Korihait panostaa yhteistyöhön koulujen kanssa

15.10.2014

Korihait panostaa yhteistyöhön koulujen kanssa

Team Jarno ja Team Nigel – Hakametsän koulun 4.luokkalaiset

Hakametsän koulun oppilaat pääsivät tutustumaan koripallon saloihin mennäviikolla, kun Korihait vierailivat koulun liikuntatunneilla. Keskiviikkona 8.10.2014 edustusjoukkueen päävalmentaja Jarno Nikula ja kapteeni Nigel Moore, pelasivat Hakametsän koulun neljäsluokkalaisten kanssa. Silminnähden innostuneet joukkueet, Team Jarno ja Team Nigel, taistelivat voitosta kuin ammattilaispalloilijat konsanaan. Hyvä joukkuehenki vei peliä eteenpäin iloisissa tunnelmissa ja tiukka jännitysnäytelmä päättyi tasalukemiin.

Korihaiden viimevuotiseen kouluvierailukiertueeseen kuului Uudenkaupungin taajaman koulut sekä Kalanti, Lokalahti, Pyhämaa, Laitila, Taivassalo ja Vehmaa. Sama kiertue on tarkoitus toistaa myös tänä vuonna, yhä edelleen panostaen yhteistyöhön koulujen kanssa. Korihai-organisaatiossa kouluvierailut nähdään tärkeänä toiminnan osa-alueena. Niiden avulla innostetaan paikallisten koulujen lapsia liikkumaan ja harrastamaan, saadaan mahdollisesti seuraan uusia harrastajia ja tehdään tärkeää yhteistyötä Uudenkaupungin koulujen kanssa.

-Korihait vierailee koulussamme nyt toista vuotta. Konsepti on ollut mielestäni toimiva molemmin puolin. Opettajat ovat olleet asiasta mielissään, kertoo Hakametsän koulun rehtori Marko Mäkinen valottaen koulukäyntien positiivisuutta myös koulujen kannalta.

-Koripallon asiantuntemuksen tuominen näin koulun arkeen on erittäin hyvä asia. Oppilaille on hieno asia, kun lajia tulee opettamaan ”ammattilaiset”. Erityisesti sellaiset henkilöt, jotka muutoin saattaisivat jäädä katukuvassa vain tuijotuksen kohteeksi. Näin yhdistyy lajiesittely, suvaitsevaisuus ja englannin kielen arkikäyttöä. Korihaithan tuovat pelaajia myös englannin tunneille kertomaan kotimaastaan ja juttelemaan lasten kanssa, kiittelee Mäkinen.

Korihait haluaa panostaa tämän kaltaiseen toimintaan myös tulevaisuudessa erilaisin keinoin. Toiveissa on myös jonkinlaista yhteistyötä muiden paikallisten urheiluseurojen kanssa asian tiimoilta.

-Lapsia ja nuoria palvelevalla virkistys- ja urheilutoiminnalla on kauaskantoiset vaikutukset niin ryhmä- kuin yksilötasolla. Tämän vuoksi toimintaa tulisikin monipuolistaa. Yhteistyö useiden urheiluseurojen välillä mahdollistaisi suurempia projekteja, joihin yksittäisellä seuralla ei ole resursseja, toteaa Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen.

Koulukäyntien tai vastaavien vaikutusta seurojen harrastajamääriin onkin kohtalaisen vaikea arvioida. Rehtori Mäkinen näkee koulukäyntien lähinnä madaltavan harrastuksen aloittamiskynnystä ja poistavan ennakkoluuloja.

– Emme katso kouluvierailuja pelkästään jäsenmäärää mahdollisesti kasvattavana toimintana, vaan tärkeimpinä osina ovat liikunnallisuus, yhteistyö, suvaitsevaisuus sekä sekä syrjäytymisen ja rasismin ehkäisy. Tämän päälle tulee vielä amerikkalaispelaajien vierailujen vuoksi kielitaidon oppiminen, lisää Vuorinen.

Korihaiden juniorijoukkueet ovat parhaillaan aloittelemassa syyskauttaan, mutta kaikki innostuneet uudet lajikokeilijat ja potentiaaliset harrastajat ovat tervetulleita.

-Korihaiden juniorijoukkueissa on vielä tilaa ja harrastamisen voi aloittaa vielä vaikka harjoitukset ovatkin jo käynnistyneet. Aluksi voi käydä tutustumassa ja mukaan tarvitaan vain sisäliikuntavarusteet ja sisäkengät. Eri ryhmien harjoitusajat löytyvät seuran nettisivulta, kertoo Vuorinen.

Koripallosta innostuneet lapset huomioidaan myös keväällä, kun Korihait ja Suomen Koripalloliitto järjestävät vuoden hauskimman koulupäivän – Katukoristurnauksen. Turnaus järjestetään alakoululaisille jälleen ensi keväänä. Alustava päivämäärä on torstai 21.5.2015, joten se kannattaa merkitä kalentereihin jo nyt!

Nanna Rannikko