Korihait keskiviikkona Kouvolaan

18.03.2014

Korihait keskiviikkona Kouvolaan

Korihait kohtaa keskiviikkona Kouvolassa viime aikoina hirmuiseen vireeseen yltäneen ja viimeistä pudotuspelipaikkaa halussa pitävän Kouvot.

Kouvot on alkukauden takeltelun jälkeen löytänyt viime aikoina peliinsä huippuvireen, sillä kouvolalaiset ovat voittaneet viimeiset kuusi otteluaan ja nousseet samalla taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kouvojen syyskausi oli synkkä, kun sarjan nuorin joukkue kärsi vielä loukkaantumisistakin. Kouvojen nousu alkoi joulukuun alussa, kun maajoukkuelaituri Ville Kaunisto liittyi joukkueeseen. Kaunisto on osoittaunut odotetunlaiseksi kultakimpaleeksi nousten sarjan levyritilaston kärkeen reilulla kymmenellä levypallolla ottelua kohden. Tämän lisäksi Kaunisto on sarjan paras kotimainen pistemies 16,4 pisteen keskiarvollaan. Kauniston arvosta joukkueelleen kertoo Kouvojen voittosaldot, ilman Kaunistoa 1 voitto ja 11 tappiota ja Kauniston kanssa 12 voittoa ja 12 tappiota. Kauniston hankinnan lisäksi Kouvot kävi vuodenvaihteen molemmin puolin  aktiivisesti jenkkimarkkinoilla. Haaviin tarttui Bisonsista potkut saanut laituri Justin Hawkins (21,4 p), Lappeenrannassa pari kautta pelannut takamies Matthew Gibson (17,4 p  ja 4,9 s), sekä Israelista saapunut sentteri Gregg Thondique (18/11). Tämän kolmikon lisäksi Kouvoilla on käytössään takamies Clifford Collimon. Jenkkien ja Kauniston ohella Kouvojen aloitusviisikon täydentää huippulahjakas, vain 20-vuotias takamies Ilari Seppälä (10/2/3). Laajuutta Kouvojen penkiltä tuovat noin parinkymmenen minuutin keskiarvoin pelaavat Daniel Dolenc, Tuomas Hirvonen, Alexander Madsen.

Korihait ja Kouvot ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa, voittojen ollessa 2-1 Kouvoille. Korihait vei ensimmäisen kohtaamisen selvin lukemin (94-74) Pohitullissa lokakuussa. Joulukuussa Kouvot oli yhdeksän pistettä (92-83) parempi kotikentällään. Korihait johti tuota ottelua vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta Justin Hawkins vei kotijoukkueen lopulta voittoon. Edellinen kohtaaminen käytiin Uudessakaupungissa helmikuun alussa ja myös tuolloin Kouvot nousi lopussa voittoon lukemin 99-95. Tuotakin ottelua Korihait johti vielä neljännessä erässä, mutta 27 pistettä lähes erehtymättömällä heittopelillä viimeistellyt Kaunisto vei Kouvot lopulta neljän pisteen voittoon.

Korihailla on alla riemastuttava voitto perjantailta KTP:ta vastaan ja joukkue on päässyt valmistautumaan terveenä Kouvojen kaatamiseen. Lisäksi jenkkimäärän pudottaminen kolmeen on selvästi nostanut joukkuehenkeä ja ennen kaikkea ulkomaalaisvahvistusten työmoraalia. Kouvojen ja Korihaiden välinen vääntö sarjapisteistä käydään siis keskiviikkona 19.3. klo 18.30 alkaen. Korihaiden seuraava kotiottelu on puolestaan sunnuntaina 23.3. klo 17 kun vastaan asettuu Namika Lahti.

Jonathan Jones on osoittautunut kelpo vahvistukseksi tehtailemalla noin 20 pinnaa ja 10 levypalloa ottelua kohden. (FotoMika)

Jonathan Jones on osoittautunut kelpo vahvistukseksi tehtailemalla noin 20 pinnaa ja 10 levypalloa ottelua kohden. (FotoMika)