Korihait sunnuntaina Järvenpäähän

28.11.2014

Korihait sunnuntaina Järvenpäähän

Sarjakärki Korihait matkaa sunnuntaina Järvenpäähän, jossa se kohtaa sarjanelosen JKS Basketin. JKS on todella tasaisessa sarjassa tällä hetkellä jaetulla neljännellä sijalla yhdessä FoKoPo:n ja HoNsU:n kanssa. Jokaisella on kasassa neljä voittoa, mutta järvenpääläisillä on yksi peli vähemmän pelattuna kuin HoNsU:lla ja peräti kolme peliä vähemmän kuin FoKoPo:lla.

JKS:n kauden ehdottomiin huippuhetkiin kuuluvat kotivoitot sekä Oulusta että Nokiasta, joten helppoa sunnuntaipäivää ei Korihaillekaan ole odotettavissa. Järvenpääläisten alkukauden syömähammas on ollut 35 vuotias gambialaissentteri Pierre Jallow, joka on sarja ylivoimaisesti tehokkain pelaaja, teholuvulla 34,7. Tilaston kakkosena on Korihaiden Marcus Van lukemalla 29,27. Jallow pitää hallussaan myös pistetilaston (25,8 p) ykköstilaa selkeällä erolla Oulun Mark Hilliin. Levypallotilastossa Jallow on puolestaan kolmantena keskiarvollaan 14,7. Erityisen kovassa iskussa 203 senttinen Jallow on ollut marraskuussa, sillä neljän pelin keskiarvot hänellä ovat peräti 34 pistettä ja 16,3 levypalloa. Seuraavana JKS:n pistetilastossa tulevat laiturit Teemu Sulonen (12,4 p) ja Arsene Towa (11,2 p) sekä takamies Jesse Viita (9,9 p).

Korihait ja JKS ovat kohdanneet kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuun alussa Pohitullissa käydyssä kohtaamisessa Korihait oli parempi lukemin 95 – 74. Tuossa ottelussa Korihait karkasi alussa 22-6 johtoon, mutta JKS tuli viidessä minuutissa tasoihin. Ottelu ratkesi lopulta kolmannella jaksolla, jonka Korihait vei lukemin 23-10. Ottelun kenties ratkaisevin tekijä oli tehomies Jallowin jääminen vain seitsemään pisteeseen. Korihaiden ykkönen tuossa ottelussa oli 24 pinnaa pussittanut Niko Malinen.

Niko Malinen pussitti edellisessä JKS-kohtaamisessa 24 pinnaa (Kuva: Arttu Lehtonen).

Niko Malinen pussitti edellisessä JKS-kohtaamisessa 24 pinnaa (Kuva: Arttu Lehtonen).

JKS-Korihait ottelu käydään Järvenpäässä siis sunnuntaina 30.11. klo 17 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata Korihaiden etusivulta aukeavasta live-ottelut ikkunasta.