Korihait murskavoittoon Forssassa

14.04.2016

Korihait murskavoittoon Forssassa

Korihait ja FoKoPo kohtasivat keskiviikkona kevään toisessa divarifinaalissa Forssassa. Lauantain ensimmäinen finaali oli tasainen alusta loppuun, joten myös FoKoPo:n kotipelistä oli ennakkoon odotettavissa tasainen taisto. Ottelu oli kuitenkin tasainen vain hetken aikaa ensimmäisellä neljänneksellä, jonka jälkeen Korihait meni menojaan ja haki lopulta kauden suurimman vierasvoittonsa murskalukemin 69 – 117 (35-55). Näin ollen Korihait siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon ja divarimestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina Pohitullissa.

Marcus Van oli jälleen kovassa vedossa (kuva Aki Laulajainen).

Marcus Van oli jälleen kovassa vedossa (kuva Aki Laulajainen).

Ensimmäisessä pelissä varsin rauhallisesti aloittanut ja vasta toisella jaksolla vauhtiin päässyt sarjan korikunkku Remon Nelson oli tällä kertaa tulessa jo heti ensimmäisestä hyökkäyksestä lähtien. Nelson pamautti ensimmäisellä pallonkosketuksellaan kolmosen säkkiin ja vei FoKoPon 3-0 johtoon, joka lopulta jäi kuitenkin joukkueen suurimmaksi johdoksi koko iltana. Korihait käänsi nopeasti johtoaseman itselleen Mikko Jalosen ja Mikael Herbertin johdolla. Tästä jatkettiin Korihaiden tehtaillessa tasaisesti pisteitä, kun vastaavasti kotijoukkueesta ei onnistunut kuin hirmuvireessä ollut Nelson. Korihait ei saanut Nelsoniin ensimmäisellä kympillä mitään otetta ja mies pussitti ensimmäisen vajaan yhdeksän minuutin aikana 22 pistettä ja tarjoili vapauttavan syötön Aapeli Alasen tehdessä joukkueensa loput kaksi pistettä. Nelsonin ensimmäisen neljänneksen vire ei kotijoukkuetta liiemmin lämmittänyt, sillä vierasjoukkue tehtaili samassa ajassa kahdeksan pistettä enemmän ja toiseen erään lähdettiin tilanteesta 24-32. Heti toisen neljänneksen alussa Korihait siirtyi 2-3 paikkapuolustukseen, joka keskittyi nimenomaan Nelsonin pysäyttämiseen ja jätti muille pelaajille hieman enemmän tilaa. Nelsonin tehojen hiipuessa kotijoukkue ei löytänyt lääkettä Korihaiden puolustusta vastaan ja kun toisessa päässä korisukka heilui tasaiseen tahtiin kasvoi ero Korihaiden 0-15 jakson päätteeksi jo 20 pisteeseen (31-51). FoKoPo onnistui vielä kaventamaan eron 15 pisteeseen, mutta erän lopussa Reggie Bratton ja Nicolai Andersen palauttivat eron takaisin 20 pinnaan.

Heti toisen puoliajan alussa Korihait siirtyi Marcus Vanin kolmen korin saattelemana jo 28 pisteen johtoon ja ottelu alkoi olla ratkaistu. Pian tämän jälkeen Korihait iski lopullisen niitin forssalaisten arkkuun, kun se tilanteesta 41-67 vei parin minuutin pätkän lukemin 0-10 ja ero kasvoi jo 36 pisteeseen. Kun viimeiseen erään lähdettäessä eroa oli jo yli 40 pistettä oli selvää, että keskittyminen alkoi siirtymään jo perjantain otteluun. Molempien joukkueiden kunniaksi on mainittava, että viimeinenkin kymppi vedettiin hyvällä intensiteetillä koko materiaalia hyväksi käyttäen ja Korihailta parasta osaamistaan esittivät omat A-juniori-ikäiset kasvatit Eero Lehtonen (10 p), Akseli Mäkelä (8 p) ja Valtteri Järvenpää (4 p). Viimeinen neljännes olikin lopulta ottelun tasaisin, sillä se päättyi Korihaiden seitsemän pisteen voittoon lukemin 22-29 ja koko ottelu siis 48 pisteen erolla vierasjoukkueelle.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin jälleen Mikko Jalonen, joka pussitti 16 pistettä ja jakoi 7 korisyöttöä. Paras pistemies oli puolestaan 21 pistettä donkkaillut Marcus Van. Hänen ohellaan myös muut ulkomaalaisvahvistukset pääsivät kaksinumeroisille pisteille, sillä Brattonin saalis oli 19, James Crowderin 11 ja Andersenin 10 pistettä. Vesa-Pekka Laine ja Mikael Herbert pussittivat kolmannen kerran peräkkäin keskenään saman pistemäärän, tällä kertaa yhdeksän. FoKoPo:n ylivoimainen ykkönen oli alun huippuvireen jälkeen kuriin saatu Remon Nelson (28 p), jonka lisäksi Juho-Matti Henttonen (14 p) ja Aapeli Alanen (11 p) olivat ainoat kaksinumeroisille päässeet forssalaiset.

”Rento suoritus koko joukkueelta. Pallo liikkui hyvin ja heittokin upposi mukavasti”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula tyytyväisenä. ”Nyt keskitytään täysillä perjantain peliin, eikä anneta helposti tulleen voiton hämätä”, muistutti Nikula.