Korihait nöyrtyi Seagullsin edessä Pohitullissa

21.11.2018

Korihait nöyrtyi Seagullsin edessä Pohitullissa

Seagulls vei pidemmän korren keskiviikkoillan kamppailussa. Kuva: Vilma Sappinen

Keskiviikkoiltana Pohitullissa nähtiin alkuun pirteänoloinen Korihait. Ennen kuin vastustaja Helsinki Seagulls pääsi peliin mukaan, ehti taululla käväistä kotijoukkueen hyväksi lukemat 7-0. Seagulls nousi kuitenkin nopeasti rinnalle ja ensimmäinen puoliaika juostiin kenttää käytännössä vuoroin päästä päähän.

Tärkeitä pisteitä Korihaille tehtailivat etenkin suomalaispelaajat: kaaren takaa hyvin onnistunut Topias Kuukkanen sekä Miikka Marttinen, joka sai enemmän pelivastuuta Stephon Jelksin parannellessa perjantain ottelussa tullutta aivotärähdystään. Puoliajalle mentäessä helsinkiläiset olivat saaneet nipistettyä kolme pinnaa kotijoukkuetta enemmän ja taululla seisoivat lukemat 34-37.

Mutta oli sitten haiparven kolmansissa jaksoissa kyse huonosta karmasta, sattumasta tai henkisen kantin kestämättömyydestä, juuri puoliajan jälkeisessä erässä kompuroitiin tänäänkin. Kun Seagullsin Tyler Thornton onnistui erän alkupuoliskolla kahdesti kolmen pisteen viivan takaa ja hetkeä myöhemmin Christopher Ortiz kuritti vielä omalla kolkillaan, oli ero kasvanut hetkessä kymmeneen pinnaan, vaikka muutama pinna onnistuttiin takomaan omassa päässäkin. Kun hyvistäkin paikoista heitot sinkoilivat ohi ja kaverin päässä sukka suhisi taajaan, oltiin viimeisellä tauolla lokkien perässä jo 45-61.

Parhaimmillaan viimeisellä kympillä päästiin 14 pinnan päähän, joka oli erona myös päätössummerin soidessa. Seagulls napsi sarjapisteet mukaansa ansaitusti lopputuloksella 66-80.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Miikka Marttinen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta harmitteli tappiota.

– Toki kaverikin puolusti hyvin, mutta meillä oli se ongelma, että me ei juostu meidän settejä tarpeeksi hyvin, ei tehty asioita tarpeeksi nopeasti eikä tarpeeksi hyvällä intensiteetillä, Marttinen perkasi.

Korihaiden valmentaja Damion Dantzler ei ollut suojattiensa otteisiin tyytyväinen, eikä myöskään peitellyt pettymystään.

– Aloitetaan nyt positiivisesta asiasta. Me petrasimme puolustuksessa. Ensimmäistä kertaa vastustaja ei saanut meitä vastaan yli 90 pistettä, joten se meni ihan hyvin. Huonoa olikin sitten melkein kaikki muu, Dantzler jyrähti.

Hän harmitteli hyökkäyspelin heikkoutta, erityisesti huonoja heittovalintoja ja missattuja heittoja hyvistäkin paikoista.

– Meistä on tullut vähän itsekkäitä hyökkäyspäässä, pallo ei liiku, kuten sen haluaisin tekevän. Mutta Seagullsille pitää antaa kunnia voitosta. He tulivat hyvin valmistautuneina ja valmiina voittamaan.

Lääkkeitä tukkoiseen hyökkäyspeliin Dantzlerilla ei ihan heti ollut joukkueelleen tarjota.

– Meidän on vain löydettävä tapa voittaa. Mutta ollakseni rehellinen, se ei ihan helppoa ole ihan kaikkien näiden pelaajien kanssa, Dantzler latasi.

Seuraavaa voittoa lähdetään metsästämään kuitenkin jo lauantaina vieraskentältä, kun haibussi ajelee Pohjanmaalle viime kauden mestarin Karhubasketin vieraaksi. Matsi näytetään livenä Elisa Viihde Sport -palvelussa klo 17 alkaen.