Korihait kuilun partaalla

15.01.2016

Korihait kuilun partaalla

Korihait, Uudenkaupungin ja koko länsirannikon koripalloylpeys on ajautunut tilanteeseen, jossa panoksena on kuluva kausi ja pahimmassa tapauksessa koko seuran tulevaisuus.

Pohitullissa on ollut tunnelma katossa (Arttu Lehtonen)

Pohitullissa on ollut tunnelma katossa (Arttu Lehtonen)

Korihait on perinteinen ja menestyksekäs koripalloseura, jonka juuret ylettyvät yli neljänkymmenen vuoden päähän. Uudenkaupungin Urheilijoista 70-luvun puolivälissä alkanut taival on pitänyt sisällään menestyksen vuosia, mutta myös taloudellisesti tiukkoja aikoja. Nyt UU:n koripallotoiminnan 90-luvulla perinyt UU-Korihait on vuorostaan haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Tilanteessa, jossa on täysin mahdollista, että tavoitteena oleva nousu Korisliigaan jää vain haaveeksi ja todellisuus onkin koko edustuskoripallon päättyminen jo kuluvan kauden aikana.

Korihait on edennyt viimeiset kaudet talous edellä ja tuloksena onkin kaksi perättäistä positiiviseen tilinpäätökseen päättynyttä tilikautta, joiden aikana on myös lyhennetty vuosien takaisia lainoja. Positiivinen suunta ei ole kuitenkaan täysin pystynyt kuittaamaan menneisyyden raskaita tappioita, vaan talouskurimus on jälleen ottamassa niskalenkkiä.
Osaltaan tilanteen on aiheuttanut myös merkittävästi pienentyneet tukivirrat joidenkin yhteistyökumppaneiden leikattua panostaan. Samaan aikaan uusien sponsorien löytäminen on osoittautunut vaikeaksi ja näin ollen uudet ja arvokkaat tukijat eivät ole kyenneet täyttämään tätä varainhankinnan vajetta ja tämä on aiheuttanut seuralle jatkuvan ja kasvavan likviditeettiongelman.

Seuran johtokunta on tehnyt paljon töitä ja sitoutunut henkilökohtaisten takauksienkin kautta mahdollistaakseen huippukoripallon jatkumiseen Uudessakaupungissa. Yhtälailla taloustalkoisiin ovat osallistuneet edustusjoukkueen pelaajat, valmentaja, huoltaja ja toiminnanjohtaja leikkaamalla kuluvan kauden palkkojaan.
Korihait on saanut tukalassa tilanteessa myös merkittävää taustatukea Kouvolan Kouvojen kehityspäällikkö Jukka Siléniltä. ”Korihaiden tilanne on vakava, muttei missään nimessä ylitsepääsemätön. Olimme Kouvojen kanssa pari vuotta sitten huomattavasti pahemmassa tilanteessa, mutta kovalla työllä ja koko yhteisön ansiosta nousimme pinnalle”, kertoo Silén Kouvojen taustoista.

Korihaiden puheenjohtaja Kalle Klotz haluaa tuoda seuran ahdingon avoimesti kaikkien tietoon. ”Olemme pahassa paikassa, mutta mielestäni uusikaupunkilainen koripallo historiansa ja perinteidensä vuoksi ansaitsee tarinalleen jatkoa”, tuumii Klotz. ”Ensi kaudesta ei kannata vielä puhua, sillä meidän pitää ensin selviytyä kuluvasta kaudesta ja nykyisistä velvoitteista. Tässä tilanteessa joutuu puntariin myös se, että kuinka paljon koko yhteisö haluaa edustuskoripallon jatkuvan Uudessakaupungissa”, jatkaa Klotz, heittäen samalla haasteen koko koripalloperheelle.

Ensimmäinen mahdollisuus yhteisön tuen esittämiseen tulee heti sunnuntaina, kun Korihait kohtaa kotikentällään Pohitullissa Porvoon Tarmon.

Lisätiedot Kalle Klotz 0440 539 747 tai Marko Ruohola 044 235 1574