Korihait keskiviikkona Tampereelle

10.03.2015

Korihait keskiviikkona Tampereelle

Sunnuntaina runkosarjan voiton itselleen ratkaissut Korihait jatkaa pelejään parin huilipäivän jälkeen, kun se kohtaa sunnuntailta keskiviikkoon aikaistetussa pelissä Tampereen Pyrinnön. Pyrintö on hienon kevätkauden ansiosta noussut jopa pudotuspelitaisteluun mukaan ja on mahdollisesti Korihaiden välierävastustaja.

Tampereen Pyrintö oli vielä alkuvuodesta sarjan hännillä FoKoPon kanssa, mutta on pelannut viime ajat todella hienosti ja noussut sarjassa seitsemänneksi ja omaa hyvät mahdollisuudet jopa neljänteen sijaan. Pyrintö on voittanut edellisestä kymmenestä pelistään kuusi ja sillä on yksi voitto vähemmän kuin neljäntenä olevalla JKS:llä. Edellisessä ottelussaan Pyrintö kaatoi juuri järvenpääläiset lukemin 94-87. Pyrinnön hyvän kevät vireen on aiheuttanut Korisliigasta kakkosjoukkueeseen siirretty Tyrone Kent, joka on kuudessa ottelussa nakuttanut peräti 30,8 pinnaa ja noukkinut 10,8 levyriä ottelua kohden. Pelkästään Kentin panos ei ole voittohin riittänyt, vaan sarjan pistetilaston kakkonen, David Jackson (23/8) ja laaja kotimainen runko on myös onnistunut hienosti. Pyrinnön peli perustuu periksiantamattomaan puolustukseen sekä jenkkikaksikon täydentävään laajaan ja nälkäiseen suomalaisosastoon, josta kuka tahansa voi nousta ottelun ratkaisijaksi. Jenkkien lisäksi ainoastaan Justus Kilpinen (11,7 p) heittää keskimäärin yli kymmenen pisteen keskiarvolla, joten todella tasaisesta nipusta on kyse.

Korihait ja Pyrintö ovat kohdanneet kolme kertaa tällä kaudella ja kotietu on ollut jokaisessa ottelussa ratkaisevassa asemassa. Korihait on voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta joulukuussa Pyrintö osoittautui kotikentällään paremmaksi. Korihaiden kotivoitot ovat tulleet kovan taistelun päätteksi lukemin 80-66 ja 86-73. Molemmissa Pohitullissa käydyissä otteluissa Pyrinnön David Jackson on ollut liekeissä heittämällä 40 ja 42 pistettä. Joulukuussa Tampereella Korihait kärsi tappion jatkoajalla lukemin 75-68. Jatkoajalle Korihait joutui ilman virhetilinsä täyttäneitä Mikael Herbertiä ja Nigel Moorea. Marcus Van puolestaan poistui ottelusta jo ennen puoliaikaa loukattuaan silmänsä.

Korihaiden ja Pyrinnön kamppailut ovat olleet tiukkaa vääntöä alusta loppuun (FotoMika).

Korihaiden ja Pyrinnön kamppailut ovat olleet tiukkaa vääntöä alusta loppuun (FotoMika).

Korihait on siis varmistanut runkosarjan voiton ja koko pudotuspelien kestävän kotiedun, mutta silti jokaista jäljellä olevaa ottelua lähdetään voittamaan. Pientä huolta joukkueelle aiheuttaa loukkaantumistilanne, mutta Nigel Moorea lukuunottamatta kaikki pelaajat pitäisi keskiviikkona olla pelikuntoisia. Tampereen Pyrinnön ja Korihaiden välinen kamppailu käydään keskiviikkona poikkeuksellisesti vasta kello 20.30 alkaen ja ottelua voi seurata Korihaiden Twitteristä tai Korihaiden etusivulta aukeavasta Live-pelit ikkunasta.