Korihait Porvoon Tarmon vieraaksi keskiviikkona

27.10.2014

Korihait Porvoon Tarmon vieraaksi keskiviikkona

Koko kauden voitosta voittoon kulkenut Korihait matkustaa keskiviikkokkona 29.10. Porvooseen Tarmon vieraaksi. Korihait löytyy sarjataulukon kärkipaikalta kuudella voitolla ja Tarmo puolestaan on jaetulla neljännellä sijalla, kahdella voitolla ja kolmella tappiolla.Tarmo on voittanut kotikentällään Honsun ja JKS:n, sekä kärsinyt tappiot Lappeenrannalle, Oululle ja Nokialle.

Viime kaudella divarin runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Tarmon joukkue on elänyt kauden kynnyksellä, sekä vielä kauden ensi viikkoinakin. Suurin muutos koettiin noin viikkoa ennen sarjan alkua, kun entinen huippupelaaja Esa Mäki-Tulokas korvasi Tarmon pitkäaikaisen valmentajan Jouni Grönroosin penkin päässä. Mäki-Tulokkaalta löytyy valmentajakokemusta mm. naisten Korisliigasta, jossa hän johti Keravan viime kaudella aina pudotuspeleihin asti. Myös Tarmon pelaajapakka on elänyt, sillä uusin vahvistus, kanadalainen Jermel Kennedy (201 cm ja 95 kg) on pelannut vasta kaksi ottelua, tehojen ollessa 12 pinnaa ja 5,5 levypalloa. Tarmon jenkkivahvistuksina pelaavat Jerrah Young (201 cm ja 102 kg) ja Chris McEachin (198 cm ja 92 kg) ovat puolestaan aikaisemmilta kausilta tuttuja kavereita porvoolaisten riveissä. Young pelaa jo viidettä kauttaan Tarmossa ja McEachin puolestaan toista kauttaan. Young (16/11) ja McEachin (15/9/5) ovat tilastollisesti olleet Tarmon alkukauden parhaat pelaajat. Tarmon riveistä löytyy myös neljäs ulkomaalaispelaaja, Hunter Gibson (192 cm ja 82 kg), joka tuli isoveljensä Matt Gibsonin vanavedessä Lappeenrantaan muutama vuosi sitten ja pelasi siellä yhden junioriottelun, joten häntä ei lasketa joukkueen ulkomaalaisikiintiöön. Gibsonin tehot viidessä ottelussa ovat 9,2 pinnaa ja 3,4 levypalloa. Tarmon kokeneimmat suomalaispelaajat ovat Korihaiden riveissäkin kaudella 2007-2008 pelannut Teemu Rintala, Teemu Hartikainen ja Joel Heinikoski. Rintala (5/4) on pelannut yhteensä kuusi kautta Korisliigaa, Hartikainen (7/1) viisi ja Heinikoski (9/2) neljä.

Korihait lähtee Porvooseen täydellä kokoonpanolla, sillä viime pelistä sivussa ollut Niko Malinenkin nähtiin joukkueen kanssa lenkkipolulla sunnuntai-illalla. Ottelun kulkua voi seurata Twitteristä twitter.com/Korihait sekä Korihaiden nettisivujen etusivun kautta aukeavasta Live-ottelut-linkistä.

Korihait matkaa keskiviikkona Porvooseen.

Korihait matkaa keskiviikkona Porvooseen.