenn Stokes. Viime viikolla Jyväskylään saapunut 39-vuotias Stokes on pelannut vasta kaksi ottelua ja tehnyt keskiarvoikseen 14,5 pistettä, 5,5 levypalloa ja 5 syöttöä ottelua kohden. Stokesin lisäksi jyväskyläläiset vahvistivat viime viikolla rivejään Joensuun Katajasta siirtyneellä 19-vuotiaalla tanskalaislaituri, Nicolai Andersenilla, joka on joukkueensa neljäs kaksinumeroiseen pistekeskiarvoon päässyt peluri 12 pisteen ottelukohtaisella saaliillaan.

Keskiviikon ottelu päättää Korihaiden kymmenen päivän ottelusuman, jonka aikana joukkue pelasi neljä ottelua. Tämän jälkeen seuraava ottelu on vasta puolentoista viikon päästä sunnuntaina ja seuraavan kuukauden aikana Korihait pelaa vain kolme ottelua ja nekin kaikki kotikentällään Pohitullissa. Voittamalla keskiviikkona Korihait nousisi jälleen yksin sarjan piikkipaikalle, ohi HBA Märskyn. Korihaiden ja HoNsUn välistä kohtaamista voi seurata basket.fi-sivulta sekä Korihaiden sosiaalisen median kanavilta keskiviikkona kello 19 alkaen.

Jaakko Lahti ja Korihait suuntaa keskiviikkona Jyväskylään (FotoMika).

Jaakko Lahti ja Korihait suuntaa keskiviikkona Jyväskylään (FotoMika).