Korihait päättää syyskauden Järvenpäässä

17.12.2015

Korihait päättää syyskauden Järvenpäässä

Korihaiden viidentoista pelin mittainen syyskausi päättyy sunnuntaina Järvenpään Koripalloseuran vieraana. Korihait löytyy tällä hetkellä sarjan toiselta sijalta yhdeksällä voitolla ja neljälle tappiolla. Varsin kotipelivoittoisan alkukauden aikana Korihait on pelannut yhdeksän kotiottelua ja sunnuntain peli on vasta kuudes vierasottelu. Vieraskentällä Korihaiden saldo on tähän mennessä kolme voittoa ja kaksi tappiota. JKS puolestaan on sarjataulukon viidennellä sijalla seitsemällä voitolla ja viidellä tappiolla. Järvenpääläiset ovat olleet varsin kovia kotikentällään, josta saaliina on viisi voittoa kuudesta pelistä.

Marcus Van saattaa palata kehiin jo sunnuntaina (FotoMika).

Marcus Van saattaa palata kehiin jo sunnuntaina (FotoMika).

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Marraskuun alussa Pohitullissa Korihait vei kymmenen pisteen voiton lukemin 92-82. Tuolloin JKS hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta toisella jaksolla kokeneempi kotijoukkue nousi väkisin voittoon Mikko Jalosen (27 p) ja Vesa-Pekka Laineen (20 p) johdolla. JKS on Korihaille tuttu vastus myös viime kaudelta sillä joukkueet kohtasivat runkosarjan neljän ottelun lisäksi välierissä. Korihait voitti runkosarjan keskinäiset ottelut ja oli myös välierissä parempi voitoin 3-0. Näin ollen Korihait on JKS:lle vielä voittamaton vastustaja divaritasolla.

Järvenpääläisten joukkue on pysynyt lähes samana kuin viime kaudella, sillä ainut merkittävä menetys oli parhaan pistemiehen, Teemu Sulosen siirtyminen kokonaan Korisliigan Seagullseihin. Sulosta paikkaamaan JKS sai täksi kaudeksi paluumuuttajana oman kasvattinsa, kolme edellistä kautta Kouvolan Kouvoissa pelanneen Juuso Kauppisen. Takamiehenä pelaava Kauppinen onkin noussut joukkueensa ykköstykiksi 16,1 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kauppisen lisäksi kaksinumeroiset pistekeskiarvot omaa takamies Henri Kantonen (12,2 p), sekä lähes tupla-tupla keskiarvot tehneet korinaluspelaajat HL Coleman (15,9 ja 9,5) ja Arsene Towa (10,9 ja 9,7). JKS vahvistui merkittävästi myös viime viikolla, kun viime keväänä Suomen mestaruuden Joensuun Katajan paidassa voittanut Marcel Moore (196 cm) siirtyi Helsingin Seagullseista Järvenpäähän. Moore pelasi ensimmäiset ottelunsa viime viikonloppuna ja kahdessa pelissä syntyi 14 ja 11 pinnaa.

Kahden pelin tappioputkessa Järvenpäähän matkaava Korihait saattaa saada mieluisan vahvistuksen kokoonpanoonsa, sillä noin kuukauden sivussa olleen Marcus Vanin sairasloman pitäisi päättyä torstaina. Lopullinen ratkaisu Vanin pelaamisesta tehdään loppuviikon aikana. JKS:n ja Korihaiden välistä kamppailua voi seurata Korihaiden Twitteristä ja Facebookista sunnuntaina kello 17 alkaen.