Korihait kärkiotteluun Nokialle

18.02.2015

Korihait kärkiotteluun Nokialle

Miesten 1-divisioona A:n ylivoimainen ykkönen Korihait ja lähes yhtä ylivoimainen kakkonen BC Nokia kohtaavat viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa perjantaina Nokialla. Korihaiden saldo 25 ottelusta on 24 voittoa ja yksi tappio, kun Nokialla on 24 pelistä 19 voittoa ja viisi tappiota. Nokian tappioista kolme on tullut Korihaita vastaan ja lisäksi joukkue on kärsinyt kaksi vierastappiota keskikastin joukkueille.

Korihait vei joukkueiden kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua näytöstyyliin selkeällä erolla. Kauden avausottelussa Pohitullissa Nokia jäi Korihaiden jalkoihin jo avauskympillä, jonka kotijoukkue vei peräti 18 pisteen erolla. Nokia kavensi eron vielä yhdeksään pisteeseen, mutta ei päässyt uhkaamaan Korihaiden voittoa ja tärkeät avauspisteet jäivät Pohitulliin lukemin 89-70. Toinen ottelu Nokialla ratkesi puolestaan toisella kymmenminuuttisella, jolla Korihait jätti kotijoukkueen vain yhdeksään pisteeseen ja siirtyi puoliajalle 13 pisteen johtoasemassa. Tällä kertaa kotijoukkue nousi kahdeksan pisteen päähän, mutta jälleen lopputuloksena oli Korihaiden selvä voitto lukemin 60-78. Joukkueiden kolmas kohtaaminen olikin sitten täysin päinvastainen kahteen edelliseen. Nokia tuli otteluun kovalla sykkeellä ja Korihait oli täysin altavastaaja ensimmäisellä neljänneksellä, jonka vierasjoukkue vei kymmenen pisteen erolla. Puoliaikaan mennessä Nokian johto kasvoi viiteentoista pisteeseen ja pahimmillaan eroa oli kolmannen jakson puolivälissä peräti 18 pinnaa (50-68). Korihait aloitti tässä vaiheessa kirinsä ja sai eron kavennettua viimeiselle jaksolle lähdettäessä kahdeksaan pisteeseen. Neljännellä jaksolla Korihait siirtyi ensin Mikko Jalosen ja Adrien Colemanin koreilla johtoon ja lopusta piti huolen peräti viisi kolmosta peräkkäin upottanut Niko Malinen. Korihait vei näin ollen reilun kymmenen minuutin jakson lukemin 38-9 ja kuittasi jännittävien vaiheiden jälkeen voiton lukemin 98-87.

Nokia on reagoinut jokaiseen Korihaille tulleeseen tappioon kokoonpanomuutoksin, sillä ensimmäisen pelin jälkeen vaihtui Josh Clyburn Daniel Bailey:n, toisen pelin jälkeen Petar Sparovic Jay Threattiin ja kolmannen pelin jälkeen riveihin liittyi Suomikoriksen legenda ja vielä viime kesänä maajoukkueessa pelannut Antti Nikkilä. Jo ennen näitä muutoksia BC Nokialla on kasassa erittäin laadukas materiaali, sillä joukkueesta löytyy kokeneet Korisliigapelaajat Eldar Skamo (14 p), Henri Hirvikoski (10,7 p) ja Joni Harjula (9,7 p). Lisäksi joukkueessa ovat nuoret Shawn Hopkins (11,8 p), Ville Tuominen, Aleksi Koskinen ja Henri Ventoniemi. Laituri Baileyn (12,6 p) ja takamies Threattin (15,6 p) ohella joukkueen ulkomaalaiskolmikon täydentää serbimörssäri Nikola Jeftic (19,8 p). Nikkilän liityttyä joukkueeseen Nokia on voittanut kaikki viisi peliään, mutta Nikkilää on vielä peluutettu varsin säästeliäästi, sillä hänen on pelannut vain 15 minuuttia ottelua kohden, tehoilla 5,8 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden.

Adrien Coleman on heittänyt jokaisessa ottelussa Nokia vastaan yli 20 pinnaa (FotoMika).

Adrien Coleman on heittänyt jokaisessa ottelussa Nokiaa vastaan yli 20 pinnaa (FotoMika).

BC Nokian ja Korihaiden kohtaamisella on mahdollisen pudotuspelikohtaamisen asetelmien hakemisen lisäksi myös muuta panosta, sillä voitolla Nokia säilyttäisi mahdollisuudet Korihaiden tavoittamiseen kamppailussa runkosarjan voitosta, mutta Korihaiden voittaessa pitäisi Korihaiden hävitä kaikki loput ottelunsa, jotta Nokia voisi sen tavoittaa. Ottelun kulkua voi seurata Korihaiden nettisivuilta aukeavasta Live-pelit ikkunasta tai Korihaiden Twitteristä. Ottelua voi myös lähteä seuraamaan talviloman kunniaksi paikanpäälle Nokian Palloiluhalliin perjantaina kello 18.30 alkaen. Korihaiden seuraava kotiottelu on vuorossa heti sunnuntaina kun Pohitulliin saapuu Namika Lappeenranta.