Korihait keskiviikkona Tampereelle

19.01.2016

Korihait keskiviikkona Tampereelle

Sunnuntaina kauden parasta peliään esittänyt ja Porvoon Tarmon Pohitullissa murskannut Korihait jatkaa pelejään keskiviikkona, kun se kohtaa myöhäisottelussa Tampereen Pyrinnön Pyynikillä.

Mikael Herbert on pussittanut Pyrintöä vastaan 21 ja 15 pinnaa (FotoMIka).

Mikael Herbert on pussittanut Pyrintöä vastaan 21 ja 15 pinnaa (FotoMIka).

Sunnuntain voitolla Korihait nousi sarjan jaetulle kärkisijalle yhdessä FoKoPo:n ja JKS:n kanssa. Kaikilla kolmella on 12 voittoa, mutta forssalaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Tampereen Pyrintö sen sijaan löytyy kuudella voitollaan sarjataulukosta sijalta seitsemän, ollen kaksi voittoa neljäntenä olevaa HBA:ta perässä.

Korihait ja Pyrintö ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja Korihait on kuitannut molemmista peleistä selkeät voitot. Lokakuussa Pyynikillä Korihaiden voittolukemat olivat 89 – 113 ja joulukuussa Pohitullissa puolestaan 108 – 83. Korihaiden yli 110 pisteen keskiarvon takaa löytyy myös kovia henkilökohtaisia pistemääriä, sillä Marcus Van (31), James Crowder (26), Reginald Bratton (23), Eero Lehtonen (23), Mikko Jalonen (22) ja Mikael Herbert (21) ovat kaikki rankaisseet Pyrintöä yli 20 pisteellä yhdessä ottelussa. Pyrinnön ykkönen on puolestaan ollut 22-vuotias laituri Justus Kilpinen, joka on pussittanut Korihaita vastaan 32 ja 20 pistettä. Kilpinen on tupla-tupla keskiarvollaan (21,9 p ja 10,3 lp) myös koko sarjan tehokkain suomalaispelaaja. Kilpisen lisäksi Pyrinnön nuoresta joukkueesta löytyy viisi pelaaja, jotka ovat pussittaneet yli kymmenen pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Joukkueen ainut kokeneempi pelaaja on 33-vuotias jenkkisentteri Byron Burnett (206 cm ja 118 kg), jonka tehot ovat 12,8 pistettä ja 9,1 levyriä ottelua kohden.

Pyrinnön ja Korihaiden välinen kamppailu alkaa keskiviikkona kello 20.30 ja ottelun kulkua voi seurata basket.fi-sivustolta sekä Korihaiden sosiaalisen median kanavilta. Uutena erikoisuutena ottelua voi seurata suorana TV-lähetyksenä myös ravintola Kirstan isolta valkokankaalta.

Jalmari Salaterän sopimus purettu

Koko kauden kokoonpano-ongelmien kanssa paininut Korihait joutuu tulemaan loppukauden toimeen entistä kapeammalla materiaalilla, sillä Korihaiden ja Jalmari Salaterän välinen pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä ja Salaterän aloitteesta.

Korihaiden kasvatti Salaterä aloitti syksyllä kaikkiaan kuudennen kauden Korihaiden edustusjoukkueessa. Korisliigassa kevätkaudella 2014 pirteitä otteita esittäneen Salaterän rooli on jäänyt kahdella divarikaudella oletettua pienemmäksi ja niinpä hän halusi purkaa sopimuksensa ja etsiä enemmän peliaikaa mahdollisesti alemmalta sarjatasolta. ”Opiskelu ja päivittäinen reissaaminen Uudenkaupungin ja Turun välillä, sekä pienentynyt vastuu joukkueessa oli sellainen yhdistelmä, että päätin etsiä uutta seuraa”, kertoo Turussa opiskeleva Salaterä. ”On ollut kunnia edustaa Korihaita nämä vuodet ja toivon, että joskus voin vielä palata Hai-paitaan”, päättää joukkueen kovin värikynäilijä Jammu Salaterä.

Salaterä sai tällä kaudella peliaikaa noin kahdeksan minuuttia ottelua kohden ja heitti kauden piste-ennätyksekseen yhdeksän pistettä sarja-avauksessa Oulun NMKY:tä vastaan. Kaiken kaikkiaan Salaterä on edustanut Korihaiden edustusjoukkuetta kuuden kauden aikana yhteensä 114 ottelussa, jonka lisäksi hän on edustanut Korisliigassa Namika Lahtea kaudella 2012-2013.

Korihait kiittää Jalmari Salaterää ja toivottaa hyvää jatkoa opiskeluissa ja koripallokentillä.