Korihait päättää runkosarjan isännöimällä FoKoPoa

24.03.2015

Korihait päättää runkosarjan isännöimällä FoKoPoa

Korihaiden 29 voittoa ja vain 2 tappiota käsittävä runkosarja päättyy torstaina kotiottelulla Forssan Koripoikia vastaan. Korihait ratkaisi runkosarjan voiton kolmisen viikkoa sitten, mutta viimeisestä pelistä lähdetään hakemaan hyvää pelivirettä ensi viikon keskiviikkona alkaviin pudotuspeleihin.

FoKoPo puolestaan sijoittuu sarjan viimeiseksi, mutta on sarjauudistuksen vuoksi välttymässä putoamiselta. FoKoPo on ollut koko kauden ajan sarjan häntäpäässä ja myös sen sijoitus on ratkennut hyvissä ajoin. Pari viikkoa sitten tulleen uutisen mukaan 1A-divarin joukkuemäärää kasvatetaan ensi kaudeksi yhdellä joukkueella ja käytännössä tämä sinetöi forssalaisten sarjapaikan myös tulevalle kaudelle. Positiivisen uutisen jälkeen FoKoPo on päässyt pelaamaan paineettomassa tilassa ja on voittanut nyt kaksi ottelua peräkkäin. Ensin kaatui suurinumeroisesti Namika Lappeenranta ja viime viikonloppuna forssalaiset sekoittivat pudotuspelikamppailua voittamalla JKS:n vieraskentällä.

Korihaiden ja FoKoPon kaksi ensimmäistä kohtaamista olivat tiukkoja, sillä Korihait voitti ensimmäisen pelin Forssassa lukemin 79-85 ja oli tammikuun alussa Pohitullissa parempi lukemin 113-100. Kolmas kohtaaminen olikin sitten selvempi, sillä Korihait johti jo puoliajalla 28 pisteellä ja voitti lopulta lukemin 77-96. Keskinäisten kohtaamisten paras Korihai on ollut Mikko Jalonen, joka on kouluttanut kasvattajaseuraansa keskimäärin 22,3 pisteellä. Myös Marcus Van on heittänyt forssalaisia vastaan keskimäärin yli 20 pistettä ja napsinut 14,3 levypalloa. FoKoPon pistetehtailusta vastaavat puolestaan jenkkikolmikko Brett Roseboro (20/13), Anthony Jones (19/8) ja Jamie Stewart (17/5). Kotimaisista parhaat tehot ovat tehneet usean vuoden Korisliigakokemusta omaavat Janne Kinnunen (8,1 p) ja Jarno Nissinen (6 p).

Mikko Jalonen ja Marcus Van ovat olleet Korihaiden parhaat pistemiehet FoKoPia vastaan (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Marcus Van ovat olleet Korihaiden parhaat pistemiehet FoKoPoa vastaan (FotoMika).

 

 

”Olemme päässeet nyt pari viikkoa harjoittelemaan kovaa pudotuspelejä silmällä pitäen. Viikonloppuna siirsimme ajatukset pois koripallosta, hiihdon ja vaeltelun merkeissä ja nyt alkaa viimeinen keskittyminen kohti viikon päästä alkavia välieriä”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Nigel Moorekin on osallistunut jo harjoituksiin ja menee ensi viikon alussa kontrollikäynnille, jossa selviää onko hän pelikunnossa jo pudotuspelien avausottelussa”, valottaa Nikula joukkueen loukkaantumistilannetta.

 

 

 

 

Korihaiden ja FoKoPon välinen ottelu pelataan torstaina Pohitullissa kello 18.30 alkaen. Otteluisäntänä toimii Uusikaupunki ja ottelussa esiintyvät myös Korihaiden 2007-2008 syntyneet koriskerhon pojat. Ottelussa ovat myynnissä pudotuspelien kausikortit ja pääsyliput, joiden lisäksi myyntipisteessä voi ilmoittautua välierien ensimmäisen vierasottelun fanibussiin. Välierävaiheessa liput ovat samanhintaisia kuin runkosarjassakin, eli pää-, pääty- ja yläkatsomot 12 e, S-etukortilla 10 e ja eläkeläiset ja opiskelijat 8 euroa. Lisäksi pudotuspeleihin on mahdollista ostaa Play Off-kausikortti, jonka hinta on 50 euroa.

Nuotion sytytystä valmentajan valvovan silmän alla.

Nuotion sytytystä valmentajan valvovan silmän alla.