Korihait kohtaa ONMKY:n lauantaina ja sunnuntaina

30.09.2015

Korihait kohtaa ONMKY:n lauantaina ja sunnuntaina

Korihait avaa 1A-divarin viikonloppuna kahdella kotiottelulla, kun se kohtaa Oulun NMKY:n Pohitullissa lauantaina ja heti perään sunnuntaina.

Mikael Herbert ja Korihait kohtaavat viikonloppuna ONMKY:n (Kuva Jonne Uotila).

Mikael Herbert ja Korihait kohtaavat viikonloppuna ONMKY:n (Kuva Jonne Uotila).

Oulun NMKY, tuttavallisemmin Ynni kuuluu sarjan ykkössuosikki Korihaiden päähaastajiin. Oululaisten kokoonpano on yksi sarjan laadukkaimmista, vaikka tulisieluinen Jussi Eskola ripustikin tossunsa naulaan ja siirtyi kasvattajaseuransa penkin päähän. Eskola lupaa joukkueensa taistelevan viimeiseen saakka jokaisesta sarjapisteestä, aivan kuten mies itse teki pelikentällä. Ynnin ykköshankinta tälle kaudelle oli Namika Lahden raunioista kaapattu takamies Vesa Heinonen, joka on pelannut urallaan kuusi kautta Korisliigaa ja pussittanut parhaalla kaudellaan vajaat kahdeksan pinnaa per peli. Heinosen lisäksi joukkueeseen Korisliigakokemusta tuovat sentteri Jari Vanttaja, takamies Kristofer Clement ja sentteri Juho Kauro. Ynnin jenkkeinä pelaavat laiturit Sherman Blanford (201 cm) ja Travente Drye (198 cm).

ONMKY sijoittui viime kauden divarissa runkosarjan kolmanneksi ja hävisi välierissä BC Nokialle otteluvoitoin 0-3. Korihait ja ONMKY kohtasivat viime kaudella neljä kertaa ja Korihait osoittautui joka kerta paremmaksi. Ottelut olivat varsin koririkkaita, sillä Korihait tykitti kolmessa ensimmäisessä ottelussa yli 100 pinnaa ja viimeisessäkin 97. Neljän ottelun pistekeskiarvoksi muodostui huikeat 105,8 pistettä per ottelu.

Korihait saa kahdella kotiottelulla kenties pahinta haastajaansa vastaan heti näytön paikan sarjan alkuun. Kotijoukkue on keskittynyt edelliset kaksi viikkoa täysipainoiseen harjoitteluun ja joukkue on hyvässä iskussa kohtaamaan Ynnin. ”Joukkue on kunnossa ja kaikki pelaajat valmiina sarja-avaukseen”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Ynni on viime kaudelta tuttu vastustaja ja tulee olemaan kova haastaja myös tällä kaudella. Viikonloppuna nähdään varmasti viihdyttävää ja vauhdikasta koripalloa”, päättää Nikula.

Korihaiden ja Oulun NMKY:n väliset kamppailut käydään siis Pohitullissa lauantaina kello 17 ja sunnuntaina kello 14. Lauantain pelissä otteluisäntänä toimii Ravintola Kirsta ja sunnuntain isäntä on puolestaan Lounaisrannikon Osuuspankki. Molemmat yritykset jakavat toimipisteissään vapaalippuja omiin isännyysotteluihinsa loppuviikon aikana. Lippujen hinnat ovat tälle kaudelle säilyneet entisellään eli pää-, pääty- ja sivukatsomon liput maksavat 12 euroa ja S-etukortilla 10 euroa. Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset pääsevät sisään kahdeksalla eurolla ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Uutuutena tälle kaudelle on tullut perhelippu, joka maksaa 25 euroa ja se sisältää sisäänpääsyn kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Liput ovat ennakkomyynnissä Korihaiden toimistolla ja Yhteispalvelupiste Passarissa, osoitteessa Rauhankatu 4. Väliaikaohjelmana tällä kaudella nähdään Sportian vaparikisa ja Ella Jalavan johtamat tanssitytöt, jotka esitellään lauantain pelissä. Myös yleisön panosta kaivataan, sillä tanssityttöryhmän nimestä järjestetään yleisökilpailu ja nasevimmat nimiehdotukset palkitsee Kesport Uusikaupunki.