Korihait kompuroi kolmannella jaksolla

18.01.2017

Korihait kompuroi kolmannella jaksolla

Tunnelma oli odottava Korihaiden riehakkaiden fanien availlessa sekä ääniään että uusia kannustuslakanoitaan Salohallissa keskiviikkoiltana. Koko haikomppania oli terveenä ja pelipaikalla, lukuunottamatta armeijan harmaissa palvelevaa Jaakko Lahtea.

Ensimmäinen puoliaika olikin haiparvelta lupaavaa pelaamista. Syötöt löysivät perille, joukkuepeli toimi ja heitto upposi. Ensimmäinen jakso mentiin käytännössä vuorovedoin ja ensimmäisellä tauolla käytiin haipaitojen parin pinnan johdossa.

Toisella jaksolla Korihait kiristi tahtia ja oli pian jo kymmenen pinnan karkumatkalla. Faniryhmänsä kannustama Vilpas kiri kuitenkin jo pinnan päähän, mutta sinnikäs haiparvi jaksoi painaa taukolukemiksi 35-40.

Mitä tapahtui puoliajalla kopissa, sitä harva tietää, mutta salolaiset löysivät tauolta virtaa, kun taas Korihait sortui kolmannella jaksolla jälleen perinteiseen hätäilyyn ja yksinyrittämiseen ja päästi kotijoukkueen hurjalle karkumatkalle. Kolmannen jakson pisteet jakautuivat salolaisten hyväksi jopa 32-9, eikä tuosta suosta nouseminen enää onnistunut, vaikka viimeinen jakso palloteltiinkin tasan 17-17. Summerin soidessa täpötäysi Salohalli juhli kotivoittoa lukemin 92-74.

Vilppaan suvereeni dominoija oli 26 pinnaa paiskonut ja ansaitusti joukkueensa parhaaksi valittu Juwan Staten. Haiporukan parhaista tehoista vastasivat 18 pisteen Emmanuel Holloway ja haikippari Mikko Jalonen (14/7). Koko tilasto täällä.

-Ensimmäisellä puoliajalla onnistuttiin hyvin. Juostiin paljon, puolustettiin hyvin, tehtiin perusasioita ja yritettiin osua, analysoi hailuotsi Jarno Nikula.

-Kolmas jakso olikin sitten musta. Vilpas nosti intensiteettiä ja me alettiin taas kierrellä kauempaa. Salolaiset tykittivät pari kolmosta pohjaan ja Staten alkoi juosta kenttää ympäri.

Salon valmentaja Joonas Iisalo ruoski omiaan lähinnä ensimmäisen puoliajan tyhmistä pikkuvirheistä, mutta korosti pienten asioiden merkitystä kokonaisuudessa.

-Kolmannella jaksolla saatiin kanavoitua energia oikeisiin asioihin ja saatiin katkoja. Puoliajalla peräänkuulutin lähinnä malttia. Ja onhan Staten aika pitelemätön pelaaja sille päälle sattuessaan. Ensimmäisellä puolikkaalla Uki oli kyllä todella hyvä.

Nikula ei suostunut vielä kauden tässä vaiheessa miettimään mahdollisia karsintoja, vaan peräänkuulutti taisteluhenkeä koko joukkueelta edelleen.

-Perjantaina on iso ottelu KTP:tä vastaan, eikä kirvestä olla kyllä vielä heitetty kaivoon, Nikula puhkui.

Elintärkeä vierasottelu KTP-Korihait suorana Fanseatin kautta perjantaina 20.1.17 klo 18.30.