Korihait selvään voittoon ensimmäisessä harjoituspelissä

10.09.2014

Korihait selvään voittoon ensimmäisessä harjoituspelissä

Korihait kohtasi syksyn ensimmäisessä pelissään Kaarinan Ura Basketin. Hieman haparoivan alun jälkeen Korihait teki sarjatasojen välisen eron selväksi ja vei pelin lopulta selvin luvuin 95 – 61 (42 – 27).

Korihait meni alussa pallonriistojen ja Marcus Vanin ja Adrien Colemanin koreilla nopeasti 8-0 johtoon, jonka jälkeen myös Ura sai pelijuonesta kiinni ja ottelu tasoittui. Ensimmäinen erä päättyi Korihaiden johtaessa viidellä pisteellä. Toisella neljänneksellä johto kasvoi ja puoliajalle lähdettiin 15 pisteen kotijohdossa. Kolmannen neljänneksen alussa Korihait otti pelin lopullisesti hallintaansa ja vei erän ensimmäiset viisi minuuttia Mikko Jalosen johdolla lukemin 17-6 ja ottelu oli ratkaistu. Viimeisen viidentoista minuutin aikana ero kasvoi tasaisesti ja suurimmillaan ero oli loppusummerin soidessa 34 pistettä.

”Ottelu oli tyypillinen, kauden ensimmäinen peli, jossa haettiin vielä omia rooleja ja osa pelaajista ehkä vähän jännittikin”, tiivisti ottelua Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Jenkit pelasivat oikeastaan ensimmäisen kerran samalla puolella, joten heidän pelinsä oli vielä hieman hakemista. Erityisen tyytyväinen on olen junioriosaston, eli Eero Lehtosen, Elias Valtosen, Jaakko Lahden ja Roope Tammen otteista”, päätti Nikula.

Adrien Coleman oli kentän ykkönen pisteissä (27 p)

Adrien Coleman oli kentän ykkönen pisteissä (27 p)

Korihaiden ykkönen pisteissä oli 27 pinnaa ja seitsemän levypalloa kerännyt Adrien Coleman. Mikko Jalonen puolestaan teki korin aina halutessaan ja saldotti lukemat 24 pistettä ja 4 syöttöä. Kolmanneksi korkeimman pistemäärän pussitti erittäin rohkeasti pelannut Eero Lehtonen, joka heitti 12 pistettä ja noukki kolme levypalloa. Elias Valtonen puolestaan heitti kahdeksan pistettä, Mikael Herbert ja Jalmari Salaterä neljä, Jaakko Lahti kolme ja Aleksi Peltonen kaksi pistettä. Marcus Van sai toisella jaksolla vastustajan polvesta iskun reiteensä ja huilasi varotoimena koko toisen puoliajan. Noin kymmenen minuutin peliajalla Vanin saldoksi tuli seitsemän pistettä ja seitsemän levypalloa. Nigel Moore puolestaan oli tuttu ja monipuolinen itsensä ja keräsi tilastoikseen neljä pinnaa, kuusi levypalloa, kahdeksan syöttöä ja neljä riistoa. Niko Malinen ja Valtteri Järvenpää huilasivat ottelun pienten kolhujen vuoksi, mutta mistään vakavammasta ei heidän kohdallaan ole kyse.

Korihait matkaa loppuviikolla Tukholmaan, jossa se kohtaa Ruotsin divarissa pelaavat Alvikin ja Fryshusetin. Ensi viikon perjantaina vuorossa on uusinta peli Uraa vastaan Kaarinassa. Harjoituskauden päättää kotiottelu Salon Vilpasta vastaan, perjantaina 26.9. klo 18.30.

Ensimmäinen ottelu keräsi Pohitulliin mukavasti yleisöä, mutta hyviä kausikorttipaikkoja on vielä vapaana. Kortteja voi tiedustella seuran toimistolta Vuorikadulta, Korihaiden nettisivuilta tai puhelinnumerosta 040-5161561.