Korihait selkeään voittoon Kaarinassa

25.08.2015

Korihait selkeään voittoon Kaarinassa

Korihait aloitti harjoitusottelunsa kohtaamalla sarjaporrasta alempana pelaavan Kaarinan Ura Basketin vieraskentällä. Ura Basket kamppaili hyvin alussa, mutta toisella neljänneksellä kokeneempi Korihait meni menojaan ja voitti ottelun lopulta lukemin 67 – 106 (26-49).

Mikko Jalonen oli kentän pistekunkku (FotoMika).

Mikko Jalonen oli kentän pistekunkku (FotoMika).

Ottelun ensimmäisen neljännes oli tiukkaa vääntöä ja selvästi oli havaittavissa, että molemmat joukkueet olivat ensimmäistä kertaa tositoimissa. Korihait aloitti ottelun viisikolla Jalonen, Herbert, Laine, Lehtonen ja Mäkelä. Viisikosta neljä ensimmäistä onnistui korinteossa ensimmäisellä kympillä, sen sijaan Akseli Mäkelä sai heti pelin alkuun pari nopeaa virhettä ja joutui vaihtopenkille. Selkeästi nuoremmalla joukkueella pelannut Ura Basket taisteli ensimmäisen kympin hienosti ja kymmenen minuutin kohdalla oltiin lukemissa 22-23. Toisella neljänneksellä Korihait pisti puolustuksensa kuntoon ja samalla Mikko Jalonen ja Mikael Herbert ottivat vastuuta korinteossa. Kaksikon johdolla Korihait heitti jaksolla 26 pinnaa ja koko joukkueen uhrautuvat puolustuksen ansiosta kotijoukkue jätettiin vain neljään pisteeseen, joten vierasjohto kasvoi puoliajalle lähdettäessä 23 pisteeseen.

Ottelun kolmas neljännes oli jälleen tasainen kun Ura sai uudelleen juonen päästä kiinni ja onnistui pussittamaan kymmenen minuutin aikana 23 pinnaa. Korihait pisti kuitenkin kolme pistettä paremmaksi ja ero kasvoi viimeiseen erään lähdettäessä 26 pisteeseen. Kolmannen erän kunkku oli jälleen kapteeni Jalonen, joka pussitti kolme kolmosta putkeen ja heitti yhteensä 13 pinnaa. Viimeinen neljännes oli taas Korihaiden näytöstä ja koko joukkueen iloisella hyökkäyspelillä vierasjoukkue latoi tauluun 31 pinnaa ja voitti ottelun lopulta selkeästi 39 pisteellä.

”Selvästi oli havaittavissa, että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli, mutta paljon positiivista ottelusta jäi kuitenkin mieleen”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Puolustuspelimme toimi ajoittain mainiosti ja myös heittopeli oli uomissaan”, jatkoi Nikula. ”Kokeneemmat pelaajat ottivat hyvin vastuuta, mutta myös nuoremmat pelasivat mallikkaasti”, päätti Nikula.

Korihaiden ja koko kentän ykkönen oli kapteeni Mikko Jalonen, joka latoi 33 pistettä, napsi 5 levypalloa ja koulutti kaarinalaisia peräti neljällä torjunnalla. Mikael Herbert heitti 90 % tarkkuudella 19 pistettä ja nappasi 10 levypalloa. Kokeneemmasta kaartista Hunter Gibson naulasi 17 pinnaa ja haki myös 9 levyriä. Eero Lehtonen jatkoi viime kauden väkeviä otteitaan ja pussitti 15 pinnaa ja napsi 7 levypalloa. Lehtosen pisteet syntyivät erehtymättömällä heittopelillä, kolmoset 3/3 ja vaparit 6/6. Ensimmäisen pelinsä Korihaiden paidassa pelannut Vesa-Pekka Laine teki yhdeksän pinnaa, riisti kolmasti ja jakoi neljä korisyöttöä. Jaakko Lahti pussitti kaksi kolmosta, Jalmari Salaterä yhden kolmosen ja kaksi vaparia ja Akseli Mäkelä kaksi vaparia ja haki myös viisi levypalloa. Valtteri Hyytisen ja Valtteri Järvenpään pinnatilit jäivät vielä avaamatta, mutta molempien sarakkeeseen kertyi kaksi levypalloa. Korihaiden heittopeli oli Kaarinassa kiitettävää luokkaa, sillä joukkue upotti kolmosensa 64 % tarkkuudella (16/25) ja vaparit 80 prosenttisesti (12/15).

Eero Lehtonen nakutti 15 pinnaa 100 % tarkkuudella (FotoMika).

Eero Lehtonen nakutti 15 pinnaa 100 % tarkkuudella (FotoMika).

Korihaiden harjoitusottelut jatkuvat 8.9. Kauhajoella, jossa vastaan asettuu Korisliigan viime kauden nelonen, Kauhajoen Karhu. Sitä ennen joukkue on esillä tulevana lauantaina aamupäivällä Puhtitorilla ja iltapäivällä Kirstassa pelattavassa beach volley-turnauksessa, sekä joukkueen esittelytilaisuudessa.