Korihait pelaili voiton JKS-Basketista

18.01.2015

Korihait pelaili voiton JKS-Basketista
Korihaiden 2006 syntyneet mikropojat saattelivat pelaajat kentälle (FotoMika).

Korihaiden 2006 syntyneet mikropojat saattelivat pelaajat kentälle (FotoMika).

Korihait otti kauden kymmenennen kotivoiton helposti JKS-Basketia vastaan. Ottelun ensimmäinen kymppi oli vielä tasainen, mutta sen jälkeen Korihait meni menojaan ja korjasi sarjapisteet lukemin 99 – 79 (51-32).

Korihait aloitti ottelun JKS-Basketia vastaan vauhdilla ja johti ottelua viiden minuutin pelin jälkeen 15-4. Tämän jälkeen runsas vaihtoruletti sekoitti kotijoukkueen peliä ja JKS käytti etsikkoaikansa hyväkseen ja kiri eron ensimmäiselle tauolle mentäessä kahteen pisteeseen (23-21). Korihaiden valmentaja Jarno Nikula marssitti toiselle neljännekselle aloitusviisikkonsa takaisin kentälle ja Mikko Jalosen ja Adrien Colemanin johdolla ero kasvoi nopeasti toiselle kymmenelle. Erän puolivälissä Jalonen naulasi kolmosellaan eron 15 pisteeseen (38-23). Tämän jälkeen tulleet vaihdot eivät enää sekoittaneet peliä vaan ero kasvoi yli kahdenkymmenen pisteen ennen puoliaikaa. Korihaiden riveistä oli jo tässä vaiheessa kolme pelaajaa pussittanut yli kymmenen pistettä, parhaana Marcus Van (14/8), jota peesasivat Nigel Moore (11 p) ja Mikko Jalonen (10 p).

Toisen puoliajan alussa mentiin muutama minuutti tasatahtiin, kunnes Mikko Jalonen päätti ratkaista ottelun lopullisesti. Jalonen hassutti järvenpääläisten puolustusta kerta toisensa jälkeen ja nakutti muutamassa minuutissa 19 pinnaa ja ero kasvoi yli kolmenkymmenen pisteen. Kolmannen erän puolivälin jälkeen koko Korihaiden aloitusviisikko alkoi pikkuhiljaa siirtyä vaihtopenkin puolelle ja viimeinen kymppi pelattiin pelkästään vaihtomiesten voimin. Suurimmilleen Korihaiden johto kasvoi vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Hunter Gibson nosti eron 32 pisteeseen. Viimeisen kympin hahmo oli hurjasti taistellut Petteri Ruutiainen, joka nosteli jakson aikana peräti 13 pinnaa ja napsi seitsemän levypalloa. Myös pelinjohdosta vastanneet Hunter Gibson ja Jaakko Lahti pelasivat hyvin ja pitivät pelin hallussa ja JKS:n pyristelyt loitolla. JKS:n voittaessa viimeisen neljänneksen kahdeksalla pisteellä lopulliseksi eroksi muodostui 20 pinnaa.

”Marcus Vania vastaan harjoituksissa painiessa kehittyy varmasti ja sitä kautta saa peleihin varmuutta”, kertoili Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittu Petteri Ruutiainen. ”Ketteryydessä on vielä parannettavaa, mutta koitan paikata puutteitani kovalla tsempillä ja loppuunsaakka yrittämisellä”, päätti Pohitullin yleisön suosikiksi noussut Ruutiainen.

Korihaiden parhaana palkittiin 29 pinnaa 24 minuutissa nakuttanut Mikko Jalonen. Korihaista eniten peliaikaa (24.16 min) saanut  Marcus Van teki jälleen tupla-tuplan (16/11), jonka lisäksi yli kymmenen pisteen pääsivät Nigel Moore ja Ruutiainen 13 pisteellä. Adrien Coleman (8/1/4) ja Mikael Herbert (6/3) pelasivat reilut 17 minuuttia ja istuivat lähes koko toisen puoliajan vaihtopenkillä. Ensimmäisen kerran kunnolla peliin mukaan päässyt Hunter Gibson johti nyt peliä mallikkaasti ja teki mukavat tehot (8/6/5) pelinjohdon ohella. Elias Valtonen (4/2) ja Jaakko Lahti (2/3) pelasivat myös pirteästi. JKS:n parhaat olivat 23 pinnaa heittänyt Teemu Sulonen ja 18 pistettä pussittanut Jesse Viita.

Marcus Van kävi kovaa vääntöä ottelun tuoksinassa (FotoMika).

Marcus Van kävi kovaa vääntöä ottelun tuoksinassa (FotoMika).

”Hieman oli pelailun makua, mutta peli oli kuitenkin huomattavasti parempaa kuin perjantaina Lappeenrannassa. Liian aikainen vaihtoruletti taisi hieman sekoittaa peliä, mutta hyvin jätkät kokosivat itsensä ja lopussa myös vaihtopelaajat pelasivat tehokkaasti ja rohkeasti”, kertaili ottelua Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

Korihaiden ottelut jatkuvat ensi viikolla vieraskiertueella, kun joukkue matkaa perjantaina Jyväskylään, jossa se kohtaa HoNsU:n. Jyväskylästä matka jatkuu Ouluun, jossa lauantaina klo 12 kohdataan ONMKY.