Korihait nousi voittoon toisella jaksolla

8.11.2015

Korihait nousi voittoon toisella jaksolla

Korihait ja Järvenpään Koripalloseura kohtasivat isänpäivänä Pohitullissa tiukassa ja jännittävässä ottelussa. Vierasjoukkue hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta toisella jaksolla kokeneempi kotijoukkue nousi väkisin voittoon lukemin 92 – 82 (42-46).

JKS tuli ottelun alkuun todella terävästi ja siirtyi reilussa kahdessa minuutissa 2-9 johtoon ja Korihait oli pakotettu aikalisälle. Minuutin tuumaustaukokaan ei heti auttanut, vaan järvenpääläiset kasvattivat johtonsa jo lukemiin 2-14 ennen kuin Korihait heräsi. Vähemmän yllättäen Korihaiden sytyttäjän toimi kapteeni Mikko Jalonen, joka pyssytti nopeaan tahtiin kolme kolmosta ja kuuden minuutin kohdalla lukemissa 15-21 oli JKS:n vuoro tilata aikalisä. Vierasjoukkueen aikalisä auttoi sen verran, että Korihaiden kiri saatiin pysäytettyä ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin viiden pisteen vierasjohdossa, lukemissa 20-25. Heti toisen neljänneksen aluksi Korihait tuli pisteen päähän James Crowderin ja Marcus Vanin koreilla, mutta rinnalle saati ohi kotijoukkue ei päässyt. Tämän jälkeen mentiin hetki tasatahtiin, kunnes erän puolivälissä vierasjohto oli kasvanut jälleen seitsemään pisteeseen (28-35). Korihait tuli hetkessä Vesa-Pekka Laineen johdolla kahden pisteen päähän, mutta taas JKS kasvatti eron seitsemään pisteeseen. James Crowderin kolmonen muutama sekunti ennen puoliaikaa kavensi taukotulokseksi 42-46.

Toisen puoliajan aluksi HL Colemanin kolmonen siirsi JKS:n jälleen hieman kauemmaksi, mutta Mikael Herbertin koreilla Korihait ensin kavensi, Marcus Vanin vapareilla tuli tasoihin ja James Crowderin kakkosella Korihait siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon (54-52) kun ottelua oli pelattu reilut 23 minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkue jatkoi hallintaa ja ero kasvoi nopeasti yhdeksään pisteeseen (65-56). JKS ei kuitenkaan vielä antautunut vaan tuli kolmannen erän lopussa jo yhden pisteen päähän (67-66). Mikael Herbertin taukosummerin soidessa upottama kolmonen siirsi Korihait puolestaan neljän pisteen johtoon viimeiseen erään lähdettäessä. JKS:n kiri jatkui kuitenkin vielä neljännen erän alussa ja vajaan kolmen minuutin kohdalla siirryttiin jälleen vierasjohtoon lukemissa 72-73. Tästä alkoi sitten Korihaiden viimeinen rynnistys ja Mikael Herbertin ja Vesa-Pekka Laineen koreilla kotijoukkue lähti karkuteille ja Laineen illan neljäs kolmonen siirsi Korihait 11 pisteen johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua ja ottelu ratkesi lopullisesti Korihaille. Loppulukemiksi jäi Korihaiden kymmenen pisteen voitto ja siirtyminen jälleen sarjan piikkipaikalle.

”JKS oli juuri niin kova kuin ennakoimme”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula taiston tauottua. ”Onneksi kokeneemmat pelaajamme nostivat meidät peliin mukaan alun vaikeuksien jälkeen. Erityisen tyytyväinen olen kauden parhaan pelinsä pelanneen Vesa-Pekka Laineen otteisiin”, päätti Nikula.

Mikko Jalonen oli jälleen Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

Mikko Jalonen oli jälleen Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin kauden piste-ennätyksensä (20 p) heittänyt Vesa-Pekka Laine. Korihaiden paras pistemies oli puolestaan 27 pistettä nakuttanut Mikko Jalonen, jonka lisäksi hän jakeli kahdeksan korisyöttöä. Mikael Herbert jatkoi hyviä otteitaan ja viimeisteli 16 pistettä ja myös James Crowder pelasi pirteästi pussittaen 18 pistettä. Marcus Van oli hyökkäyskorilla normaalia vaisumpi (11 p), mutta nappasi kauden korkeimman levyrimäärän (22). JKS:n paras pelaaja otteluisäntä Perkko Oy:n palkitsemana Leo Tarjanne (9 p) ja paras pistemies puolestaan 22 pistettä upottanut HL Coleman.

Korihaiden seuraava ottelu pelataan puolentoista viikon päästä torstaina 19.11. jolloin Pohitulliin saapuu Elias Valtosen ja Lauri Markkasen tähdittämä HBA Märsky, joka aiheutti sarjan toisella kierroksella Korihaiden kauden ainoan tappion. Myös HBA:lla on vain yksi tappio, joten kyseessä on sarjan todellinen kärkiottelu, jossa esillä on suomikoriksen tulevaisuuden lupaukset ja kentän laidalla HBA:n valmenjana Suomen toistaiseksi ainoa NBA-pelaaja Hanno Möttölä.