Korihait murskasi BC Nokian sarja-avauksessa

6.10.2014

Korihait murskasi BC Nokian sarja-avauksessa

Nousun Korisliigan tavoitteekseen asettaneet Korihait ja BC Nokia kohtasivat kauden avausottelussa perjantaina Pohitullissa. Korihait osoitti olevansa ainakin tällä hetkellä selvästi nokialaisia edellä, karaten vastustajalta heti ottelun avausneljänneksellä. Nokia pääsi toisella jaksolla muutaman kerran iskuetäisyydelle, mutta Korihait piti kuitenkin pintansa ja kuittasi tärkeät avauspisteet lukemin 89 – 70 (55-35).

Runsaslukuinen kotiyleisö aloitti Korihaiden kannustamisen seisomalla kotijoukkueen ensimmäiseen koriin asti. Tätä saatiin odotella vain reilut puoli minuuttia kun Mikko Jalonen nosti kotijoukkueen kauden avauskorin. BC Nokia kuittasi vielä tämän menemällä 2-5 johtoon, mutta sen jälkeen ottelu oli kotijoukkueen hallintaa. Korihait vei seuraavat minuutit lukemin 10-0 ja koko ensimmäisen neljänneksen näytöstyyliin lukemin 28-10. Korihaiden hienon ensimmäisen neljänneksen arvoa nostaa se, että peräti kymmenen pelaajaa kävi kentällä jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Paluun kentälle tehnyt Niko Malinen nosti Korihait kahdenkymmenen pinnan johtoon toisen neljänneksen aluksi, mutta tämän jälkeen Nokia tuli kolmessa minuutissa Shawn Hopkinsin johdolla jo yhdeksän pisteen päähän. Adrien Colemanin ja Nigel Mooren kakkosilla ja Mikael Herbertin kolmosella Korihait kasvatti eron nopeasti takaisin viidentoista pisteen tuntumaan ja juuri ennen puoliaikaa Mikko Jalonen purjehti läpi kentän ja nosti eroksi jälleen kaksikymmentä pistettä.

4

Kolmannen erän ensimmäiset neljä minuuttia menivät puolestaan Nokialle lukemin 4-14 ja ero oli kutistunut kymmeneen pisteeseen. Tässä vaiheessa tapahtui kenties ottelun lopullinen käännekohta. Korinalustaa isännän ottein hallinnut Marcus Van joutui Nikola Jefticin korkeiden kyynerpäiden uhriksi, josta tuloksena oli epäurheilijamainen virhe ja penkkikomennus Nokian serbisentterille. Van heitti toisen vapaaheittonsa sisään ja Mikko Jalonen nosti Korihait kakkosellaan kolmentoista pisteen johtoon ja Nokian kiri oli pysäytetty. Tämän jälkeen Korihait hallitsi ottelun kulkua, eikä päästänyt Nokiaa enää iskuetäisyydelle ja pelin lopullinen niitti tuli viitisen minuuttia ennen loppua kun Marcus Van donkkasi ja Mikko Jalonen naulasi kolmosen heti perään ja  ero kasvoi 22 pisteeseen.

”Korihait pelasi jenkkifutista ja me lippupalloa, se kertoo mielestäni kaiken tämän illan pelistä”, tiivisti ottelun BC Nokian Joni Harjula viitaten joukkueiden fyysiseen valmiuteen ja ennen kaikkea levypallopeliin.

”Pelasimme mielestäni hyvän pelin, mutta paljon on vielä työtä edessä. Nautin juuri tämäntapaisesta fyysisestä kamppailusta”, kertoi puolestaan Korihaiden parhaana palkittu Marcus Van, joka sai ottelun tuoksinassa kokea kovia iskuja eri puolelle vartaloa.

”Päätimme joukkueen kanssa, että lähdemme pelaamaan omaa peliä, emmekä keskity vastustajan tekemisiin. Yhden puolustustaktisen muutoksen teimme ja se näytti ainakin tänään toimivan hyvin”, kertoi kotijoukkueen valmentaja Jarno Nikula. ”Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta kuten Marcus sanoi, niin paljon on töitä vielä tehtävänä”, päätti Nikula.

Lounaisrannikon Osuuspankki palkitsi Korihaiden parhaana 14 pistettä ja 15 levypalloa tehoilleen Marcus Vanin. Lisäksi sentterin tilastoihin merkattiin kolme blokkia. Kirstan nälkäisimmän pelaajan palkinnon pokkasi puolestaan ensimmäisen jakson karkumatkalla kolme kolmosta upottanut Mikael Herbert (11/3). Korihaiden parhaat pistemiehet olivat Adrien Coleman (24/2) ja Mikko Jalonen (21/4). Nigel Moore ei saanut heittoonsa parasta mahdollista sihtiä (10 p.), mutta noukki peräti 16 levypalloa. Niko Malinen pelasi kauden ensimmäisessä ottelussaan 24 minuuttia ja heitti kuusi pistettä. Lisäksi pistetilastoihin pääsi Eero Lehtonen kahdella pisteellä.

Mikael Herbert pussitti ottelussa kolme kolmosta (Foto-Mika).

Mikael Herbert pussitti ottelussa kolme kolmosta (Foto-Mika).

Nokian parhaana palkittiin 12 pistettä heittänyt Shawn Hopkins, jonka lisäksi kaksinumeroisille pisteillä pääsivät Nikola Jeftic (17/6), Eldar Skamo (13/6) ja Henri Hirvikoski (12/2).

Jos oli perjantain ottelu hyvä kotijoukkueelta, niin samaa voi sanoa myös runsaslukuisesta yleisöstä, sillä lähes 800 katsojaa kattanut kotiyleisö kannusti suosikkijoukkueettaan äänekkäästi läpi ottelun.

Korihaiden ottelut jatkuvat torstaina Lappeenrannassa ja seuraava kotiottelu on sunnuntaina 12.10. klo 17, jolloin vastaan asettuu JKS-Basket Järvenpäästä.