Korihait keskiviikkona Jyväskylään

25.01.2016

Korihait keskiviikkona Jyväskylään

Kevätkauden kolmen ottelun voittoputkella aloittanut Korihait matkaa keskiviikkona sarjataulukossa kuudentena olevan HoNsU:n vieraaksi Jyväskylään.

Mikko Jalonen pääsee keskiviikkona hieman helpommalla, sillä Glenn Stokes teki oharit ja häipyi Meksikoon (FotoMika).

Mikko Jalonen pääsee keskiviikkona hieman helpommalla, sillä Glenn Stokes teki oharit ja häipyi Meksikoon (FotoMika).

HoNsU:n kausi on ollut todella vaihteleva, sillä joukkue hävisi viisi ensimmäistä otteluaan, viimeisen tappion tullessa Korihaita vastaan lokakuun lopussa Jyväskylässä lukemin 73-91. Tämän jälkeen HoNsU voitti kuusi seuraavaa otteluaan ennen yhden pisteen tappiota vieraskentällä Järvenpäässä. Heti seuraavana päivänä joukkue saapui Uuteenkaupunkiin, jossa se yllätti Korihait lukemin 78-88. Korihait-voiton jälkeen HoNsU on taas ajautunut tappioputkeen ja kärsinyt kuusi suurinumeroista tappiota peräkkäin.

HoNsU:n voitto- ja tappioputkille on helppo löytää yksi yhteinen tekijä. Kaudella 2007-2008 Korihaiden paidassa pelannut Glenn Stokes saapui Jyväskylään lokakuun lopulla ja siivitti joukkueensa lentoon, nousten samalla sarjan piste- ja syöttötilaston kärkipaikoille. Tammikuun alussa, kun joukkueen peli alkoi takkuilla teki Stokes todelliset oharit ja häippäsi Meksikoon kenenkään asiasta etukäteen tietämättä. Stokesin lähdön jälkeen joukkueen parhaaksi pistemieheksi on noussut takamies Topias Kuukkanen 17,3 pisteen keskiarvolla, ollen samalla joukkueen ainoa kymmenen pisteen keskiarvon ylittäjä. Edelliskaudella Korihaissa pelannut Sami Mäntymaa on tehtaillut tehot 9/6.

Hyvään vireeseen päässeellä Korihailla onkin nyt hyvä mahdollisuus kasvattaa voittoputkeaan ja samalla nousta sarjataulukon kolmannelta sijalta takaisin kärkeen JKS:n kanssa. Ottelu alkaa Jyväskylässä keskiviikkona kello 19 ja ottelun kulkua voi seurata basket.fi-sivustolta, Korihaiden sosiaalisen median kanavilta, sekä suorana lähetyksenä ravintola Kirstan valkokankaalta. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 7.2. jolloin Pohitulliin saapuu juuri sarjan kärjessä keikkuva JKS.