Korihait piti kotisaldon puhtaana

20.03.2015

Korihait piti kotisaldon puhtaana

Vain seitsemällä miehellä Pohitulliiin saapuneesta Porvoon Tarmosta ei ollut Korihaiden puhtaan kotisaldon uhkaajaksi, vaan kotijoukkue vei ottelun helposti lukemin 100 – 73 (48-37).

Mikael Herbert palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (kuva: Jonne Uotila).

Mikael Herbert palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (kuva: Jonne Uotila).

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun ilman sen suurempaa panosta ja se kieltämättä näkyi ottelun alussa. Ensimmäiset hyökkäykset mentiin menetysten ja ohiheittojen sävyttämänä ja kuparinen saatiin rikki vasta parin minuutin pallottelun jälkeen. Molempien joukkueiden onnistuessa korinteossa mentiin taas melkein kaksi minuuttia ilman onnistumisia. Viiden peliminuutin jälkeen alkoi korisukkakin viimein löytyä ja Korihait siirtyi Mikael Herbertin kolmosella ja Marcus Vanin donkilla 10-5 johtoon. Vaikka ensimmäistä erää mentiin Korihaiden johtaessa koko ajan muutamalla pisteellä, ei Tarmo ollut vielä valmis antautumaan, vaan taisteli itsensä tasoihin juuri ennen ennen ensimmäisen neljänneksen päättymistä. Mikko Jalosen korilla Korihait siirtyi kuitenkin taukojohtoon lukemissa 18-16.

Toisen neljänneksen alussa Tarmo tuli tasoihin, mutta Korihait siirtyi parissa minuutissa 32-21 johtoon Niko Malisen ja Jalmari Salaterän vastatesssa korinteosta. Erän puolivälissä Mikael Herbert kasvatti kolmosellaan eron 12 pisteeseen, mutta Tarmo kavensi eron vielä kahdeksaan pisteeseen. Tämän jälkeen Mikko Jalonen naulasi kaksi kolmosta peräkkäin ja Elias Valtosen kakkosella Korihait kasvatti eron 16 pisteeseen. Puoliajalle lähdettäessä Tarmo onnistui nousemaan vielä iskuetäisyydellä, 11 pisteen päähän. Tasaisesti miehistöään peluuttaneesta kotijoukkueesta löytyi tässä vaiheessa peliä monia onnistujia, sillä seitsemän levypallon ohella saman verran pisteitä tehnyt Marcus Van oli vasta viidenneksi paras Korihai, Mikko Jalosen johtaessa joukkoa 11 pisteellään.

Toisen puoliajan alkuun Korihait kehitteli jälleen uutta kiriä ja neljän minuutin kohdalla Herbert ja Jalonen upottivat perättäiset kolmoset ja ero kasvoi 18 pisteeseen ja Herbertin osuessa jälleen kaaren takaa pari minuuttia myöhemmin oli ero kasvanut ensimmäisen kerran yli 20 pisteen (68-46). Tämän jälkeen ero kasvoi tasaisesti lähelle kolmeakymmentä ja taistelu ottelun voitosta oli päättynyt lopullisesti. Seitsemällä miehellä matkassa ollut Tarmo ei kuitenkaan heittänyt pyyhettää kehään vaan pelasi ottelun loppuun asti taistellen ja kavensi eron vielä 20 pisteeseen neljännen erän puolivälissä. Korihait pyöritti tässä vaiheessa jo vinhaa vaihtorulettia, pitäen kuitenkin pari avausviisikon miestä koko ajan kentällä, eikä kotivoitto ollut enää missään vaiheessa uhattuna. Viimeisten minuuttien koritehtailusta Korihaiden puolesta vastasi pitkälti vaihtomiehistö, nauttien Mikko Jalosen syötöistä. Korihait sai Elias Valtosen vapaaheitolla 100 pisteen rajan rikki muutama sekunti ennen loppua ja lopputulokseksi jäi 27 pisteen voitto.

”Otimme ottelun hyvästä harjoituksesta ja mielestämme pääsimme tavoitteeseen”, tiivisti Korihaiden parhaana palkittu Mikael Herbert.

”Emme ole miehistöpulan vuoksi päässeet harjoittelemaan pariin viikkoon ja se näkyi meidän pelissä tänään. Katsotaan kuitenkin videolta, jos saisimme tästä ottelusta jotain hyötyä ensi kauteen”, kertoi Tarmon valmentaja Esa Mäki-Tulokas.

”Pallo liikkui muutamaan otteseen hyvin ja myös puolustus toimi mukavasti. Ehkä keskittyminen ei ollut parasta mahdollista ja välillä olisi pää saanut olla enemmän mukana”, tiivisti Korihaiden vähäsanainen päävalmentaja Jarno Nikula, keskittymisen ollessa selvästi jo pudotuspeleissä.

Otteluisäntänä toiminut Turun Osuuskauppa palkitsi Korihaiden parhaana pelaajana neljä kolmosta pussittaneen Mikael Herbertin (18/8) ja nälkäisimpänä pelaajana 10 pistettä nostelleen Petteri Ruutiaisen. Korihaiden paras pistemies oli puolestaan Mikko Jalonen, joka upotti Herbertin tavoin neljä kolmosta, kasaten yhteensä 23 pistettä. Jalonen keräsi ottelussa myös yhdeksän koriinjohtanutta syöttöä, eli kaksi enemmän kuin vierasjoukkue yhteensä. Marcus Van hallitsi korinalustoja tuttuun tyyliinsä ja keräsi tupla-tuplan (13/15) vain 26 peliminuutissa. Aloitusviisikon täydentäneet Niko Malinen (12/4) ja Adrien Coleman (10/3) pääsivät myös kaksinumeroisille pisteluvuille. Lopuista pisteistä vastasivat Elias Valtonen (5), Jalmari Salaterä (5), Jaakko Lahti (2) ja Aleksi Peltonen (2). Tarmon parhaat olivat 22 pistettä pussittanut Jerrah Young ja kaksi pistettä vähemmän heittänyt Josh Nofflet.

Petteri Ruutiainen nosteli kymmenen pistettä (kuva: Jonne Uotila).

Petteri Ruutiainen nosteli kymmenen pistettä (kuva: Jonne Uotila).

 

Korihait pelaa vielä ennen pudotuspelien alkua yhden pelin runkosarjaa, kun torstaina 26.3. Pohitulliin saapuu Forssan Koripojat. Pudotuspelien pääsyliput ja Play Off-kausikortit ovat menneet mukavasti kaupaksi ja niitä voi hankkia ennakkoon vielä Korihaiden toimistolta, seuraavasta kotiottelusta tai verkkolomakeella.