Korihait täysin omaa luokkaansa kärkiottelussa

28.11.2014

Korihait täysin omaa luokkaansa kärkiottelussa

Korihait kohtasi perjantai-iltana kotiluolassaan sarjakakkosen Oulun NMKY:n. Ennakkoon pelistä saattoi odotella tasaista vääntöä, mutta Korihait osoitti alusta lähtien olevansa vierasjoukkuetta edellä. Ottelun viimeinen niitti tapahtui kolmannella jaksolla, jonka Korihait vei murskaavasti luvuin 40-15 ja lopulta koko ottelun selvästi 112 – 88 (55-41).

Jo ottelun ensiminuutit enteilivät korijuhlaa, sillä molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä vuorollaan. Kahden minuutin kohdalla oltiin tasatilanteessa 7-7, jonka jälkeen Korihait nykäisi nopeasti tilanteeksi 18-10. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli monta kertaa mahdollisuus kasvattaa johtoa pitkälti toiselle kymmenelle, mutta Oulu roikkui kannassa ja kavensi taukotilanteeksi 26-20. Toisen neljänneksen alkuun Korihait kasvatti eron Mikael Herbertin kolmosilla neljääntoista pisteeseen, mutta jakson puolivälissä eroa oli enää kahdeksan pistettä. Jakson loppupuolella kotijoukkue oli taas vahvempi ja Marcus Van donkkasi taukojohdoksi neljätoista pistettä.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin sitten kolmannella jaksolla. Toista puoliaikaa oli pelattu vasta reilut kaksi minuuttia, kun kotijohto oli kasvanut yli kahdenkymmenen pisteen ja Oulu oli pakotettu aikalisälle. Aikalisä ei vierailijoita auttanut, vaan kolmannen jakson puolivälissä ero oli kasvanut jo 35 pisteeseen ja ottelu oli käytännössä ratkaistu. Korihait ei tässäkään vaiheessa himmannut tahtia vaan lisäsi löylyä ja kun kolmatta erää oli jäljellä pari minuuttia siirtyi Korihait Petteri Ruutiaisen nostolla peräti 45 pisteen johtoon, lukemissa 93-48. Tässä vaiheessa kotijoukkueen valmentaja Jarno Nikula otti viimeisetkin aloitusviisikon miehet vaihtoon ja antoi vastuuta koko miehistölleen. Korihait pelasi koko neljännen erän vaihtopelaajilla ja kokeneemmista pelaajista ainoastaan Niko Malinen oli jonkin aikaa erän alussa kentällä. Oulu puolestaan oli pakotettu peluuttamaan avausmiehiään, sillä kapea materiaali ei antanut vaihtoehtoja vaihtorulettiin. Korihaiden nuoriso-osasto pärjäsi myös hienosti ja ainoastaan neljännen erän loppupuolella vierailijat pääsivät hieman kaunistelemaan numeroita. Korihaiden voitto ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa uhattuna ja lopputuloksena oli kauden kahdestoista voitto yhtä monesta pelistä lopulta selvin numeroin 24 pisteen erolla.

Adrien Coleman ja Korihait olivat täysin omaa luokkansa ONMKY:tä vastaan (Kuva: Arttu Lehtonen).

Adrien Coleman ja Korihait olivat täysin omaa luokkaansa ONMKY:tä vastaan (Kuva: Arttu Lehtonen).

”Kuten sanoin viime pelin jälkeenkin, niin puolustuksella nämä pelit voitetaan. Täytyy kyllä myöntää, että tänään kulki myös hyökkäyspäässäkin”, tiivisti ottelun Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

”Näin ottelussa joitain positiivisiakin asioita, mutta rehellisesti täytyy myöntää että voitosta emme tänään taistelleet missään vaiheessa”, myönsi Oulun valmentaja Juha Valkama. ”Marcus Van vei meitä alussa korin alla ja kun aloimme sumputtamaan korinalustaa, niin sitten Korihait upotti kolmosia joka puolelta kenttää”, päätti Valkama.

”Oma heittopeli on hieman takkuillut alkukaudesta, mutta onneksi joukkueen peli on kulkenut ja henki porukalla on todella hyvä”, kehaisi Korihaiden parhaana palkittu ja 22 pinnaa upottanut Niko Malinen.

Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin jälleen tupla-tuplan tauluun iskenyt Marcus Van (19/13). Nigel Mooren saldoksi muodostui 18 pinnaa ja kahdeksan levypalloa ja yhden pelin huilannut Adrien Coleman heitti puolestaan 13 pinnaa ja kaapi seitsemän levypalloa. Mikael Herbert tykitti jälleen tarkasti kaaren takaa (4/5) ja heitti yhteensä 14 pistettä. Mikko Jalonen säästeli hieman heittokättään (8 p), mutta jakoi peräti 13 koriinjohtanutta syöttöä. Peräti 40 pistettä upottaneesta vaihtomiehistöstä Petteri Ruutiainen ja Jalmari Salaterä heittivät kuusi pistettä, sekä Elias Valtonen, Jaakko Lahti ja Aleksi Peltonen kaksi pistettä. Oululta esiin nousivat Mark Hill (25 p) ja Melvin Baker (24 p), jotka kaunistelivat tilastojaan ottelun loppuminuuteilla.

Marcus Van viihtytti runsaslukuistä yleisöä komeilla donkeillaan (Kuva: Arttu Lehtonen).

Marcus Van viihdytti runsaslukuista yleisöä komeilla donkeillaan (Kuva: Arttu Lehtonen).

Korihaiden pelit jatkuvat jo sunnuntaina Järvenpäässä ja seuraava kotiottelu on vuorossa 14. joulukuuta, kun Pohitulliin saapuu Porvoon Tarmo.